Mooi, mooier, mooist, allermooist, Petra Berger…

Het Allermooiste uit theater De Maagd.

Mooi, mooier, mooist, allermooist, Petra Berger. Dat is de rangorde in de muzikale wereld.
Op het allermooiste plein van de provinciestad Bergen op Zoom, in het allermooiste theater De Maagd speelde Petra de allermooiste show.
Een terugblik op zo’n 15 a 20 jaar uit haar rijke carrière, de allermooiste nummers.
Die kan je samen met Edwin Schimscheimer niet allemaal op één avond spelen.
Een terugblik met prachtige nummers van haar cd’s Eternal Woman, Mistress, Passione, Touched by Streisand en van haar werk met Jan Vayne.
Vooral hoogtepunten van nummers waarin de vrouw centraal staat. Vrouwen welke door de eeuwen heen zo strijdlustig en heldhaftig moesten zijn om een redelijk leven te kunnen leiden. Helaas is dit eeuwen later nog zo.

En ook deze gave heeft Petra om het verhaal achter het nummer je haarfijn uit te leggen. Dat maakt mijn bewondering voor haar muziek alleen maar groter.

Geweldig vond ik de try-out van het nummer Telkens weer, in 3 talen gezongen.
Indrukwekkend was het verhaal over het Kind van de maan, Hijo de la Luna. Wat bijzonder en mooi gezongen. Jammer dat zulke prachtige muziek van Petra niet op een cd staat. Misschien is het nog ergens te vinden.
En of het niet genoeg was zong Petra ter afsluiting Nessun Dorma. Ja, het publiek vond het geweldig en er volgde nog een toegift.
Zoals gezegd is behalve zingen haar presentatie feilloos. Zonder moeite praat ze een programma aan elkaar en speelt makkelijk in op de actuele situatie.
Dit was het allermooiste concert, een aaneenschakeling van topnummers, mijn favoriete muziek.

Met enige weemoed kijk ik terug op het allermooiste, de verhalen, de terugblik in de tijd waar vaak herinneringen aan kleven.
Met recht het Allermooiste Petra en hopelijk mogen we je nog vaak in het theater zien en horen.

Bedankt en groet, Jan Koeckhoven

Leuke reactie nog van Nora en Jean-Pierre van Drunen (Vught)
Vanavond een geweldig mooi optreden gezien en gehoord van Petra en Edwin. Het was een genot om Petra weer live te horen zingen.

Voor meer foto’s klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Petra Berger de perfecte ambassadrice voor de cultuursector in Den Haag…

Met een weergaloos optreden in het World Forum The Hague heeft Petra Berger opnieuw laten zien en horen hoe belangrijk muziek is voor onze samenleving en dat de sector cultuur alle steun zou moeten krijgen na deze moeilijke anderhalve jaar van zowel politiek als publiek.

Meer dan 500 bezoekers genoten van het concert op de vroege zondag waar Petra en haar 3 koppige band het levensverhaal vertolkte van Barbara Streisand.
Prachtig smaakvol vertolkte nummers aangevuld met mooie anekdotes gaven een perfect beeld weer van het leven van Barbara Streisand. 
Je moet van goede huizen komen om Streisand geloofwaardig te kunnen neerzetten maar voor de onvermoeibare Petra Berger was dat geen enkel probleem.
Zo ontstond er een mooie chemie tussen Petra en het enthousiaste publiek en ging iedereen na het ovationele slot applaus tevreden en blij naar huis. 

Als het applaus een graadmeter zou zijn voor politieke stemmen dan zou Petra Berger zeker in de tweede kamer komen en een betere cultuur vertegenwoordiger kan ik mij eigenlijk na haar optreden van vandaag niet voorstellen.             

A tribute to Barbara Streisand van Petra Berger boeit van het begin tot het einde, one voice two singers.        

Kees van de Laar.      

Voor meer foto’s klik hier.   

Posted in Nieuws | Leave a comment

Petra Berger weer live on stage met Marco Bakker

It giet oan !

Legendarische woorden uitgesproken in Friesland als na een lange tijd een bijzonder evenement kan plaats vinden. En zo kwam na 11 maanden wachten de verlossing nabij op het festival Swettehiem te Leeuwarden.

Petra Berger weer live on stage met Marco Bakker, Dineke Krol de trompettiste , Chris Kok op de vleugel en onder leiding van dirigent Tjalling Wijnstra met het Leeuwarder operakoor Amadeus. Dat zijn wel even namen om voor te gaan zitten. Een Italiaanse avond in de grote tent van Swettehiem.

De organisatie gerund door vrijwilligers, wat hebben deze mensen een geweldig werk verricht. Een simpele tent prachtig aangekleed. Mooie wanddecoraties met Italiaanse taferelen en 2 echte Fiatjes 500, wat een decor. Vriendelijke mensen met plezier in hun werk.

Wie ik ook zag genieten was Petra en Marco. Daar stonden twee toptalenten samen met ruim 80 jaar ervaring op de planken. Petra en Marco zongen een duet, All I Ask Of You.
Petra bracht Italiaanse nummers van haar cd Passione met onder andere Parla Piu Piano en om wat beweging in de tent te krijgen werd Bella Ciao ingezet. En ook zong ze een van haar topnummers Terra Promessa van de cd Eternal Woman. Kippevelnummers en geweldig om Petra weer live te mogen meemaken. Een stem die me buitengewoon raakt, indrukwekkend.

En wat te denken van Marco Bakker met een leeftijd van in de 80 en nog altijd die geweldige baritonstem. Wat een rijke opera carrière heeft deze man achter de rug. O Sole Mio en uit de opera Carmen de chanson de Toreador zong hij, het kon niet op. Met je mond zo wijd open was een risico op deze avond. Hij verorberde zelfs een mug op het podium die zijn mond binnen vloog. Gelukkig leverde dat geen problemen voor hem op.

Tussendoor kwam de trompettiste Dineke met Il Zilencio, daar werd je stil van. Prachtig.

Na de pauze zou er een koor optreden volgens mevrouw de spreekstalmeester. Wat er allemaal niet achter het gordijn vandaan kwam. 50 ? koorzangers, een podium vol in ieder geval en nog een rij ervoor. Samen met Marco Bakker zongen ze onder andere stukken uit diverse opera’s waaronder het Slavenkoor. Samen sloten ze af met de song Amazing Grace.

Alles bij elkaar was het een geweldig programma met nogmaals hulde aan de organisatie. Alweer zo’n mooie avond met Petra Berger. Als bonus mochten we na afloop bij de Fiat 500 een mooie foto maken met Petra, veel dank, tot de volgende keer want van haar stem krijg je nooit genoeg.Groet, Jan Koeckhoven

Voor meer foto’s van deze avond klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Zussenboek…Lida, Petra en Joka Burger

In 2011 is dit boek uitgebracht, geschreven door Julia van Bohemen.

Zussen, band of ballast?

Julia van Bohemen (1963, Noordwijk) schetst in Zussenboek de bijzondere band tussen zussen. De chemie, maar ook de crisis. De nauw, maar soms ook moeizame relatie. Wat maakt die band uniek, en vooral kwetsbaar? En wat maakt dat in sommige gevallen familieliefde overgaat in familieleed. Het speelt allemaal een rol in de relatie tussen oudere zussen en jongere zussen, tweelingzussen, halfzussen, bijna-zussen, zussen van bekende Nederlanders. Allen vertellen openhartig over hedendaagse en lastige thema’s, zoals verwantschap, vriendschap, afscheid, ziekte, jaloezie en onafscheidelijkheid. Verhalen uit het leven gegrepen. Bijzonder. En bijzonder mooi.

Lees hieronder het verhaal uit dit boek over de zussen Lida, Petra en Joka Burger.

Een vriendin kan verdwijnen, een zus is er altijd

Optreden zat er al vroeg in bij Petra Burger (41), bij het publiek beter bekend als Petra Berger. Samen met haar oudste zus :Lida (46) stond ze op jonge leeftijd al op een grasveldje bij het ouderlijk huis liedjes te zingen. ‘En te playbacken’, becommentarieert Joka, de jongste zus (39).
‘Petra had de playbackshow al uitgevonden voordat Hennie Huisman deze ontdekte.’
PETRA: ‘Op jonge leeftijd maakte ik al muziekbanden, studeerde de liedjes in en verzon een bijpassende choreografie. Ik draaide een hele show in elkaar.’
Haar publiek bestond uit haar twee zussen, haar ouders en haar vriendinnen.
‘De vriendinnen mochten dan per nummer punten geven. Gewoon voor de lol. Later ben ik ook teksten op muziek gaan schrijven. In de jaren zeventig zocht ik tussen de platencollectie van mijn ouders naar instrumentale nummers en trof de muziek van het orkest van James Last.’
LIDA: ‘Daar deed ik van harte aan mee. Ik ken de nummers nog altijd uit mijn hoofd.’ Zingen voor de lol is één, maar dan ook nog zo verdienstelijk kunnen zingen dat je er prijzen mee in de wacht sleept, is iets anders. In 1987 traden Petra en Lida samen op in de toen welbekende Soundmixshow.

Het gedoe eromheen vond ik niks

Vanaf dat moment wist Petra zeker dat ze een professionele zangcarrière wilde opbouwen. ‘Zingen is echt mijn passie. Van jongs af aan al.’

Des te opvallender is het verschil tussen Lida en Petra als het gaat om jezelf ‘in het licht zetten’.
PETRA: ‘Als kind was ik vrij teruggetrokken en verlegen, leefde ik in een eigen droomwereld. Ik wilde vooral niet opvallen. Mijn zus Lida was als kind veel populairder dan ik en trad meer op de voorgrond. Des te opvallender is het dat toen we op een gegeven moment samen in de Soundmixshow stonden, zij zich terugtrok en ik veel prominenter op de voorgrond trad.’
Toen beide zussen een paar jaar later het duo Chess vormden, herhaalde dit zich. Petra werd steeds gelukkiger van het zingen, terwijl Lida er steeds ongelukkiger van werd.

Als het duo Chess werd Petra steeds gelukkiger, Lida steeds ongelukkiger

LIDA: ‘Ik vond het zingen wel fijn, maar al het gedoe eromheen vond ik niks. Ik ergerde me bijvoorbeeld aan het feit dat we steeds maar weer danspasjes moesten oefenen of alsmaar andere kleren moesten kopen. Ik hoefde niet zo nodig een zangcarrière, terwijl het Petra’s grootste wens was.’
PETRA: ‘Ik wilde het uiterste eruit halen. Optredens moesten bij mij tot in de puntjes verzorgd zijn. Lida stond daar heel anders in. Een mooi voorbeeld is een optreden waarbij ik zag dat Lida een ladder achter in haar panty had. Ik vond dat heel vervelend, maar Lida zat daar helemaal niet mee. Ze zei gewoon dat ze zich op de bühne dan niet zo omdraaien.’
Uit eindelijk kozen Petra en Lida ervoor om na drie jaar Chess niet langer als duo verder te gaan.
PETRA: ‘Het zou ten koste gaan van onze vriendschap en dat wilden we niet. Dat is het niet waard.’ Jongste zus Joka was in die periode helemaal nog niet met zingen bezig. Dat heeft ze pas de laatste jaren ontwikkeld. Inmiddels is ze musicalzangeres. Ze heeft regelmatig optredens. ‘Mensen weten vaak niet dat ik de zus van Petra ben. Dat hoeft ook niet. Ik beleef veel plezier aan het zingen en doe dat bij een musicalvereniging. Gewoon als hobby.’


Je hoeft geen hoge eisen te stellen om gelukkig te zijn

De zussen Burger mogen dan weliswaar alle drie hun eigen weg hebben gekozen als het om zingen gaat, hun onderlinge band is er niet minder hecht om geworden.
JOKA: ‘We zijn close met elkaar. We hebben wekelijks contact, gaan met elkaar en onze gezinnen gezamenlijk op vakantie.’
LIDA: ‘Joka en ik zien elkaar misschien wat vaker omdat Petra het druk heeft met haar zangcarrière, maar we spreken regelmatig iets met zijn drieën af. Het scheelt ook dat wel alle drie twee kinderen hebben in dezelfde leeftijd. Niet alleen onze partners kunnen het goed met elkaar vinden, ook onze kinderen.
Misschien is de band tussen die kinderen nog wel hechter dan die tussen ons.’
Dat Petra een bekende Nederlander is, staat niet tussen de zussen in. ‘Ik was even bekend toen we samen als het duo Chess optraden, maar Petra is gewoon ambitieuzer dan ik. Het scheelt natuurlijk wel dat ik door die periode “het wereldje” ken. Ik kijk er niet tegenop. Petra is gewoon dezelfde persoon gebleven. Ze voelt zich niet meer dan wij.’
JOKA: ‘Eigenlijk brengt het vaak leuke dingen met zich mee dat Petra zo bekend is. We zijn regelmatig bij optredens aanwezig en een tijd terug begeleidde ik Petra tijdens optredens.’
LIDA: ‘Er is geen enkele vorm van jaloezie.’
JOKA: ‘Eigenlijk is er een soort nuchterheid. Waarschijnlijk afkomstig van onze beide ouders.’
PETRA: ‘Onze ouders hebben in hun jeugd de oorlog meegemaakt. Dat heeft veel met hen gedaan. Ze leven eigenlijk vrij sober, zonder enige poespas. Ze hebben er altijd naar gestreefd voor ons een veilig thuis te creëren, een stabiele omgeving – en dat is ze goed gelukt. Het is ons altijd voorgehouden dat je geen hoge eisen hoeft te stellen om gelukkig te zijn. Ik hou wel van luxe, maar als het moet, kan ik ook met minder toe. Eigenlijk ben ik heel tevreden met wat ik heb.’

Petra wist mij altijd te entertainen

LIDA: ‘We zijn in Amstelveen grootgebracht. We hadden een fijne jeugd en Petra en ik heb er veel met elkaar gespeeld.’
PETRA: ‘Ik had het als de middelste vrij gemakkelijk. Ik speelde of met de een, of met de ander.’
JOKA: ‘Petra wist mij altijd te entertainen. Ze speelde volle overgave.’
PETRA: ‘Ik heb iets met systematiek, daar houd ik van. Als kind deed ik nummers aan jassen, deed alsof ik ze reinigde en dan mocht iedereen later zijn jas weer op komen halen, als ze mara een bonnetje hadden. Ik maakte soms ook een toonbank van het keukenbuffet in ons ouderlijk huis. Zo’n hoge kast met deurtjes en laatjes. In die laatjes had ik dan monopoliegeld liggen. Speelden we postkantoortje. Of we deden op onze flat alle deuren dicht en gingen brieven naar elkaar schrijven. Die moesten dan in de zogenaamde brievenbussen worden gedaan in de gang. En een van ons was de postbode. Ik maakte soms ook een verhaal over alle klederdrachtpoppen die in de buffetkast stonden. Elke pop kreeg een rol en dan speelde ik dat samen uit met Joka.’
LIDA: ‘Dat hoor ik nu voor het eerst! Ik deed in die tijd klaarblijkelijk andere dingen.’
Het spel tussen de zussen werd slechts af en toe verstoord door plagerijen, echte ruzie kwam niet voor.
LIDA: ‘Toch kan ik me een tijd herinneren dat ik als kind vrij opvliegend was en Petra regelmatig aan het haar trok.’
PETRA: ‘Samen probeerden we wel eens een driftbui bij Joka uit te lokken. Als het te erg werd, kwam ons moeder daar dan tussen.’
LIDA: ‘Als we onenigheid hebben, spreken we het vrij snel uit. We schreeuwen nooit tegen elkaar.’

Er was even een soort halfbroer

Hoewel het gezin Burger alleen maar uit meisjes bestaat, is er wel enige tijd sprake geweest van een soort halfbroer.
LIDA: ‘Ik heb vanaf mijn zestiende elf jaar lang verkering gehad met een jongen. Hij werd op een gegeven moment als een broer voor Joka. Maar na elf jaar was het afgelopen tussen ons.’
Het bleven toch vooral meisjes die bij de familie Burger over de vloer kwamen. Lida had de grootste vriendenkring. Joka had een aantal vriendinnen. Petra had meerdere vriendinnen, maar ook een echte hartsvriendin, die ze vanaf haar vierde jaar kent en die nog altijd een van haar beste vriendinnen is.
Als het echter om emotionele steun gaat, delen de zussen die het liefst met elkaar.
PETRA: ‘ Neem nu onze vakanties. Dan kun je toch eigenlijk niet echt iets voor elkaar houden. Je ziet snel waarmee iemand emotioneel worstelt.’
De hechte band wordt nog eens versterkt doordat de partners het ook goed met elkaar vinden.
LIDA: ‘De man van Joka en mijn man zijn erg dik met elkaar. Ze kunnen het ook heel goed vinden met de man van Petra, maar die zien ze minder vaak, omdat hij als muzikant een ander leven leidt. Als ze echter met zijn drieën zijn, is het altijd feest.
We delen veel met elkaar en toch zijn we verschillend. Zo reageerde Petra heel emotioneel op het overlijden van onze oma, terwijl ik daar meer vrede mee had en me er sneller bij neer kon leggen. Petra ging duidelijk anders met dit verdriet om. Voor onze ouders zijn we ook verschillend maar ze zullen nooit iemand voortrekken of anders benaderen. “Ik ben trots op jullie alle drie”, zegt onze vader altijd.’
PETRA: ‘Maar ik moet wel lachen om het feit dat papa toevallig een cd van mij opzet als er iemand bij hen op bezoek komt. Als je hem erop aanspreekt, zegt hij steevast dat zijn dochters evenveel voor hem betekenen. “Als ze maar lief zijn”, zegt hij dan.
JOKA: ‘We hebben fijne, nuchtere ouders. Maar ze zijn al op leeftijd. Juist daarom is het fijn om zussen te hebben. Je weet gewoon dat je eigenlijk nooit alleen komt te staan. Een vriendin kan verdwijnen, een zus is er altijd.’
PETRA: ‘Ik vind het ook prettig voor onze kinderen te weten dat er eigenlijk altijd wel een soort tweede moeder is. En zo zien de kinderen het ook.’

Een klein gedeelte van haar column in dit boek:
De relatie tussen zussen is een heel bijzondere – dat ervaar ik tijdens het schrijven van een boek over dit onderwerp. Soms is de band heel intens, een andere keer gaat het vreselijk mis tussen beiden. Ik val van het ene boeiende verhaal in de andere. Zelf heb ik geen zussen, maar de verhalen zij voer voor mijn gedachten over de relatie tussen mijn twee dochters. Wat staan hen en wat staat mij nog te wachten?

Posted in Nieuws | Leave a comment

Telkens weer…

Telkens weer !

Het zijn slechts twee woorden maar wat zeggen ze veel. Telkens weer prachtig gezongen door Petra Berger. Een nummer van Willeke Alberti uit 1975, ook al zo’n vrouw met een karaktervolle smaak en stem.
Petra telkens weer aanwezig met Edwin Schimscheimer. De enige zekerheid die we in deze crisisperiode hebben is de onzekerheid of we telkens weer een concert kunnen bezoeken.

Wat moet dit telkens weer stressvol zijn voor Petra want er hangt zoveel voor haar van af. Telkens weer is het repertoire in het theater afhankelijk van de mogelijkheden die ze met Edwin heeft. Telkens weer zonder volledige band, zonder toeters en bellen. Telkens weer met bezinning en reflectie toe leven naar het volgende concert.

Telkens weer krijg ik kippenvel als Petra nummers zingt met die mooie Italiaanse klanken. Eén van de toppers is telkens weer C’era Una Volta La Terra Mia. En niet te vergeten de aria Nessun Dorma uit de opera Turandot van Puccini. Dit valt niet te omschrijven hoe zo’n stem bij je binnen komt. Ik beperk me dan ook tot één woord: Superieur !

Lee Towers heeft een gouden microfoon maar Petra een gouden stem. En telkens weer mogen we van haar goud genieten.

Wat een geweldige sfeer heeft Petra in het theater Lampegiet te Veenendaal neer gezet. Ze heeft telkens weer samen met Edwin laten zien dat ze er enorm veel zin in had om haar fans een paar onvergetelijke uren te bezorgen. Tijd speelde geen rol want ook nu liep het concert ruimschoots uit.

Ik hoop in de nabije toekomst dat Petra telkens weer mag en kan optreden met een volledige band. Met of zonder, ik zal hoe dan ook er telkens weer bij willen zijn. Petra bedankt voor telkens weer zo’n mooi optreden !

Jan Koeckhoven

Voor meer foto’s van deze avond klik hier.

Het verhaal van Jessica van Riel over deze avond.


Afgelopen donderdag was het zover! De eerste keer naar Petra Berger in Corona tijd. Ik zat op rij 2, maar dat bleek uiteindelijk vooraan te zijn, rij 1 hebben ze weggehaald, dus dat kwam mooi uit!
Petra zong hele mooie gevarieerde nummers, mijn top 4 van de mooiste nummers waren: Nessun Dorma, nummer Shallow uit de film A Star is Born van Lady Gaga die ze samen met Edwin Schimscheimer zingt , C’era Una Volta la Terra Mia en uiteraard Terra Promessa. Dit blijft een super mooi nummer en kan je oneindig vaak naar luisteren.
Er wordt steeds gespeculeerd over, evt weer sluiten van theaters, Petra zei het ook tijdens de show, ‘misschien is dit voorlopig wel weer de laatste keer’, we weten het niet!
Ze heeft uiteindelijk 30 min langer gezongen, dat is voor ons als fans natuurlijk super leuk maar we hopen natuurlijk dat de theaters wel open blijven en dat we nog vaak van Petra mogen genieten.
Het eerste concert wat ik van Petra live meemaakte was in 2004, maar daarvoor was ik zeker al fan! Ik heb verschillende shows meerdere keren gezien.
De gewoonte is eigenlijk dat ik Petra na afloop altijd even zie en we een leuke (knuffel) foto maken, vaak is dat bij de cd verkoop, maar de situatie laat dat op dit moment even niet toe.
Heb er even over getwijfeld, maar ben toch naar de artiestenuitgang gegaan, om op Petra te wachten, (in acht nemende van de 1.5 meter regel) om haar persoonlijk te vertellen wat ik van de show vond en we hebben een corona foto gemaakt, ff totaal wat anders dan de knuffel foto die we normaal gezien doen, maar toch vind ik ze eigenlijk wel erg leuk geworden!(zie foto’s hierboven)

Ik vind het altijd erg gezellig met de andere Petra fans!
Ik heb een super leuke avond gehad! En ik hoop snel weer naar Petra te kunnen gaan, al hoop ik dat ik dan Petra weer een knuffel kan geven.

Jessica van Riel.


Posted in Nieuws | Tagged , | Leave a comment

Petra Berger op afstand zo dichtbij…

Petra Berger wat was je mooi.


We hebben allemaal wel ééns zo een magisch moment waarvan je hoopt dat hij nooit zal stoppen of een heerlijke droom waarvan je denkt als je wakker wordt, nee hè wat jammer dat hij voorbij is, en dat je dan je ogen sluit om nog even na te genieten. Dit soort gevoelens gaf Petra haar publiek in theater de Kampanje in Den Helder. En als je bedenkt dat het tot donderdag avond nog onzeker was of het concert door de nieuwe Corona maatregelen wel door kon gaan en vaste begeleider Edwin Schimscheimer ook nog eens dezelfde donderdagavond ziek werd en er dus haastig een vervanger gevonden moest worden dan begrijpt u dat de voorbereiding alles behalve vlekkeloos verliep.
Gelukkig zei Henk Ruiter (hij was o.a. haar bandleider bij de Touched by Streisand en You Raise Me Up tour) spontaan ik kom je begeleiden toen Petra hem belde en het leek bijna vanzelfsprekend dat dit gelegenheidsduo elkaar, zonder veel repetitie tijd, vanaf de eerste muzieknoot als vanouds vond en er een hartverwarmend optreden van maakte.

Jezelf verliezen in muziek en tijd dat deden publiek en artiest . Petra zei meerdere malen, ik weet niet hoe laat het is of we uitlopen maar we doen er nog één en zo ontstond de magie. De magie waar Jacques Brel, Willeke Alberti, Vicky Brown, natuurlijk Barbara Streisand en vele andere deel van uit maakte. De Corona sores werden voor een paar uur vergeten op een avond waar Petra Berger de wereld met haar stem een beetje mooier maakte en met “Pure Passie” een onuitwisbaar stukje Nederlandse popgeschiedenis schreef.

Kees van de Laar.

Voor meer foto’s klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Pure Passie…

Een show gebaseerd op alles wat ons momenteel overkomt Pure Passie Geen grote band, overdadig licht en danseressen maar gewoon pure muziek maken. Gedreven door hun passie voor muziek en de liefde voor hun publiek trekt Petra Berger begeleid door Edwin Schimscheimer met deze show door het land.

Geen streaming voor Petra maar gewoon het podium op omdat dat is wat zij het liefste doet ‘zingen in een zaal vol mensen’ die helaas nu maar gedeeltelijk gevuld is.

Mooie liedjes, soms super breekbaar, vertolkt op een manier zoals alleen zij dit kan met die prachtige kristalheldere stem van haar.

Zoveel mooie nummers komen voorbij van bijv. Barbra Streisand, Josh Groban, Marco Borsato, Ennio Morricone dat puur met hoofdletters geschreven mag worden en door de intense wijze waarop ze gebracht worden het woord Passie met hoofdletters volgt.
PURE PASSIE een show om van te houden!! 

Voor meer foto’s klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Een stukje Brooklyn in Heiloo …

Barbra Streisand (uit Brooklyn New York) trad aan het begin van haar carrière avond aan avond, de hele avond op in de nachtclub de Bon Soir in Greenwich village en daar Petra Berger afgelopen vrijdag 2 optredens op één avond gaf in de cultuurkoepel Heiloo en totaal 3 uur op het podium stond was er weer een mooie overeenkomst met Barbra gevonden. De muziek van Barbra Streisand past Petra als een maat jas en de vele anekdotes over het leven van Barbra die Petra verteld in de show maken er in beeldspraak gesproken een maatpak van.

De veelzijdigheid die Petra laat horen en zien in combinatie met de plaagstootjes die zij (over en weer) naar de bandleden uitdeelt geven zoveel plezier hebben in wat je doet weer dat je automatisch alles om je heen even vergeet . Als Petra samen met alleskunner Edwin Schimscheimer als modern A star is Born uitstapje Shallow van Bradley Cooper en Lady Gaga zingt gaat het publiek uit zijn dak en wordt de cultuurkoepel voor even een echte poptempel.

De show heeft na 4 succesvolle seizoenen nog niets aan kracht ingeboet en omdat Petra durft te vernieuwen blijft hij verfrissend spannend.

Vanaf volgende week start Petra begeleidt door Edwin een nieuwe show ‘Pure Passie’ en ik ben benieuwd op welke muzikale hoogstandjes zij ons daarin weer trakteert. Petra blijft namelijk verrassen en dat maakt ‘een avondje Petra Berger’ zo speciaal.

Eerst volgende show is komende zaterdag 19 september in theater Koningshof te Maassluis. Aanvang 19.00 uur en 21.00 uur.

Voor meer foto’s van deze avond klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

A New Star Is Born…

En dat in de Bullekerk te Zaandam waar het verhaal de ronde gaat van de zwangere vrouw en de stier zo rond 1640. Sindsdien wordt de kerk de Bullekerk genoemd. In een prachtig decor van deze kerk gaf Petra Berger samen met Edwin Schimscheimer de light versie van Tribute to Barbra Streisand in concert.

De light versie omdat Edwin zonder volledige band in zijn eentje het orkest speelde. En omdat het oorspronkelijke concert is aangepast aan de hedendaagse levenssituatie van de 1.5 m setting. Al met al mogen we blij zijn dat er weer mondjesmaat concerten zijn. Hoewel het pas zeker is als je in de concertzaal zit gezien de annuleringen.

De Neil Diamond achtige sound van Edwin in het nummer You Don’t Bring Me Flowers was prachtig.  Evenals de versie uit de soundtrack A Star Is Born (Shallow), zeg maar A New Star Is Born was een primeur in de concertzaal. Bij een succesvolle actie is het niet erg proefkonijn te zijn, graag gedaan.

De rolverdeling tussen Petra en Edwin noem ik komisch, wat een grappig stel.

We konden verder genieten van de nummers zoals Papa Can You Hear me ?, Memory, Woman In Love en niet te vergeten Evergreen. Een uitstapje naar het album Passione met de warm klinkende Italiaanse klanken zijn van een aparte klasse. Het nummer Céra una volta la terra mia, van het bekende Once upon a time in the West ontbrak niet op deze avond.

Dwars door het concert loopt het levensverhaal van Barbra Streisand vertelt door Petra. Beide indrukwekkende vrouwen die hun doel weten te bereiken.

Petra heeft in haar repertoire een zwak voor strijdbare vrouwen uit de geschiedenis en hun doorgaans afschrikwekkend leven. Kennelijk kunnen vanuit de dramatiek prachtige nummers geschreven worden. Een kabbelend bestaan lijkt niet echt spannend.

Met een prachtige afsluiting van dit sfeervolle concert en weer een mooi muzikaal nummer welke Petra zo goed ligt.  Bedankt voor de mooie avond en op naar het volgende concert, van harte aanbevolen door Jan Koeckhoven.

Voor meer foto’s klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Petra Berger een Power woman…

Afgelopen zondag, eindelijk na 4 maanden stilte mochten we weer genieten van Petra Berger haar geweldige stem.
We waren in het Rijswijkse Schouwburg. Petje af voor de mensen daar, ze hadden alles perfect geregeld. Alles netjes in banen geleid, alles Corona proof. Top!

We mochten zelfs genieten van 2 voorstellingen, om 16.00 uur en 20.00 uur.
Vele vaste fans hebben Petra die dag verwend met een groot boeket rozen, lekker kaasje, wijn en cadeaubon.

Hieronder een filmpje wat Petra nog voor de voorstelling met ons deelde op Facebook. Lief!

Hieronder lees je een aantal leuke reacties van mensen uit de zaal.

Mijn vriendin en ik zijn voor het eerst naar een optreden van Petra Berger geweest.  Wat fantastisch, wat een power woman, wat een stem, en wat een emotie. Ontroerend, meeslepend, swingend, en zo mooi.  Ze heeft ons geboeid van het begin tot het einde.  Haar stem doet niet onder voor die van Barbara Streisand. Ook Petra bezorgde ons  kippenvel.  We zijn swingend het programma uit gegaan en hebben genoten.  Zeker voor herhaling vatbaar.  Ook de mensen van de fanclub, dank jullie wel voor de gezelligheid. 
Groeten van Renee en Rina.

Genoten van hemelse muziek in helse tijden.
Franny

Het was een heel geslaagde avond op een bijzondere manier. We hebben enorm genoten. We hopen dat het in de toekomst weer zoals vanouds is maar deze hebben we i.i.g. weer binnen! Veel succes verder met alles wat er gaat gebeuren.
Groet Jan en Mariska

Lieve Petra.
Jij hebt ons een mooie middag bezorgd.Je hebt ons weer geraakt met je mooie stem.
Liefs Nel & Jacq Koelewijn.

Wat is muziek belangrijk en wat kan het doen met een mens! Gelukkig hebben we weer heel even kunnen genieten van Petra en de mannen in het theater. Het was geweldig, ik ben blij dat ik er bij kon zijn!
Carla.

Toen ik terug naar huis reed besefte ik dat de nieuwe werkelijkheid is dat er een bordje uitverkocht bij de kassa staat als er maar 135 van de 700 stoelen bezet zijn. Een liefdesduet nu op 1,5 meter gezongen wordt. Maar bovenal dat het oude gevoel van lekker naar het theater gaan de warmte van de zangeres en de emotie in haar stem mij meer raakte dan ooit.
Kees.

Wat heb ik het gemist en wat was het fijn om weer naar het prachtige Tribute to Streisand te mogen en lieve vrienden weer te kunnen zien. Het was vreemd en wat onwennig om met weinig mensen in zo’n grote zaal te zitten. Wat was iedereen enthousiast en wat hebben we dankzij Petra en haar geweldige band weer mogen genieten van een schitterende show en weer eens een ouderwets heerlijke middag en avond. Gelukkig staan er voor augustus nog meer van deze mooie concerten in de planning.
Lieve groetjes, Hans

Na maanden geteisterd te worden door het Corona virus en de voorstelling Tribute to Barbra Streisand in het theater Rijswijk in juni werd geannuleerd door alle Corona beperkingen mocht Petra Berger met haar band op zondag 5 juli 2 Barbra voorstellingen geven in een aangepast Corona theater met maximaal 150 bezoekers. Mijn laatste bezoek in Delft met Petra’s concert Passione was in 2019 dus ik was zo blij dat er weer een concert van haar was, en het enige verschil met haar vorige voorstelling van Barbra was zonder een beamer met fragmenten van Barbra maar voor de rest was het genieten voor iedereen. Ik heb dit concert al diverse keren gezien en het is iedere keer zo genieten van haar gigantische zuivere volume stem, en haar begeleidende band, wat een top musici. Als extra zong Petra C’era Una Volta La Terra Mia van haar nieuwe cd Passione, zij kreeg ook een daverend applaus van het publiek want haar volume en heldere stem verrast nog steeds iedereen. Ik had een vriendin met haar buurvrouw mee, nou de buurvrouw kon niet stil zitten want ook zij hebben zo genoten van dit concert en waren beide sprakeloos van haar zang talent. Nu maar hopen dat het Corona virus in Nederland niet meer vermeerderd en wij weer volop kunnen genieten met volle zalen van Petra met haar band.
Wilma.

Perfect, ze verdient een volle zaal. Mag ook in het Italiaans zijn.
Bert Breedveld.

Was een verrassing zo goed was Petra en bij het laatste nummer Guilty ging het dak (bijna) eraf. Jammer dat ze niet persoonlijk bij de cd verkoop was.
Edith.

Ondanks de beperkingen in het theater a.g.v. de coronacrisis hebben we heerlijk genoten van het aangepaste optreden van Petra en haar bandleden. Ze hebben een prachtig optreden verzorgd met een mooie selectie van nummers met daarbij een boeiend verhaal over het leven van Barbra Streisand.
Naam onbekend (heeft cd gekocht)

Voor meer foto’s klik hier.

.

.

.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Petra Berger in magazine Party 26 juni 2007…

Stukje verleden.‘MEDICIJNEN HEB IK ALTIJD GEWEIGERD’

Van onze Bekende Nederlanders wordt altijd maar verwacht dat ze tiptop en met grote glimlach over die rode loper schrijden. Maar hoe belangrijk is hun uiterlijk eigenlijk voor ze? En wat nou als ze eens niet zo lekker in hun vel zitten? Party voelt onze sterren wekelijks aan de tand over mode, beauty en het innerlijk. Wat zegt de spiegel over Petra Berger?

Petra Berger

SPIEGELBEELD, VERTEL EENS EVEN…


HOEVEEL SPIEGELS HEB JIJ THUIS HANGEN?
“Acht! In praktisch elk vertrek van mijn huis hangen wel spiegels. Per dag verschilt het hoe lang en vaak ik er voor sta. Voor een televisieoptreden maakt mijn visagist Jedidjah Kuyten me meestal op. Treed ik in het land op, dan doe ik het zelf. Ik heb de kunst een beetje van Jedidjah afgekeken. Op een vrije dag werp ik vaak een blik naar mijn spiegelbeeld, zelfs in een etalageruit. Niet echt om te controleren of alles nog goed zit, maar meer uit gewoonte.”

BEN JE EEN SHOPAHOLIC?
“Dat valt wel mee. Ik houd wel van winkelen, maar dat doe ik het liefst alleen. Ik ben echter niet iemand die het geld laat rollen. Ik doe een rijtje winkels aan, ga koffie drinken, en beslis dan pas wat ik ga aanschaffen. Heel gek maar met tassen en schoenen heb ik niet zoveel. Bij een première word ik in de bladen dan ook vaak daarop afgerekend.”

IETS ANDERS. WAAR VAL JIJ OP BIJ EEN MAN?
“Mijn man, Jeroen Englebert, is ondermeer de componist van de musical ‘Rembrandt’. Ook heeft hij mijn eerste twee albums geschreven en geproduceerd. We zijn verliefd geworden toen ik met mijn zusje Lida het duo Chess vormde, waarvoor hij ‘Never change a winning team’ heeft geschreven. Je zou dus bijna denken dat ik op de muzikaliteit van een man val. Toch niet. Wat een man voor mij aantrekkelijk maakt, is een combinatie van mannelijkheid en kwetsbaarheid, het kind in een man. Jeroen heeft dit allemaal. Vandaar dat we al sinds 1992 zijn getrouwd en we een prachtige zoon en dochter op de wereld hebben gezet.”

VERKLAP JIJ JE MAKE-UP TRUCS?
“Oh ja hoor. Ik heb geen geheimen. Ik knap altijd meteen op wanneer mijn huid geëgaliseerd is, wanneer de plekjes en vlekjes zijn weggewerkt. Het is tegelijkertijd ook moeilijk om dit te doen zonder dat je zo’n plakkaat op je gezicht hebt. Voor de couperose bijvoorbeeld gebruik ik verschillende camouflages. De juiste heb ik echter nog niet gevonden. Ik maak me overdag liever niet zo zwaar op. Alleen een lijntje rond mijn ogen en mascara. Op de bühne, zoals met Jan Vayne voor het theaterconcert ‘Dichtbij’, pak ik natuurlijk meer uit.”

WIE HEEFT VOOR JOU DE X-FACTOR?
“in Nederland vind ik Chantal Janzen absoluut de x-factor hebben. Ze is zo veelzijdig en benut haar talent op een hele goede manier. De Italiaanse zanger Alessandro Safina heeft dat ook; zijn uiterlijk, uitstraling en presentatie passen bij zijn zang. Er komt bij hem geen geluid uit, dat je niet verwacht. Zijn stem is warm en mediteraan. Ik ben ook erg blij met Alessandro te hebben gezongen, ‘Life goes on’ staat op mijn nieuwe album ‘Here and Now’, gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis. De liedjes zijn niet meer puur klassiek, maar liggen meer bij mijzelf. Het is ook mijn doel dat mensen zich herkennen in de teksten. Zij versterken hun emoties en op deze manier draag ik in positieve zin iets bij in hun gevoelsleven.”

WAT ZEGT JE SPIEGELBEELD OVER JOU?
“Nu ik 41 ben, zit ik midden in een fase dat je ziet dat je ouder wordt. Dat is wel een proces hoor! Maar belangrijk is dat je dit moet zien als je ontwikkeling. Zo kan ik in de spiegel heel goed mijn stemming bepalen. Zie ik dat mijn ene oog kleiner is, dan ben ik niet blij. Glanzen mijn ogen echter, dan wordt het een hele fijne dag. Toch vind ik foto’s vaak nog confronterender dan de spiegel. Want op sommige foto’s vind ik mezelf maar tegenvallen, terwijl je in de spiegel vaak je meest voordelige hoofd trekt.”

BEN JIJ EEN WERELDVERBETERAAR?
“Ik probeer meer op een persoonlijke manier iets bij te dragen. Maar ik ben ook eigenwijs. Ik hecht heel erg aan rechtvaardigheid. Als er op kleine schaal iets gebeurt, of op maatschappelijk niveau, kan ik me echt kwaad maken. Vaak is het ook onbegrip als je ziet hoe mensen in oorlog zo ver van elkaar komen te staan. Dat je er voldoening uithaalt om een ander zijn hoofd af te hakken. Daar kun je toch niet bij? Ik ben van mening dat je iedereen de ruimte moet geven om zijn eigen principes te vertegenwoordigen en misbruik je macht niet.”

WAAR BEN JE ONZEKER OVER?
“Ik ben een enorme twijfelaar. Vind het heel moeilijk om beslissingen te nemen die ingrijpend zijn. Die toets ik eerst honderdduizend keer aan mezelf en anderen, en ben ik eruit, dan nog neem ik de tijd om mezelf af te vragen of het wel goed is. Ik kan veel dingen vanaf verschillende gezichtspunten bekijken. En ik ben een perfectionist. Voor elk optreden moet ik mezelf overwinnen om het leuk te vinden wat ik doe. De eerste tien minuten denk ik: Waarom wil ik dit? Ik voel me heel verantwoordelijk tegenover het publiek, die uiteindelijk voor jou een kaartje heeft gekocht.”

ZELFHULPBOEK OF THERAPEUT?
“Beide! Ik ben mijn hele leven al bezig met zelfanalyse en ontwikkeling. Ik lees veel van Eckhard Tolle om in het nu te leven en aan mijn bewustzijn te werken. Dat je niet in je ego vast blijft zitten. Maar ook therapie heeft me geholpen. Op mijn zeventiende heb ik een periode last gehad van paniekstoornis. Medicijnen heb ik echter altijd geweigerd. Ik heb immers zoiets gehad van: ik wil hiervan leren. En dat heb ik ook gedaan.”

KUN JE GOED TEGEN KRITIEK?
“Ik vraag vaak om kritiek. Dat heeft met mijn onzekerheid te maken. Dan hoop ik natuurlijk op bevestiging meer met kritiek doe ik ook wel veel. Dan ga ik erover nadenken. Maar ik ben er wel gevoelig voor. Ik ben echt ook te kwetsen. Maar ik accepteer het, voel me gekwetst, en ik doe er iets mee. Vind ik het onzin, kan ik het naast me neerleggen.”Posted in Nieuws | Leave a comment

De weemoedweken van Petra Berger…

Afgelopen weken deelde Petra Berger elke dag op Facebook een dierbare herinnering, een demo-opname die nooit is gereleast of foto’s van heel lang geleden.
Hieronder een overzicht.

DE WEEMOED WEKEN – DAG 1


Zoals velen heb ook ik mijn zolder opgeruimd de afgelopen maanden! Ik vond veel bijzonder materiaal en dat maakte me vaak blij- en weemoedig. De komende weken zal ik iedere dag een dierbare herinnering met jullie delen. Deze ‘throwback Thursday’ is de aftrap! De komende week post ik iedere dag een demo-opname die nooit gereleast is. Te beginnen met de titel ‘Hiding from the sun’. Het was 2001 en dit had eigenlijk de 12e track van mijn album Eternal Woman moeten zijn. Deze opname is thuis gemaakt als demo en heeft helaas nooit de echte studio-opname met orkest gehaald omdat we op het laatste moment geen toestemming kregen van de uitgever van Ravel. Het is een bewerking van de Pavane for a dead princess (door Jeroen Englebert en Pim Koopman) en opgedragen aan Eternal Woman ‘Princess Grace’.. Deze foto’s komen uit een fotoshoot die de cover van de cd ook niet gehaald heeft.

DE WEEMOED WEKEN – DAG 2


Deze nooit uitgebrachte demo stamt uit 1989. Dat was het laatste jaar dat “Chess” bestond in de samenstelling met mijn zus Lida. Zoals op alle Chess liedjes spelen de koorarrangementen ook in dit liedje een grote rol. De tekst en de muziek zijn gemaakt door Jeroen Englebert. De foto is gemaakt door Patricia Steur (het was het Dolly Dot tijdperk inderdaad :)) Ik hoop dat jullie het mooi vinden!

DE WEEMOED WEKEN – DAG 3


Met deze demo en foto gaan we terug naar 1997. Ik was 7 maanden zwanger toen we dit opnamen. De tekst is daarop gebaseerd; ‘There’s new life inside me that is growing, and there was no way of me knowing I could feel the way I do… ” De tekst is speciaal voor mij geschreven door de in 2014 veel te jong overleden Ierse zanger Michael Robinson. De componist van dit mooie liedje is Italiaans maar ik kan de naam niet meer terugvinden.. Ook dit nummer is nooit uitgebracht helaas.

DE WEEMOED WEKEN – DAG 4


Vandaag een nooit uitgebrachte demo uit 1999: “Jij bent de enige” Eind jaren negentig werkte ik vaak samen met Alberto ter Doest in de Dinnershow van Frank Wentink in Studio 21. Een ontzettend leuke tijd met geweldige collega’s! Dit duet is een bewerking van het Adagio van Albinoni. Deels gezongen in het Nederlands en deels in het Italiaans. Alberto heeft naast zijn zangcarrière ook een indrukwekkend stemtrainingsinstituut opgezet ‘Universal Voice’. Check it out als je van zingen houdt.

DE WEEMOED WEKEN – DAG 5


Toen ik deze opname uit 1995 na zoveel jaar terug hoorde begreep ik direct weer waarom ik dit liedje destijds zo graag wilde opnemen als demo. Mijn toenmalige echtgenoot Jeroen Englebert was leadzanger van de popgroep Diesel en zij hadden dit nummer ’Settle for the Moon’ eerder opgenomen. Pim Koopman, waarmee Jeroen een paar jaar later samen mijn eerste twee solo-albums (Eternal Woman en Mistress) zou gaan produceren, schreef de muziek en John O’Hare de tekst. Deze versie van mij (geproduceerd door Jeroen) is helaas nooit uitgebracht. Maar het blijft absoluut één van mijn persoonlijke favorieten! De foto stamt uit 2002 toen we de gouden CD voor Eternal Woman uitgereikt kregen

DE WEEMOED WEKEN – DAG 6

Veertien jaar geleden componeerde Jeroen Englebert de muziek voor de Musical Rembrandt. Een enorme klus maar ook heel mooi en bijzonder om te doen. Omdat het een volledig nieuw project was moest er van alle stukken uiteraard eerst een demo gemaakt worden. Daar lag een dankbare taak voor mij!
Zo zong ik de stukken in voor de rollen van de geliefden van Rembrandt: Saskia van Uylenburg en Geertje Dircks. Dit lied heet in de demo versie “In voor en tegenspoed”. Later is het aangepast qua tekst en is het een duet geworden met de titel “Hij ziet mijn ziel”. De musical ging in juli 2006 in première in theater Carré.Muziek: Jeroen Englebert – Tekst: Anna de Graef

DE WEEMOED WEKEN – (LAATSTE) DAG 7

Vandaag plaats ik de laatste nooit uitgebrachte demo in de reeks die ik afgelopen week gedeeld heb. In 1984 zong Maribelle Kwakman het liedje “Ik hou van jou” op het Eurovisie songfestival. Het is geschreven door Peter van Asten en Richard de Bois. Een aantal jaar geleden vroeg Peter mij of ik een Engelstalige versie als demo voor hem wilde inzingen. Natuurlijk wilde ik dat doen! De Engelse tekst is geschreven door Norman Gimbel (die o.a. ook ‘Killing me Softly’ schreef) Existence heet het nu. De foto valt ook in de categorie ‘nooit openbaar gemaakt’ (Carli Hermès)

DE WEEMOEDWEKEN – DEEL 2 – DAG 1 Deze week een reeks ‘behind the scenes’ foto’s en video’s van weleer. Dit was bij de opname van ‘Dancing with Demons’ in 2004 op Malta. Ik stond op de rand van een ravijn met windkracht 7, dus balans was niet onbelangrijk

De wapperende mouwen van mijn jurk vlogen door de harde wind steeds los en moesten wel 40 keer opnieuw worden vastgemaakt. Er was een behoorlijk team voor nodig om het voor elkaar te krijgen, maar wat was dit was gaaf om te doen!Dit is het eindresultaat; https://youtu.be/YOmybSfd5is

DE WEEMOEDWEKEN – DEEL 2 – DAG 2

Vaderdag! Mijn vader was echt mijn allergrootste fan. Zelf speelde hij drums, gitaar en mondharmonica. Eigenlijk een geboren artiest die op ieder feestje de gangmaker was met een onuitputtelijk repertoire aan moppen. Hij heeft er nooit zijn beroep van gemaakt maar zijn hele werkende leven gewijd aan de KLM. Eigenlijk leid ik het leven waar ook hij voor geboren was. Daarom genoot hij zo van mijn muzikale carrière. Bij deze opname van “The making of’ van Eternal Woman” was hij mee. Ik vergeet nooit meer hoe hij stond te glimmen van trots.

DE WEEMOEDWEKEN – DEEL 2 – DAG 3

Het was in de zomer van 2008, de Olympische spelen in Peking. Ik was via Universal Music uitgenodigd om mijn bijdrage te leveren aan een heel bijzonder concert. Het “Light of Life Charity Concert”. Het werd gehouden in de beroemde “Great Hall of the People” met het Chinese National Opera House Orkest. Ik heb die reis heel veel onvergetelijke dingen meegemaakt. Te veel om hier in deze post te schrijven! Van een officieel staatsbanket en een echte karaoke nachtclubavond tot een ontmoeting met Jackie Chan

DE WEEMOEDWEKEN – DEEL 2 – DAG 4

Dit zijn onthullende behind the scenes foto’s van de opname voor de clip van “Boadicea” in het zuiden van Ierland in 2001. Dennis Brussaard(de regisseur) had bedacht dat het leuk zou zijn om het strijdlustige van het liedje te laten zien met mij zittend op een galopperend paard. Alleen..ik had nog nooit op een paard gezeten. Het dier had dat al snel door en ging er met mij op zijn rug vandoor. Doodsbang! De galopperende benen van de paarden die je in de clip ziet; daar zat ik dus niet op.
En die monniken kun je dus ook niet serieus nemen.. Dit is de clip! https://youtu.be/ul0XHBRUVpE

DE WEEMOEDWEKEN – DEEL 2 – DAG 5

In februari 2004 was de opname van mijn DVD ‘Live in Concert’ in de schouwburg van mijn geboorteplaats Amstelveen. Wat een enorme productie was dat! Vroeg in de ochtend begonnen we met repeteren en vervolgens gaven we twee concerten in de middag en avond. En wat werkten er veel mensen aan mee! Met een aantal werk ik gelukkig nog steeds. Jan Vayne bijvoorbeeld; we hadden elkaar kort daarvoor voor het eerst ontmoet; dat is dus een blijvertje gebleken:) Ik ben eigenlijk best benieuwd: zijn er onder mijn facebookvrienden mensen zijn die er die avond in Amstelveen bij waren?

DE WEEMOEDWEKEN – DEEL 2 – DAG 6

Begin 1990; mijn zus Lida wilde stoppen met Chess en haar plek werd overgenomen door Denise van der Hek. De manager van Rene Froger in die dagen, John van Katwijk, benaderde ons met een voorstel. Hij had twee leuke muzikale reisjes gepland staan. Of wij het leuk vonden om mee te gaan. Het ging om een trip naar Monaco voor ‘The world Music Awards’ met Rene en een cruise langs diverse plekken in Italië tijdens het WK voetbal 1990.. Vooral dat laatste sprak mij erg aan.
Ik voetbalde in die jaren zelf én ik was (ben) enorm fan van het Nederlands elftal. We hadden een paar optredens op het schip, waar overigens ook oud-internationals als Krol, Rep en Rensenbrink te gast waren, en verder was het vooral heel veel feesten en van stadion naar stadion varen om de wedstrijden te bekijken. Geweldige herinneringen!

DE WEEMOEDWEKEN – DEEL 2 – LAATSTE DAG


De afgelopen twee weken heb ik veel oude foto’s, demo’s en video’s gedeeld die ik was tegengekomen bij mijn opruimacties tijdens de quarantainetijd. De afgelopen maanden waren niet makkelijk en terugblikken naar mooie herinneringen kan dan heel troostend werken merkte ik. Maar nu voel ik ook weer een grote behoefte om vooral vooruit te kijken! En soms kun je het combineren en de waardevolle dingen van toen meenemen naar de toekomst. Vandaag als afsluiting een opname van Liefde van Later uit 2008 samen met Jan Vayne mét de blijde boodschap dat we binnenkort een nieuw gezamenlijk concert gaan aankondigen na meer dan een jaar niet meer samen gespeeld te hebben. Stay tuned!


Posted in Nieuws | Leave a comment

Deze tribute is een aanrader voor alle Petra Berger en Barbra Streisand fans…

“Het spelen van de Barbra Streisand voorstelling verveelt nooit” dat zijn de treffende woorden van Petra Berger tijdens de 2e reprise tour van haar A Tribute to Barbra Streisand theater show en op het podium laat zij dat ook eens te meer horen.

Deze reprise is misschien wel de mooiste van allemaal.

Als Petra volledig unplugged/akoestisch zittend op de rand van het podium samen met haar muzikale steun en toeverlaat Edwin Schimscheimer Evergreen vertolkt en ‘you and I will make each night the first’ zingt denk ik, hoewel ik de show al meerdere keren gezien heb, dat klopt helemaal.

Natuurlijk komen de bekende hits van Barbra weer langs maar de nieuwe nummers die aan de tribute zijn toegevoegd zijn van ongekende schoonheid en geven mij het gevoel van the first time.

Het Broadway blok met nummers van de gelijknamige Lp van Barbra is zo puur dat je alles om je heen even vergeet. Petra heeft in het verleden zelf met sommige nummers van dit album geauditeerd, hebben daarom een bijzonder plekje in haar hart en dat gevoel weerklinkt in haar vertolking van o.a. ‘Can’t help loving that man’ en ‘Send in the clowns’ . Het pareltje van de show is ‘ Here’s to life een nummer over ouder worden en het waarderen van alles wat je hebt en misschien ook wel niet hebt.

Deze tribute is opnieuw een aanrader voor alle Petra Berger en Barbra Streisand fans.

A tribute to Barbra Streisand two singers one voice !

door Kees van de Laar

_____________________________________________________________________

Leuke reactie van Elly van Elp toegevoegd…

Van mijn vriendin kreeg ik voor mijn verjaardag een “avond Schouwburg de Lawei” cadeau.
De keuze was snel gemaakt: A Tribute to Barbra Streisand op 7 maart.
Mijn vriendin houdt van Barbra en ik van Petra, mooie combi dus voor een avond uit samen.
In de pauze nam ik een flyer mee van de tafel vanwege de adressen die er op stonden.
Ik wilde namelijk het volgende mailen t.a.v Petra:
Toen ik 50 werd kreeg ik de CD Here and Now van Petra Berger, voor de gever helemaal het einde voor mij helemaal nieuw, na het feestje is de CD in de CDspeler gelegd en er eigenlijk nooit meer uit geweest.
We zijn nu 12 jaar en 4 (dezelfde) CD’s verder, eigenlijk 5 want ik heb altijd 1 op reserve liggen.
Ik heb meerdere CD’s van Petra Berger maar deze staat bijna dagelijks aan, in wat voor stemming ik ook ben, deze is het. Zelfs op mijn werk ligt Here and Now in de la.
We hebben een prachtige avond gehad, veel herkenning en emoitionele binding met de songs.
Ik ben bijna weer jarig, boven aan het verlanglijstje komt de nieuwste CD, maar eerst nagenieten van deze avond en dan het Italiaanse woordenboek es even inkijken met het oog op de nieuwe CD straks.

Dank, Elly van Elp

Voor meer foto’s van Oosterhout klik hier.

Voor meer foto’s van Drachten klik hier.

Aanstaande zondag speelt Petra Berger met deze Tribute in Heiloo. Voor tickets klik hier.

Posted in Nieuws | Tagged , , | Leave a comment

Reprise Tribute to Streisand door Petra Berger is begonnen…

In een uitverkocht theater Concordia in Haastrecht genoot het publiek zaterdagavond van Petra Bergers succesvolle theaterconcert “Tribute to Barbra Streisand.

Petra Berger vertelt het boeiende levensverhaal van levende legende Barbra Streisand en zingt haar mooiste klassiekers en allergrootste hits. Prachtige songs uit musicals als ‘Cats’ en films als ‘Yentl’ en ‘A Star is Born.

Komende vrijdag 6 maart staat Petra met dit concert in theater de Bussel te Oosterhout en zaterdag 7 maar in theater de Lawei te Drachten.

Zie hieronder een aantal foto’s die in Haastrecht zijn gemaakt.

Klik hier voor nog meer foto’s.

Hieronder nog een leuke foto van een fotograaf van theater Concordia.
In een uitverkocht theater Concordia genoot het publiek gisteravond van de prachtige klanken van Petra Berger. Petra en…

Geplaatst door Theater Concordia op Zondag 1 maart 2020
Posted in Nieuws | Leave a comment

1 maart, de middag van Bob & Gon…

Bob & Gon, de gastheer en gastvrouw namens de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer, de KCA presenteerde vol trots Petra voor een concert in hun theatertje. Een sfeervolle en intieme accommodatie in de Oude Veiling te Aalsmeer. Het zaaltje was ingericht met tafeltjes waar de gasten onder het genot van een drankje konden plaats nemen.

Dat Aalsmeer de grootste bloemenveiling ter wereld heeft werd ook hier duidelijk. Voor elke gast een roos op tafel en op het podium royaal bloemen aanwezig. Bob & Gon weten de juiste sfeer te creëren.

Petra werd deze middag begeleidt op de vleugel door Edwin Schimscheimer.

Voor de pauze werden nummers gebracht van het album Touched by Streisand en na de pauze van de cd Passione.

In dit bloemendorp mocht het Streisand nummer You don’t bring me flowers daarom niet ontbreken, echt prachtig. Ik snap wel waarom Petra met Edwin optreedt. Edwin bootst in zijn eentje een orkest na op de vleugel. Wat een geluid kreeg hij er uit. En een duet met Petra leek ook zo vanzelfsprekend te gaan. Zijn zangkwaliteiten verraste me, deze man kan ook werkelijk alles.

Eigenlijk waren het twee verschillende concerten met na de pauze de Italiaanse nummers.

Dat zijn toch ook de stijlvolle nummers die zo goed bij Petra passen. Hopenlijk komt er ooit een Passione II. Daarnaast de nummers om het publiek een beetje in beweging te krijgen zoals Bella Ciao. Het publiek had er zin in en we zaten op ons gemak lekker te genieten.

De toegift, op verzoek van Bob & Gon, werd wederom het nummer You don’t bring me flowers. En omdat de sfeer er toch goed in zat werd afgesloten met het nummer Volare Cantare.  Als je dan niet met een goed gevoel naar huis gaat weet ik het niet meer.

Alles klonk werkelijk als een klok, de kwaliteiten van Petra en Edwin kwamen in dit theatertje buitengewoon tot zijn recht. Wat mooi allemaal, ik was onder de indruk van dit spektakel.

Ik vond het een bijzondere middag, uiterst sfeervol, enthousiast publiek, volle zaal, dit smaakt echt naar meer een concert in een dergelijke setting.

Met dank aan het duo Bob & Gon en Petra en Edwin.

Jan Koeckhoven

Logo

Staande ovatie voor Petra en Edwin

DOOR REDACTIE AALSMEER | 2 MAART 2020 | GEPLAATST IN AALSMEER E.O.F

Aalsmeer – Zondag 1 maart was van de lente nog geen sprake, maar in de bovenzaal van De Oude Veiling sprankelden de pianoklanken van Edwin Schimmscheimer en zong Petra Berger  volgens het enthousiaste publiek als een nachtegaal. Opnieuw was er een uitverkochte zaal en een wachtlijst met namen van teleurgestelde fans. Er kwamen telefoontjes van ver buiten Aalsmeer, maar helaas was er geen stoel meer beschikbaar. Het mag toch wel een prestatie genoemd worden dat de acht Bob & Gon voorstellingen zoveel publiek trekken. Het aandeel dat Bas en Katelijne van Otterloo hierin hebben is groot en onmisbaar. Maar de Bob & Gon bekendheid wordt onder de artiesten ook steeds groter, zodat deze nu zelf aangeven graag te komen spelen en zingen.  De gastvrijheid, de sfeer, het publiek, de prachtige boeketten, de professionele geluidsbegeleiding van Bas, het is alles bij elkaar wat Bob & Gon uniek maakt.

KCA en vrijwilligers

De Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) nodigde zondag 1 maart al hun vrijwilligers uit voor een hapje en drankje als dank voor hun bijdrage.  Het gebeurde op een tijdstip dat er in de bovenzaal van De Oude Veiling door de KCA werkgroep Bob & Gon hard werd gewerkt. Er werd gesjouwd met tafels en stoelen, licht en geluid gecontroleerd, de tafeltjes mooi opgemaakt met kleedjes, kaarsjes, en rozen. Het podium feestelijk versierd en de artiesten met alle egards ontvangen. En wanneer dan na een paar uur werken alles klaar is, de zaal opengaat voor publiek, is er telkens weer de reactie waarom het de werkgroep gaat: “Ah, wat ziet het er mooi uit!” Overigens zouden deze Bob & Gon voorstellingen niet zonder de financiële ondersteuning van KCA kunnen plaatsvinden. 

Sterren van de middag

Petra trekt al vele jaren volle zalen met haar Italiaanse repertoire en recent ook met haar ode aan Barbra Streisand. Op verzoek van Bob & Gon was er een mix van beide te horen. Voor de pauze werd de bijna 78 jarige – in Brooklyn geboren – zangeres en actrice geëerd. “Misschien ben ik wel door Barbra gaan zingen”, mijmerde Petra die op jonge leeftijd de platen van de licht ontvlambare zangeres had grijs gedraaid. “Barbra viel op mooie mannen, die – zo gaat het verhaal – ook haar minnaars werden.” Prachtig was het nummer ‘You don’t bring me flowers’ dat Petra samen zong met Edwin. Edwin blijkt niet alleen een geweldige pianist, componist maar ook een heerlijke zanger. Gelukkig dat er gehoor gegeven werd om juist dit nummer als extra toegift nog een keer te zingen. 

Na de pauze kreeg het Aalsmeerse publiek te horen waar het voor gekomen was. En wat kregen Petra en Edwin een dankbaar publiek. De vele herkenbare klanken, zoals uit de film Godfather en uit de Netflix-serie La Casa de Papel –  Verdi’s Slavenkoor.  Het werd één groot feest. Na een staande ovatie werd met rode blossen op de wangen en glimlachend na neuriënd de terugkeer naar huis getrotseerd.   

Tango en de bandoneon

De volgende Bob & Gon middag in De Oude Veiling is op zondagmiddag 29 maart. Verheug u op de verleidelijke tango en de klanken van de bandoneon. Voor de vlugge beslissers zijn er nog een paar kaarten te koop (21.50 euro bij contante betaling) bij wijnhandel Wittebol in de Ophelialaan.

Janna van Zon 

Posted in Nieuws | Leave a comment

De muzikale reis naar de ziel van Italië zit er op…


53 weken na de start in Goirle …..

53 weken na de start in Goirle zit de muzikale reis “Passione Italiana” van Petra Berger en haar amici erop, het eindstation was Delfzijl.

De show die voortkomt uit de liefde voor muziek van Petra en als een verlangen groot genoeg is dan ……

In februari 2019 stond er een mooi interview over Petra in Vrij waarin zij verteld over de oude en nieuwe wereld, hoe en waar ze weer geïnspireerd raakte en daarmee begon de eigenlijke reis.

Petra volgde haar hart, startte een crowdfunding voor haar nieuwe cd Passione , toepasselijker kan een titel haast niet zijn.
Ze liet de oude en nieuwe wereld samenkomen met bekende en nieuwe Italiaanse stukken en trok deze lijn door naar de theater show, gevarieerd, orgineel en vol passie.

Parla Piu Piano klein en puur, Quando l’Amore Diventa Poesia de verrassing, Ave Maria – Mater Misericordiae groots en meeslepend (als vroeger) , de ‘Italiaanse medley’ speels, Se liefdevol, de duetten met Alessandro intens, Bella Ciao strijdvaardig en de gastoptredens van dochter Babette ontroerend en trots.
Mooie karaktereigenschappen van een show (en cd) die Petra heel dicht bij zichzelf terug bracht.

Dat Petra niet alleen een goed oog heeft voor mooie muzikale stukken maar ook voor geweldige multi-instrumentale bandleden mag zeker niet onvermeld blijven. Wat een fantastische begeleidingsband heeft zij samengesteld. Samen met Edwin Schimscheimer , Luca Genta, Frank van Essen en Alessandro Neri nam zij plaats aan de muzikale Italiaanse dis en wij mochten allemaal aanschuiven en meegenieten.

Het menu is nu op maar hopelijk mogen we in de toekomst weer aanschuiven en genieten want “Passione Italiana” smaakt nog steeds naar meer maar voor nu is het “Fine”

Petra grazie!!!

Klik hier en zie hieronder voor nog meer foto’s van de laatste voorstelling Passione Italiana in de Molenberg Delfzijl.

Enkele reacties uit het publiek in Delfzijl, zo leuk om dit te horen:
* We hebben heel erg genoten van Petra Berger haar laatste optreden met Passione… geweldig hoe ze met haar (Italiaanse) bandleden de muziek en zang zo weet te brengen. Jammer dat het de laatste Passione was!..Greetje.
* Wat heeft ze toch een geweldige stem! Dit is de 3e keer dat ik haar in dit theater zie. Ze is zo goed!
* Ik heb alle cd’s maar de 1e en de laatste cd zijn het mooist. Het laaste nummer dat ze zong Terra Promessa is zo mooi hè!.
* We denken er over na om ook naar Drachten te gaan, naar Streisand.
* Afgelopen zondag samen met collega’s naar concert van Petra Berger geweest..het was geweldig… wat een prachtige stem..ongelooflijk genoten..Yda.
* Zondag voor de 2e keer naar Passione Italiana geweest. Wel jammer dat dit de laatste was want was graag nog voor de 3e keer gegaan. Ze heeft zo’n fantastische stem en met wat voor een passie zij zingt. Prachtig! Ook weer erg genoten van haar bandleden, vooral het duet met Alessandro was geweldig…Margreet.

En dat Petra Berger niet stil zit zien we alweer in haar agenda. Ze staat volgende week zaterdag 29 februari met de reprise van haar Tribute to Streisand in theater Concordia te Haastrecht en een dag later in Aalsmeer wat voor de laatboekers helaas al helemaal is uitverkocht.

.

Posted in Nieuws | Tagged , , , , , | Leave a comment

Nog éen Passione Italiana te gaan..

En dan hebben we afgelopen woensdag alweer de éen na laatste Passione Italiana gehad.

In de mooie klassieke Herz zaal van het Tivoli Vredenburg. Altijd speciaal.
Ook speciaal was het optreden samen met haar dochter Babette.
Hopelijk zien we je nog wel eens weer op het toneel Babette? Dit smaakt naar veel meer.

Hieronder een paar mooie foto’s van Linda.

De allerlaatste Passione Italiana is theater de Molenberg te Delfzijl. Dus voor wie het nog niet heeft gezien?

Voor meer foto’s van Utrecht klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Freedom Forever Petra Berger meets EME…

Petra Berger viert 75 jaar vrijheid in Wageningen.
Muziek reist met je mee in heel je leven. Muziek kan zoveel met je doen ontroeren, beroeren, verblijden, bevrijden, beleven en vergeven. Maar vooral je Hart raken.
Aan deze woorden, die in het programma boekje staan van het jubilerende Enka Mannenkoor Ede (95 jaar ) die dit samen met Petra in Wageningen vierde, moet ik terugdenken.

Raken – De muziek / stem van Petra weten mij na al die jaren nog steeds vol te raken.
Verblijden – Als ik zie hoe het koor en het publiek geniet van haar optreden (na afloop zei een toeschouwer “geweldig dat zo een jonge vrouw iedereen mee krijgt en laat genieten van muziek”).
Ontroeren en beroeren – Petra ontroert en beroert met de prachtige aria’s Una Furtiva Lagrima en Nessum Dorma
Beleven – Ze neemt ons mee naar Italië en laat ons het Italiaanse leven beleven met muziek van Verdi, Funiculi en Ennio Morricone.
Bevrijden – Het gevoel van de waarde van onze vrijheid dat ik krijg bij Happy days are here again en Vera Lynn’s We’ll meet again.

De sfeervolle projecties op de achtergrond , het koor met de adremme dirigent Maarten-Jan Dingelmans en Petra Berger begeleidt door Edwin Schimscheimer verzorgde een sfeervolle muzikale start van het jaar 2020, een jaar dat in het teken staat van onze (75 jarige) vrijheid en waar kan dat beter gevierd worden dan in Wageningen de stad waar deze ooit officieel begon.

Klik hier voor meer foto’s.

Lees hieronder een verslag van Edestad.nl

Succesvol jubileumconcert 95 jaar ENKA Mannenkoor Ede

maandag 3 februari 2020   

Het 95 jarig bestaan van het ENKA Mannenkoor is afgelopen zaterdag met een heerlijk jubileumconcert Freedom for Ever en Petra Berger meets EME gevierd.
De enthousiaste reactie van het publiek sprak boekdelen. Niet alleen het koor, Bart Klein als solist, Ronald Aalbers aan de vleugel, de dirigent met een deskundige en humorvolle toelichting, maar ook het optreden van de internationaal bekende zangeres Petra Berger begeleidt door Edwin Schimscheimer zorgden voor een voorstelling die klonk als een klok. Lees verder…

Posted in Nieuws | Leave a comment

La vita è bella , een Koninklijk begin van 2020…

Blazen, blazen, blazen, al meer dan 100 jaar. Dat doen ze bij het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. uit Zeist. Oefening Baart Kunst en dat was te horen op het 35e Nieuwjaarsconcert. Het was dan ook volle bak in het Figi theater op zaterdag 11 januari.

Petra Berger was gastsoliste vergezeld door Edwin Schimscheimer. En deze combinatie met het orkest uit Zeist zorgde voor een geweldig muziekspektakel. Daarom had de voorstelling misschien de toepasselijke naam: La vita è bella. En zo is het ook, neem de juiste ingrediënten en het wordt mooi.

De dirigent Arnold Span had een afwisselend programma in petto van klassieke stukken, popmuziek tot filmmuziek.

Omdat een goed begin het halve werk is startte het programma met een aantal nummers door Petra Berger. Ze zong onder andere Parla Piu Piano en Grande Amore van haar cd’s Passione en Here and Now.

Het orkest vervolgde met de ouverture Oberon en muziek van Carl Maria von Weber. Om het verhaal te volgen werden beelden geprojecteerd van deze romantische opera. Van James Barnes werd gespeeld Danza Symphonica. Om dit te laten horen moet je als orkest wel wat in je mars hebben. En dat hebben ze, wat prachtig om dit te kunnen O.B.K. !

Ook kregen we te horen muziek van de Beatles o.a. Blackbird met weer een mooie achtergrond-presentatie. Nummers van Neil Diamond kwamen uitgebreid aan bod en vertolkt door Jan Borgers.

Een prachtige compositie uit de film Dance with Wolves werd door het orkest gebracht. Een sfeervol stuk waarin het orkest zich kon uitleven, in één woord prachtig.

En zoals de show begon eindigde deze ook. Petra bracht daarbij nummers als Terra Promessa en Bella Ciao. Zet Petra bij een orkest en het komt wel goed, met elkaar maken ze mooie muziek en hebben veel plezier.

Ik las over een amateurorkest uit Zeist, van amateurisme heb ik niks gemerkt, deze muzikanten zijn van de bovenste plank. Geweldig om je publiek zo te kunnen laten genieten.
Grande, la vita è bella !

Jan Koeckhoven

La vita è bella , een Koninklijk begin van 2020

De muzikale jaren 20 zijn voor Petra Berger begonnen als special guest op het nieuwjaars concert van de Koninklijke harmoniegezelschap O.B.K uit Zeist.

In het bomvolle Figi theater gaf Petra samen met de Harmonie onder de bezielende leiding van Arnold Span en met op de achtergrond prachtige foto/film projecties een wervelend optreden.

Parla pu Piano met beelden van Al Pacino “ the godfather”, Mi Mancherai ‘ik zal je missen’ maar ook Terra Promessa (met mooie beelden van haarzelf op de achtergrond) het nummer dat volgens Petra, voor altijd is en ze koestert als een geliefde, en ook Kayak’s Ruthless Queen dat Petra heeft laten bewerken tot het prachtige “Grande Amore Mio” kwamen voorbij.

De prachtige arrangementen gespeeld door de meermaals onderscheiden Harmonie ontstond een Night of the proms sfeer “pop meets klassiek”.

De sing a long uitvoering van Bella Ciao was er één om in te lijsten. La vita è bella door Petra Berger en het Koninklijke Harmoniegezelschap O.B.K. , een mooier muzikaal begin van de Twenties kan je je niet wensen .

Kees van de Laar

Voor meer foto’s klik hier.

.

.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Happy New Year 2020 !!!

Fansite Petra Berger wenst iedereen een gezond, muzikaal, liefdevol 2020!  

Wat hebben we een mooi, bewogen jaar achter de rug.  

Hieronder hoogtepunten van het afgelopen jaar 2019.  

*

De zangworkshop van Petra Berger en Margot Giselle in de Frank Sanders academie in Amsterdam en dat Petra de deelnemers daarbij uitnodigde als backing vocals mee te zingen met Terra Promessa live tijdens de cd presentatie.  

*

De start van haar nieuwe theater tour Passione Italiana, de show “de reis naar de muzikale ziel van Italië “ die nog steeds naar meer smaakt.

*  

Het uitkomen van de nieuwe cd van Petra “Passione”. Wetende hoe hard Petra gewerkt heeft om de crowdfunding te laten slagen en zij vorm heeft gegeven aan het hele muzikale (artistieke) proces, kan je met recht zeggen “deze cd is PETRA BERGER”  

*

Het 15 jarig muzikale samenwerkingsjubileum met Jan Vayne , de pianist waarmee ze in de loop der jaren zo goed mee bevriend is geraakt en ze zoveel mooie muzikale momenten deelt.

*

De cd presentatie waarbij ze ook nog voor het eerst samen met dochter Babette live optrad was onvergetelijk. De cd af, de blijdschap en bovenal de dankbaarheid van Petra voor iedereen die haar geholpen heeft haar droom te verwezenlijken.  

*

Petra samen met dochter Babette bij Tijd voor Max. Het eerste live tv optreden van Babette waarbij het leek of ze dat al jaren deed . Moeder en dochter, zo natuurlijk, zo liefdevol, zo trots.  

*

Petra 2x te gast bij ‘good old’ Tineke de Nooij, de radio legende op NPO 5.  

*

En het Trouw Kerstconcert als afsluiting dit jaar, uitgezonden op eerste kerstdag direct na de jaarlijkse toespraak van de koning.

*

We hopen jullie weer te mogen ontmoeten in het nieuwe jaar bij éen van de optredens van onze idool Petra Berger.

*

Petra,,,,We wensen jouw in 2020 een mooi, gelukkig, gezond, succesvol, muzikaal maar ook warm liefdevol nieuwjaar toe.
Liefs namens alle fans!!!

*********

******

***

*

Posted in Nieuws | Leave a comment

Petra Berger te gast bij Tineke show

Vandaag 27 december 2019 was Petra Berger te gast bij Tineke Show. Ook zong ze 2 nummers (Parla Pui Piano en Memory) live in de studio. Luister hieronder het interview etc..

Posted in Nieuws | Leave a comment

Trouw Kerstconcert bij MAX…


Petra Berger en Wendy Kokkelkoren zingen het Bloemenduet, uit de opera Lakmé tijdens het Trouw Kerstconcert vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Uitgezonden 1e kerstdag 2019 door Omroep MAX .

Zie hieronder de beelden en foto’s.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Alsof de tijd heeft stil gestaan…

Alsof de tijd heeft stil gestaan…  

Als ik Petra afgelopen zaterdag smaakvol gekleed in haar rode broekpak op het podium zie staan moet ik denken aan een filmpje dat zij ‘s middags op facebook heeft geplaatst en lijkt het bijna of de tijd heeft stilgestaan. De beelden tonen een stralende Petra Berger (in een prachtige rode jurk) in een Fins televisie programma van zo een 15 jaar geleden met een groot Fins orkest waar ze live ‘The Christmas’ Song zong.

Ook nu ziet zij er weer stralend uit, zingt zij hetzelfde nummer weer loep en loep zuiver alleen ditmaal begeleidt door de Koninklijke Harmonie de Bazuin o.l.v. dirigent Jos Jansen. Een succesvolle combinatie want de afgelopen jaren hebben zij al vaker in uitverkochte zalen/kerken met elkaar opgetreden en ook nu was de kerk weer tot en met de laatste plaats gevuld.

Een gevarieerd programma waar de liefde voor muziek bevlogen gespeeld door jong en oud centraal stond. Het (bazz brass) Bazuin jeugdorkest, het Kon. Harmonie Orkest de Bazuin, Stick Arts (3 slagwerk-toppers), het Poznan Cathedral Choir, die helaas zoals het er nu laat aanzien voor het laats aanwezig waren, en Petra Berger bewezen dat het kerstgevoel van samen bij de kerstboom met honderden lichtjes genieten van muziek en elkaars gezelschap nog altijd bestaat.

Verslag Kees van de Laar.

Voor meer foto’s klik hier.

Posted in Nieuws | Tagged , , | Leave a comment

Een geweldige avond in theater Isala bij Petra Berger…

Een geweldige avond in theater Isala (Capelle aan de IJssel) bij Petra Berger.


Als Limburgers verblijven wij een weekend in de omgeving van Rotterdam. Haar Italiaanse voorstelling Passione Italiana waarin zij ons meeneemt “op reis naar de ziel van Italië”. 
Samen met haar “Amici” hebben zij gezorgd voor een geweldige theatervoorstelling.
De diversiteit aan instrumenten welke de twee Nederlanders en twee Italiaanse heren bespelen waarmee ze de gouden stem van Petra enorm versterken.
Wat een power komt er uit deze vrouw.

Mooie duetten samen met Alessandro, Italiaan met een geweldige “rauwe” stem die de cellen in mij wakker maken ;-).

Dit smaakt naar meer.
Ik laat mij graag nog een keer mee op reis nemen in een theatershow van deze vrouw.


Muzikale groetjes van Wilma & Maurice 

Voor meer foto’s klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

GEPASSIONEERDE PETRA BERGER IN THEATER CARROUSEL…

PERSBERICHT

5 december 2019

GEPASSIONEERDE PETRA BERGER IN THEATER CARROUSEL

Als je op de eerste zondag van december 2019 in het Ommer theater Carrousel de matineevoorstelling “Passione Italiana” van Petra Berger hebt bijgewoond dan kan de conclusie niet anders zijn dan: Petra Berger moet een gelukkig mens zijn.

Inmiddels meer dan 25 jaar actief als zangeres in binnen- en buitenland met een fluwelen stem.  Ze wisselt moeiteloos van klassiek naar populair.  Van romantisch naar stevige popnummers.  Loepzuiver; het ene moment intiem en kwetsbaar en daarna weer uitbundig en theatraal.  Waar je ook heel blij van kan worden is de fantastische internationale begeleidingsband die haar muzikaal ondersteunde.

Wat te denken van een slagwerker (Frank van Essen) die niet alleen vaardig de trom roert maar die ook nog eens heel mooi viool kan spelen. Waar vind je zo’n man?  Maar dat is nog niet alles. Haar bassist Luca Genta kan niet alleen met dikke snaren van een flink uit de kluiten gewassen basgitaar overweg; hij speelt net zo virtuoos met de gevoelige snaren van zijn cello. Voeg daarbij de toetsenist Alessandro Neri die tevens een begenadigd singer/songwriter is. Het geheel wordt zonder poespas keurig in het gareel gehouden door bandleider/pianist/accordeonist Edwin Schimscheimer.

De voorstelling Passione Italiana is een melange van Italiaans-talige nummers die Petra Berger in de loop van haar carrière heeft gezongen. Ze zingt nummers van haar meest recente productie Passione en ze doet een greep uit repertoire van langer geleden. Dat varieert van een nummer uit de Netflix-serie La Casa De Papel: Bella Ciao tot een opera medley van Verdi.  Van Ennio Morricone’s filmmuziek tot een tweetal duetten met en van toetsenist Alessandro Neri wiens stem wel iets weg heeft van Eros Ramazotti. Kortom een programma dat de tijd doet vergeten en, zoals alles wat goed is, veel te snel tot een einde komt.

Theater Carrousel sloot het jaar 2019 waardig af met Passione Italiana van Petra Berger.  Eind januari staat de eerstvolgende voorstelling op het programma.

Alle informatie en het volledige programma vindt u op de website.

www.theatercarrousel.nl

tekst:  At Rens

Vrijdag 13 december is deze show Passione Italiana dit jaar voor het laatst te zien in het Isala theater in Capelle aan de IJssel. Voor tickets klik hier.

Voor meer foto’s klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

A Golden Gala en de kus van…

Afgelopen maandag en dinsdag was Petra Berger als special guest aanwezig bij het benefiet concert ‘We believe in Music’ van het MST Gala Orkest onder leiding van Freddy Golden. (De opbrengst van de twee avonden gaat naar de Zonnebloem)
De kracht van muziek die eens te meer verbroedert, een orkest dat louter uit muzikanten bestaat die werkzaam in de zorg zijn, een cardioloog die zijn hart volgt en ‘Ne Me Quitte Pas’ zingt en bandleider Freddy Golden die dit jaar 60 jaar in het vak zit en omdat hij zoveel voor de muziek en de Stad Enschede betekent heeft, van de burgemeester de penning van de stad Enschede krijgt.


Petra was speciaal door Freddy Golden gevraagd om te komen zingen op deze voor hem zo speciale avond waarop ook zijn goede vriend Lee Towers acte présence gaf.
Petra zong onder begeleiding van het orkest en koor (samen 87 man en vrouw sterk) 3 nummers waaronder op speciaal verzoek van Freddy Golden het duet ‘We Can’t Let Go’ (dat zij samen met haar goede vriendin Simone Kleinsma in 2006 opgenomen heeft en daarom een speciaal plekje in haar hart inneemt) met zijn dochter Maureen die hierover op Facebook zo mooi zei: ‘Dreams do come true’.


Als Petra Berger de ochtend daarna bij R.T.V. Oost wordt gevraagd wat voor haar het mooiste moment van de avond was zei ze: ‘Er waren zoveel mooie emotionele momenten maar wat ikzelf ook heel speciaal vond was om samen met Lee Towers hand in hand een gedeelte van ‘You Never Walk Alone’ te zingen.
Dat Lee Towers hier ook van genoten had bleek wel uit de spontane pakkerd die hij Petra gaf ‘We Believe In Music’ was een ode aan de zorg, aan samen dingen doen en er voor elkaar zijn en zoals altijd de verbinding die muziek geeft.

Voor meer foto’s van maandag 18 november 2019 klik hier

Voor meer foto’s van dinsdag 19 november 2019 klik hier

Voor het terug luisteren van interview bij RTV Oost klik hier.

Petra Berger staat zondagmiddag 1 december in theater Carrousel te Ommen met haar theatershow Passione Italiana. Voor tickets klik hier .

Posted in Nieuws | Tagged , , , | Leave a comment

Terug in de tijd deel 2 ‘Privé juni 1988’…Bep en Bertha :-)


Komende weken zou ik enkele stukjes met u delen wat we gevonden hebben.

Hieronder een artikel uit de Privé van juni en de Story van augustus 1988.

Eén jaar eerder (zie vorige nieuwsitem) hadden ze nog volop verkering, nu 1 jaar later…..


Foto: Ada Grootenboer

Liefdesbreuk voor de ruziënde Chess-zusjes

De glimlach van Petra en Lyda Burger, ‘van soundmixduo ‘Chess’, is vaak schijn. In werkelijkheid vliegen ze elkaar maar al te vaak in de haren.

Het is niet altijd koek en ei tussen Lyda en Petra Burger van het Soundmix-duo ‘Chess’, maar sinds hun optreden bij Henny Huisman hen nationale roem bracht heeft het tweetal het ook niet gemakkelijk gehad. Na een jarenlange vaste relatie zijn beide zusjes weer vrijgezel en een auto-ongeluk was klap op de vuurpijl van alle dramatische gebeurtenissen.

Voor de camera’s en op de bühne mogen Lyda en Petra Burger van het Soundmix-duo Chess elkaar dan vriendelijk toelachen, in werkelijkheid zijn ruzies aan de orde van de dag. Manager van de zingende zusjes, Gerard Ridderhof, kan erover meepraten. Maar al te vaak moet hij optreden als scheidsrechter.
‘ Ze maken ruzie om de meest onbenullige dingen, ‘vertelt hij met een glimlach om zijn lippen. ‘In de auto, onderweg naar optredens, is het eigenlijk altijd raak. Ik draag ook niet voor niets een valhelm en een kogelvrij vest als ik met de dames op stap ga,’ grapte hij.
‘Het publiek merkt er nooit iets van, hoor,’ vult Lyda aan. ‘Op de bühne staan we lief naar elkaar te lachen, maar in werkelijkheid kunnen we elkaar verscheuren. Maar gelukkig weet Gerard ons dan op tactische wijze altijd weer tot bedaren te brengen. Dat hij altijd zo kalm kan blijven tijdens ons gekibbel is ongelooflijk!’
Maar de Amstelveens zusjes, die ook wel Bep en Bertha worden genoemd, vliegen elkaar niet altijd in de haren. Sinds hun artistieke succes is het in hun privé-leven wat minder fortuinlijk toegegaan. Vorig jaar riepen de meisjes, die beiden een vaste relatie hadden, bij Henny Huisman dat hun persoonlijk leven nooit zou lijden onder hun carrière.
Inmiddels zagen zowel Petra als Lyda hun relatie op de klippen lopen en wonen weer alleen. Petra, die met haar vriend net een eengezinswoning had betrokken, heeft nu weer haar intrek genomen op een piepklein flatje.

‘De angstige minuten van mijn leven’
Petra: ‘Ik geloof niet dat het is stukgelopen door ons werk. De breuk was waarschijnlijk tóch wel gekomen, misschien wat minder snel. Door de showbizz zijn we wel meer langs elkaar heen gaan leven. Je leert elkaar dan eigenlijk pas écht goed kennen . Door alle grote veranderingen in ons leven merkten we dat onze relatie toch niet zo geweldig was en dan kun je er beter mee stoppen. Gelukkig zitten Lyda en ik in hetzelfde schuitje… We kunnen elkaar dus steunen en opvangen.’
Naast alle problemen raakte Lyda onlangs ook nog betrokken bij een auto-ongeluk… De dramatische gebeurtenis laat de zangeres nog altijd niet los. ‘Het waren de angstigste minuten uit mijn leven, Ik zal het nooit meer vergeten. ‘ Nog na huiverend vertelt Lyda over haar hachelijke avontuur. Terwijl zij wachtend voor een rood stoplicht haar nieuwe single Promise not to Tell zat te neuriën, werd haar auto in een flits maar liefst één meter korter. Een auto klapte achteren in volle vaart bovenop de hare.
Lyda raakte even buiten bewustzijn en toen zij weer bijkwam was het in haar auto één grote puinhoop. ‘Mijn auto was net een harmonica, deuren en ramen konden niet eens meer open. Ik raakte totaal in paniek toen ik er niet uit kon. Ik was als de dood dat mijn gastank zou ontploffen.
Als een wilde begon ik op de ramen te bonzen en om hulp te roepen. Ik wil eruit, ik wil eruit!, gilde ik. Na een kwartier werd mijn deur met een koevoet opengehakt… Wat heb ik een geluk gehad. Behalve pijn in mijn nek en rug ben ik met de schrik vrijgekomen. Het had ook anders kunnen aflopen. De chauffeur van de takelwagen, die nota bene ook ooit de auto van André Hazes na een ongeluk had weggesleept, heeft me naar mijn ouders gebracht. Daar heb ik eerst een paar stevige borrels voor de schrik genomen. Pas toen ik ‘s avonds laat in mijn eigen flatje zat, kwam de echte schock. Urenlang heb ik zitten bibberen, gelukkig kon ik op mijn zus rekenen. Want al maken we vaak ruzie, we zijn ook elkaars steun en toeverlaat.

……………………………….Story 1988……………………..

Teleurstelling voor Chess:
‘ONZE ROMANCES LIEPEN OP DE KLIPPEN’

Aan het begin van haar zangcarrière kreeg het duo Chess heel wat teleurstellingen te verwerken. Het viel de zusjes Lida en Petra niet mee om de problemen het hoofd te bieden. “Alles kwam tegelijk,” zei Lida. “We zagen het soms echt niet meer zitten… ”
Het succesvolle duo Chess heeft over belangstelling niet te klagen. Hun single Promise not to tell stijgt op de hitladders en zij kunnen de aanbiedingen voor optredens nauwelijks aan. “Gelukkig wel, ” roepen Lida en Petra enthousiast. “We vinden het heerlijk om op het podium te staan. Als we zingen vergeten we al onze problemen. Niet dat we er zoveel hebben hoor,” lachen de meisjes geruststellend. Maar dat is wel eens anders geweest.

Toen de zusjes besloten samen een zangcarrière op te bouwen, ging het één na het ander mis. “Het was om wanhopig van te worden,” gaat Petra verder. “Het begon al met onze partners. Zowel Lida als ik woonde al een jaartje samen. We hadden ieder een vriend. Nou, het duurde niet lang of die relaties liepen op de klippen. Dat kwam niet omdat we plotseling alleen nog maar aan zingen dachten. Maar als je een heel druk leven leidt gaat dat toch ten koste van je relatie. Diep in ons hart waren we nog niet aan vastigheid toe. We willen eerst nog zoveel andere dingen meemaken.”
Toch waren de scheidingen een hele slag voor de zusjes.
Langzaam verwerkten ze de teleurstelling. Maar in die periode sloeg het noodlot nóg een keer toe. Lida vertelt:” Ik zat in mijn auto en stond voor een rood stoplicht te wachten toen ik opeens een klap in mijn nek kreeg. Tenminste, dat dacht ik. Er was een andere auto achter op die van mij geklapt. Toen ik uitstapte stond ik te trillen als een rietje. De schade was enorm! Gelukkig had ik niks, maar ik was wel ontzettend geschrokken!”
Inmiddels is de auto alweer gerepareerd. “Maar…”zegt Lida, “juist dat ongeluk doet je weer denken aan je vriend. Als je samenwoont los je ook alle problemen sámen op. Maar met die aanrijding merkte ik pas goed dat ik er écht alle voor stond!” Petra voegt er aan toe: “Ja , zo heb ik dat ook ervaren. Vooral in het begin is het wennen om weer alleen te zijn. Maar gelukkig hebben we elkaar nog. Dus van echte eenzaamheid is nimmer sprake!”

Posted in Nieuws | Leave a comment

De grote Soundmixshow reünie…

Vandaag in Veronicamagazine een reünie van de Soundmixshow.

Petra Berger (53) bereikt met zus Lida in 1987 de finale met I Know Him So Well van Elaine Paige en Barbara Dickson.

“Het markeert zo’n bijzonder moment in mijn leven dat ik nog regelmatig in gedachten terugkeer naar mijn deelname in de IT-branche, zingen was een droom maar niet iets waarvan ik dacht het ooit tot beroep te kunnen maken. Met mijn zus zong ik een moeilijk duet, het luisterde nauw qua zuiverheid en er zat een lange uithaal in waarvoor ik bang was. Ik dronk geen druppel, maar mijn zus tikte voor de show wijntje na wijntje weg. Zij werd los en lacherig, ik maakte me steeds meer zorgen over onze live-performance. Onder Henny’s vleugels maakten we echt een metamorfose door. De kantoortutjes gooien hun haar los, lachte hij dan. Na de show kregen we meteen een platencontract aangeboden. Later maakte ik naam als solozangeres en bracht ik zes albums uit. Deelname aan de Soundmixshow is geen garantie voor succes. Het is een waardevolle eerste les in optreden, dan moet je zelf doorpakken en ontwikkelen. Met Marco Borsato zong ik in de tijd de tune in voor tv-programma Blind Date. ‘Ik weet niet of het nog gaat lukken, ik denk eraan toch kok te worden’, zei hij. Het was twee jaar voor zijn doorbraak. Het leven hangt af van zoveel momenten die je koers bepalen. Leuk om je daarvan bewust te zijn.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Terug in de tijd ‘Privé 27 juni 1987’…

Als fan van Petra Berger zijn we voortdurend bezig met het zoeken van oud of nieuw materiaal over onze idool.
Zo kwamen we met het googlen een site tegen waar je oude tijdschriften etc. kunt kopen.
Komende weken ga ik enkele stukjes met u delen wat we gevonden hebben.

We beginnen met een artikel uit de magazine Privé 27 juni 1987. Het begin van Petra haar carrière.
Petra Berger vertelde in haar show Zoektocht naar geluk nog over haar vroegere vriendje Menno. En hoe leuk is het dat we nu een gezicht bij deze jongen hebben. 🙂


Consternatie in de tv-studio * Petra zong haar zus het huis uit! * Grote financiële risico’s
Wat eigenlijk als een grapje begon, eindigde voor Lyda en Petra Burger in een compleet ander leven! Sinds hun vierde plaats in de finale van de SoundMix-show gaan de twee Amstelveense zusjes als het duo Chess door het leven. Openhartig vertellen de meisjes aan Privé over hun onderlinge band, de mannen in hun leven, waarom zij hun privégeluk in de waagschaal stellen voor het succes…en de waarschuwing die zij al kregen van Gerard Joling.

Foto’s Roy Beusker

Chess miste Eurovisie Songfestival!
Het scheelde een haartje of Chess had tegenover Marcha gestaan tijdens het Eurovisie Songfestival  in Brussel! De zusjes waren uitverkoren om met hun lied Never change a winning team – inmiddels uitgebracht op single – Luxemburg op dat festival te vertegenwoordigen! Tot hun grote teleurstelling kwam hun inschrijving echter één dag te laat binnen. Zo mocht de Belg Plastic Bertrand voor een (kijkers)-publiek van vijfhonderd miljoen optreden. Een gemiste kans waar het zangduo nog steeds spijt van heeft.

Nóóit, maar dan ook nóóit gaan wij weer terug naar kantoor! Als dit avontuur flopt, gaan we liever de lucht in, dan elke dag achter een bureau te moeten zitten!
Het nieuwbakken duo Chess, dat als vierde uit de bus kwam in Henny’s Huisman’s Soundmix-show-finale, heeft de smaak van het artiestenleven al danig te pakken. Zozeer zelfs dat de zusjes Lyda (26) en Petra (23) hun vaste baan bij een internationale computerfirma in Amstelveen hebben opgezegd.
Dat betekent voor beiden grote financiële risico’s… ‘We wagen het erop,’ zeggen ze optimistisch. ‘We kunnen altijd nog proberen stewardess te worden, dat is ook heel spannend! De muziek en het kantoorwerk, dat ging niet meer samen! ‘s Nachts kwamen we in een feestroes thuis en dan is de overgang naar kantoor zo groot; we konden ons hoofd er helemaal niet meer bijhouden!’
‘Ik was toch al hard aan een verandering toe,’ verteld Petra. ‘Na vijf jaar kantoorwerk werd het leven zo’n sleur voor mij. Het werd de hoogste tijd om een nieuw leven te gaan leiden!’
Toch was het voor de blonde zusjes moeilijk om hun werkgever Hewlett Packard vaarwel te zeggen. Want juist aan dit Amerikaanse bedrijf hebben zij hun nieuwe carrière te danken! ‘Wij traden altijd met een band op bij personeelsavonden van het bedrijf en dat was altijd een groot succes. Veel kregen we er niet voor betaald, maar we hebben er veel ervaring door opgedaan. Toen collega’s er bij ons op aandrongen mee te doen aan de Soundmix-show, namen we dat eerst niet serieus. Uiteindelijk deden we tóch mee, omdat we het zo leuk vonden Henny Huisman eens in het echt te zien! We dachten: Hoe ver we ook komen, het is in ieder geval een belevenis om mee te doen. Die ervaring neemt niemand ons meer af! ‘
Toen de meisjes echter hoorden dat ze door alle voorronden heen waren en waren geselecteerd voor de tv-opname, ontstond er meteen grote consternatie in de Aalsmeerse tv-studio. Van pure blijdschap maakten de twee Amstelveense schonen een vreugdedansje en trapten daarbij tegen de lichtkabels. Binnen een seconde viel al het licht in de studio uit. Met alle consternatie vandien….

‘We werden er gek van… ‘
‘Eigenlijk zingen we al sinds we kunnen praten,’ vertelt Petra in haar modern ingerichte Amstelveense nieuwbouwhuis. ‘Vooral onder het afwassen! Het zingen werd serieuzer sinds we een meer volwassen stem hebben.
Tien, twaalf jaar geleden deden we thuis al playback-shows. Dat hadden we zelf verzonnen, want op de tv bestond het programma nog helemaal niet. Wij imiteerden bekende artiesten en onze ouders moesten punten geven! De hele top veertig deden we na!’
‘Af en toe werden we er zelf gek van,’ lacht Lyda. ‘ Laat staan onze ouders, met twee van die zingende dochters. Was de één net even stil, begon de ander! En natuurlijk draaiden we steeds meer platen. Grease bijvoorbeeld, draaiden we wel vijf keer achter elkaar. En wij maar meezingen en swingen voor de spiegel, uren achter elkaar!


Op het laatst werd het echt te gek. In de periode dat ik moest blokken voor mijn eindexamen Atheneum, was Petra helemaal idolaat van Barbra Streisand. We woonden met z’n vijven (we hebben nóg een zusje) in een krappe driekamerflat en Petra galmde dwars door alle muren heen. Ze was niet meer stil te krijgen. Het werd zo’n probleem dat ik echt het huis uit moest om in rust te kunnen studeren. Ik ben toen maar op kamers gegaan…
Onze ouders stonden erop dat we na school een vak zouden leren. Daarom kwam het eigenlijk nooit in ons op zangeres te worden. Wel deden we vaak aan talentenjachten mee. Maar het bleef bij ‘een lolletje’. Een zangcarrière was alleen maar iets om van te dromen, iets onbereikbaars…’
De band tussen de beide zusjes is altijd hecht geweest. Petra is wat ouder voor haar leeftijd. Lyda wat jonger. Ze deden altijd alles samen: voetballen, aerobic, ze kregen tegelijk verkering en gingen ook in dezelfde tijd samenwonen, dicht bij elkaar. Bovendien werkten ze bij hetzelfde bedrijf.

Op hoge hakken naar het voetbalveld!

Wie de twee knappe zusjes ziet, kan zich niet voorstellen dat de dames zelf op jacht naar de vriendjes zijn gegaan!
‘Ik was een jaar of dertien en mocht van mijn ouders nog niet naar de discotheken,’ vertelt Petra lachend. ‘Maar ik was al erg in jongens geïnteresseerd en wilde toch op de een of andere manier in contact komen. Het enige dat ik kon bedenken was dan maar te gaan voetballen!
Je had ons moeten zien bij de eerste les,’ giert ze bij de herinnering. ‘We waren allebei zwaar opgemaakt, hadden onze mooiste kleren aan en liepen op hoge hakken. Die trainer wist niet wat hij zag en werd woedend op ons! Hij beet ons toe: Volgende keer op gympen en zonder make-up, anders komen jullie er niet meer in!
Petra heeft met voetballen echter haar doel bereikt: Ze hield er vaste verkering aan over!
‘Alle meiden zeiden: Moet je die Menno zien, wat een stuk zeg…Dat vond ik ook, maar stoer pochte ik: Ach, gaat wel! Maar ze hadden gelijk hoor. Ik werd niet meteen verliefd, maar op een gegeven moment ging het toch wel erg snel met ons. Sinds een jaar of drie wonen we definitief samen. Menno werkt ook bij dezelfde zaak.’
In dezelfde tijd – zo’n tien jaar geleden – leerde Lyda haar Frank kennen. ‘Wij zaten bij elkaar op school in dezelfde klas. Niemand had gedacht dat onze vriendschap zo lang stand zou houden. Drie jaar geleden zijn we gaan samenwonen. Frank volgt bij IBM een opleiding tot verkoper.’

‘We laten ons niet tegenhouden’

Lopen hun relaties door alle drukte nu geen gevaar?
‘Daar zijn we ons wel degelijk van bewust. Maar wat moeten we? We kunnen toch niet zeggen: We gaan niet de showbiz in, want anders gaat onze verkering misschien uit? Dat is toch onzin. We vinden dat we het hoe dan ook moeten proberen, anders krijgen we daar later spijt van en gaan we het de jongens verwijten. En dan deugt de relatie ook niet! Zij staan gelukkig achter ons en zijn niet jaloers op alle aandacht die we nu krijgen. Integendeel, ze zijn reuze trots. We hebben er uitgebreid over gepraat en zij beseffen ook wel dat ze ons toch niet tegen kunnen houden. Want de kansen die we nu hebben, laten we echt niet lopen…’
Gerard Joling, die twee jaar geleden de derde plaats veroverde in de Soundmix-finale, gaf de zingende zusjes allerlei nuttige adviezen. Net als Lyda en Petra nu, werd hij destijds overdonderd door het succes en zijn leven totaal is omgeslagen. Hij geniet er intens, maar hij waarschuwde ons ook voor de negatieve kanten: Ineens word je voor de mensen een zakelijk object en je wordt omringd door mensen die geld aan je willen verdienen. Voor iedereen ben je dan opeens interessant. Chess, pas op en laat je niet uitbuiten!

Lyda Burger met haar Frank (links) en Petra Burger met haar Menno (rechts) zijn al zo’n tien jaar gelukkig samen.
Zal hun carrière als Chess de liefde in de weg staan?

En mis de Veronicagids de komende weken niet want daarin houden zij een Soundmixshow-Reünie!!
Aantal weken geleden heeft Petra Berger een fotoshoot voor de Veronicagids gedaan.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Vocale verrassing Petra Berger…

Vandaag 28-10-2019 in het Noord Hollands Dagblad een recensie over het concert afgelopen zaterdag Petra Berger met het Driebankoor in Venhuizen.

Vocale verrassing Petra Berger

Concert van het Driebankoor met Petra Berger. Bijgewoond op zaterdagavond in de Nederlands- hervormde kerk te Venhuizen

Door Regina Arbouw.

Op deze bijzonder avond concerteerde het Driebankoor samen met Petra Berger, pianist Mark Brandwijk en organist Aarnoud de Groen,

De muzikale leiding was in handen van Jan Verhoef. Met ‘Frieden’ van Anton Kropivsek opende het koor de avond. Fijne hoorbare nuances, toepasselijke dynamiek en vooral: een reflectie van de tekst in de zang.

Meteen hierna was het eerste optreden van Petra Berger. Deze zangeres koos tweemaal een musical voor de kennismaking met de volle kerk. Disney’s Pocahontas leverde de song ‘The colors of the wind’, de musical Cats het zo geliefde ‘Memory’. Volop gelegenheid om de levendige stem, de genuanceerde voordracht en het muzikale bereik van Petra Berger te bewonderen.

Hierna presenteerde het Driebankoor met de eigen soliste Wendy Vroling ‘Why we sing’ van Greg Gilpin. Volop inzet van koor en soliste – het koor is rijk met zo’n solostem. Maar het was voor mezzo Wendy Vroling wel hard werken. De veelzijdigheid van het grote koor bleek vervolgens uit het geserreerd gezongen: ‘The Rose’ en ‘You raise me up’. De nauwgezette aanwijzingen van de dirigent doen wonderen voor de meerstemmigheid in deze publiekslievelingen.

Onverminderd populair is : ‘Les Miserables’, film en theaterstuk. Het leverde onder andere ‘I dreamed a dream’ op, een droom die door Petra Berger werkelijkheid werd.

De begeleiding tijdens dit concert was heel goed, Mark Brandwijk is een beweeglijk mens en een virtuoos pianist, volop aandacht voor het koor en de soliste. Organist Arnoud de Groen zorgde de hele avond voor mooie, muzikale bases in de muziek. Op twee plaatsen in het programma kregen zij gelegenheid voor een instrumentaal intermezzo, met onder andere: ‘The windmills of my mind’, ooit van Dusty Springfield.


In de tweede helft was er de kennismaking met het Italiaanse repertoire van de soliste, die weer die grote wendbaarheid toonde in aria’s die aanvankelijk door herenstemmen werden gezongen. Andrea Bocelli koppelde ‘Parla pui piano’ los van The Godfather, Petra Berger maakte er voor de hele zaal een vocale verrassing van.
Met ‘Nessun Dorma’ uit Puccini’s Turandor kreeg ze echt alle handen op elkaar. Roerend gezongen en onderstreept door gebaren met de nodige dramatiek, zo mooi.


Het koor ging voor zijn afsluiting naar het lichte repertoire , zoals ‘What a wonderfull world’ en ‘Bridge over troubled water’ . Afsluitend schitterden zangeres en Driebankoor in ‘Anthem’ uit de musical Chess. Tempo , temperament en daarna een langdurige ovatie. Volkomen verdiend.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Bomvolle Triangel in Venhuizen…

Geschreven door: Renny Van Den Berg Spaanstra,

Zaterdag 26 oktober waren Petra Berger en het publiek te gast bij het Driebankoor in Venhuizen.


Het koor, ze zagen er prachtig uit, allemaal in het zwart, de dames een gele roos op en de heren een gele stropdas.
Het koor o.l.v. Jan Verhoef begon met Frieden van T.Kropivsek, dit was meteen kippenvel.

Daarna zong Petra Stay with me till de morning, zo mooi en zo zuiver, hoorde achter me de mensen ook zeggen, wat een mooie stem.

Het koor heeft nog o.a. The Rose en You raise me up en Petra Berger nog Time to say goodbey gezongen.
Na de pauze, zong het koor o.a. Going home en Bridge over Troubled water, alles zo mooi.

Dan hebben we nog samen Halleluja gezongen.

Het was een prachtige avond, hoorde dat ook veel mensen zeggen. Ik heb zo genoten, muziek maakt blij en als je dan Petra hoort zingen, zo mooi, zo zuiver, als ze in de buurt van mijn woonplaats is moet ik er gewoon heen. Allemaal bedankt voor de fijne avond, ook Mark Brandwijk achter de piano en Arnoud de Groen achter het orgel.

Voor meer foto’s van deze prachtige avond klik hier.

.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Het Italiaanse Zuiderzee gevoel…

Het Italiaanse Zuiderzee gevoel.

Het contrast kon bijna niet groter zijn. Buiten stuwde de wind het water van het IJsselmeer tot flinke golven en liet de herfst zien dat hij de zomer verdrongen heeft.
In theater het Park in Hoorn was het echter nog steeds zomer.

De warme Italiaanse melodieën die wederom vol passie en met veel gevoel door Petra Berger werden vertolkt gaven de aanwezigen daar waar voor ze gekomen waren “Passione Italiana”.

Het in grote getale aanwezige publiek reageerde wederom enthousiast op datgene wat Petra en haar band hun uit de mediterrane muziek dis voorschotelde. Een waar muzikaal keuze menu om van te smullen.

De kers op de taart was een duet dat Petra samen met dochter Babette zong De warme blikken tussen moeder en dochter, de liefdevolle handreiking en hun perfect blendende stemmen alsmede de titel van het nummer verwoorde de sfeer van de avond perfect.

Samen genieten van muziek. Moeder, dochter, bandleden en publiek “in Perfetta Armonia “

Voor meer foto’s klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Petra Berger is gouden greep voor Rijnstreekkoor…

Rijnsburg 11 oktober 2019.

Bron: Leidsch Dagblad.

Omdat het de laatste dagen zulk rotweer is, verzint het Rijnstreekkoor spontaan het motto: ‘Herfstmelange’. Nou, dat blijkt een mengsel waar je warm en vrolijk van wordt. Een avondje met een hoog gehalte aan fluwelig mos, waarop een regen van fonkelende saffiertjes is gestrooid.

Dirigent Jan Verhoef heeft de wind eronder op een prettige, kordate manier. Enerzijds zorgt hij voor fraaie dynamische vlagen, die best lekker mogen aanzwellen, anderzijds houdt hij een strak en fiks tempo aan. Bovendien is er gekozen voor afwisseling, en geen onnodig lang repertoire. Dat bij amateurkoren nog al eens kan uitdijen tot ‘hoe meer hoe mooier’; foute gedachte.

Het ‘orkest’ bestaat uit piano, orgel, hobo, en fluit; ook dat is klein maar fijn. Zo leuk, hoe dat orgel steeds die zwoele harmonieën creëert onder de twee uitstekende, echt muzikale blazers.

En dan Mark Brandwijk, die verdient absoluut een speciale plaats in het geheel. Een jonge geweldige pianist , die de noten uiterst melodieus en virtuoos uit z’n mouw schudt, die kan begeleiden als geen ander, improviserend waar nodig, maar steeds gericht op het samenspel van alle deelnemers. Ben benieuwd hoe hij Bach, Beethoven of Grieg vertolkt; dat moet verrassend zijn!

Dat dit koor Petra Berger heeft uitgenodigd, blijkt goed uit te pakken; een gouden greep. Een zangeres, die soepel en joyeus tussen de koorzang het lef heeft om heel eigen glinstertjes op het soms bevindelijke fluweel te prikken met musicalsongs (‘Memory’ van Grizabella uit de musical ‘Cats’), canción ‘Parla piu piano’ uit de film ‘Godfather’, opera-aria’s als ‘Nessun Dorma’ van Puccini, naast songs van Vickey Brown en Barbra Streisand: stralend en vindingrijk!

Korte instrumentale stukjes kleuren het concert in gouden herfsttinten: ‘Er bestaat geen medicijn, tegen oud en eenzaam zijn’, ik hoor het Herman van Veen nog zingen, o zo melancholiek…

Het tachtigkoppige Rijnstreekkoor zingt zonovergoten in Rejoice (Handel), fraai versluierd in Frieden, feestelijk in het Gloria van Gounod, met een jazzy overgave in de gospel ‘Steal away’, beetje té vet aangezet in het Onze Vader, getoonzet door de Katwijker Marco den Toom. In Andersons ‘Anthem’, een volkshymne, zingt en speelt de hele cast trots en afsluitend over een dwaze wereld zonder grenzen, behoudens ‘de grenzen rond mijn hart’.

Concert: Rijnstreekkoor o.l.v. Jan Verhoef.

m.m.v. Petra Berger (zang)

Jolanda den Houter (hobo), Danielle van Laar (fluit),

Mark Brandwijk (piano)

en Aarnoud de Groen (orgel).

Posted in Nieuws | Leave a comment

Een geweldig weekend vol passie…

Dit weekend 27, 28 en 29 september hadden we drie optredens op een rij van “onze” zangeres Petra Berger.

In theater de Meerse Hoofddorp, altijd een speciaal gevoel daar.

Voor meer foto’s van Hoofddorp klik hier.

In een intieme setting in Op Hodenpijl Schipluiden met 2 amici, Edwin Schimscheimer en Alessandro Neri. Heel speciaal.

Voor meer foto’s van Schipluiden klik hier.

En zondagmiddag in theater DNK te Assen. Wat voor mij heerlijk dichtbij was.

Voor meer foto’s van Assen klik hier.

Super leuk om nadien alle reacties te horen van de mensen.

Je krijgt leuke contacten, altijd gezellig met de o.a. vaste fans Wilma, Carla, Kees, Lucia.

Maar ook bv met meneer Jan Koeckhoven, hij was er tijdens de CD presentatie in Breukelen, in Emmeloord bij het tuinbodemconcert maar ook in theater de Meerse. Hieronder zijn belevenis van het concert Passione Italiana in Hoofddorp. Bedankt voor deze super mooie woorden.

Het is vrijdag 27 september als ik mijn auto start om op weg te gaan naar theater De Meerse in Hoofddorp. Na het omdraaien van het contactsleuteltje klinkt automatisch de muziek van Petra Berger. Zo gaat dit al heel lang, nee de cd zit niet vast in het apparaat.  Ik wil een autorit met fijne muziek waar je blij van wordt.

Ik ben al jaren verslaafd aan haar stem, ik kan er geen genoeg van krijgen. Muziek van een uitzonderlijke schoonheid gezongen door een stijlvolle dame. Italiaanse klanken zoals in vele opera’s voorkomen en dat is niet voor niets. Warme klanken waar je zelf ook warm van wordt.

Signore e signora Buona Sera, zoals uit de speakers klinkt bij de opening van de voorstelling.  Met het eerste nummer Parla Piu Piano van Petra’s laatste cd Passione was de kop er af.

Wat volgde was een mix van vooral Italiaanse nummers en enkele clips uit Hollandse hits van onder andere Willeke Alberti. Behalve zingen kan Petra ook prachtig vertellen. Waar gaan de nummers over, waar komen ze vandaan. Van het strijdlied Bella Ciao naar de Italiaanse vertolking van Ruthless Queen, een wereldse klassieker van Kayak, Grande Amore Mio (van de cd Here and Now).

Ongelooflijk wat klinkt dat mooi in zo’n zaal, met dank aan de 4 koppige Italiaans – Nederlandse bezetting van de band AMICI. De namen van deze grootheden wil ik niet achterwege laten: Edwin Schimscheiner, Luca Genta, Alessandro Neri en Frank van Essen. Dat zijn niet de minste musici en van vele markten thuis. De een drumt en speelt ook nog viool. De ander achter een toetsenbord en zingt een duet met Petra. Welk instrument spelen ze eigenlijk niet.

Van de componist Ennio Morricone werd onder andere de Italiaanse vertolking Céra Una Volta La Terra Mia ten gehore gebracht. De bekende filmmuziek van Once Upon a Time in the West.

Een afwisselende show van klassieke operanummers tot meeswingend repertoire. En als je denkt, bekijk het maar ik beweeg geen centimeter (zoals Petra zei) dan ga je echt wel los komen.

En dan, als afsluitende song, Volare Cantare, de zaal ging helemaal plat, een staande ovatie, wat mooi ! Het mag even duren maar dan heb je iedereen voor je gewonnen.

Zichtbaar plezier hebben deze artiesten met hun muziek. Wat een prachtig vak waarmee je ook andere mensen zoveel plezier kunt doen. Ik kijk al weer uit naar de volgende show. Ik start mijn auto en ga op weg naar huis en daarmee gaat de show onderweg nog even verder.

Ciao,

Jan Koeckhoven

_____________________________________________________________________________

In Schipluiden van te voren genoten van een heerlijk biologisch diner met prettig gezelschap, Jan en Mariska Heerema, ook zij zijn al naar meerdere concerten Passione Italiana geweest. Hun woorden van de avond in Schipluiden:


Beste mensen, wat was het weer een mooie avond, er was mogelijkheid voor een goed diner!
Idyllisch, warm en ook een gedeelte vrolijk en saamhorigheid, het hele plaatje dus weer.
Topzangeres en topmuzikanten en een vleugje Italiaanse passie van onze Italiaan!
Prachtige lokatie! We hebben weer genoten!
Zoals altijd, weer veel te kort!
De CD maar weer afspelen, staat altijd in de cd speler!
Dank Petra voor deze heerlijke Italiaanse avond!

Met vriendelijke groet Jan en Mariska_____________________________________________________________________________

In Assen fan Bertha Kleef uit Zuidlaren , hieronder haar lieve woorden.


Petra wat hebben we weer van je genoten. Wat een prachtig concert in Assen. Wat een prachtvrouw ben je. Wat een stem. Steeds weer kippenvel.
Ook de rest van de bandleden is top.

En morgen reizen we naar Noordwijk. Theater De Muze. Zien we jullie daar!!!??

.

.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Van een nacht in Venetië tot Veldhoven.

Het waren drukke dagen voor Petra. Net terug van een welverdiende vakantie in Vieste (Italië) en Malaga vloog zij naar Venetië voor opnamen van de videoclip van haar prachtige nieuwe single Notte a Venezia. Na 5 drukke opname dagen bij thuiskomst letterlijk direct van het vliegveld door naar Schiedam waar zij een preview gaf van de Tribute to Streisand die daar begin volgend jaar te zien is. Daarna de montage van de clip en voorbereiden op de twee optredens die van de week gepland stonden.  

Zaterdag trad zij voor de vierde keer op met het Rijssens Mannenkoor. Een mooie combinatie bleek eens te meer. De kristal heldere stem van Petra met die van de mannen van het koor, begeleid door piano en trompet , bezorgde menig toeschouwer kippenvel.  

Voor meer foto’s van Rijssen klik hier.

Zondag door naar Veldhoven voor de eerste Passione Italiana van het nieuwe theater seizoen. Vanaf de eerste muzikale klanken bleek dat Petra het zomerse vakantie gevoel ( la dolce vita ) uit Italië had meegenomen en vol vuur en passie iedereen een heerlijke avond bezorgde. Natuurlijk mocht de nieuwe single, die ze samen met Alessandro Neri vertolkte, niet ontbreken.

Een avond vol muzikale hoogtepunten die smaakt naar veel meer.

Voor meer foto’s van Passione Italiana in Veldhoven klik hier.

Komend weekend is Petra Berger te zien vrijdag (27-09) in theater de Meerse Hoofddorp, zaterdag (28-09) in het kerkje Op Hodenpijl Schipluiden en zondag (29-09) in De Nieuwe Kolk Assen.

.

.

.

Posted in Nieuws | Tagged , , , , | Leave a comment

Even terug in de tijd….

We gaan even een stukje terug in de tijd, want zonder verleden geen heden. Toch? Van de week kwam ik dit interview met Petra Berger ergens tegen op het net.

In 2002 ‘de tijd van de Eternal Woman cd’ stond dit in de kranten.

Op Zoek naar emotie.

Petra Berger zingt klassieke muziek in moderne verpakking.
Op haar semi-klassieke hit-cd Enternal Woman bezingt Petra Berger de levens van elf historische vrouwen.
Door Ruud Meijer.
VINKEVEEN – Petra Berger is ontspannen. Zij heeft zich in haar hotelzetel gesetteld alsof zij thuis op de bank naar een soap zit te kijken. Met een zelfverzekerdheid die geen moment ontspoort in arrogantie, vertelt zij met een soepele flux de bouche over hit-cd Enternal Woman. Zij ontkent nuchter dat het succes van haar goed doordachte project als een verrassing kwam. “Als zoveel mensen ergens zoveel geld en tijd in steken, dan geloven ze erin. Dan ben je alleen maar dankbaar dat er zo massaal op wordt gereageerd”.
Het begon allemaal met een dance-cd. Jeroen Englebert, Bergers producer, componist, tekstschrijver én echtgenoot, produceert cd’s voor de internationale dancewereld. In opdracht van een maatschappij uit Rotterdam maakte Englebert een cd met bekende melodieën en covers op dansritmes die door zijn vrouw anoniem werden ingezonden. Eén van die melodieën was O mio babbino caro van Puccini. (Luister hieronder).
Berger herinnert zich de reactie van co-producer en ex-Kayak drummer Pim Koopman nadat zij de operamelodie had ingezongen, “Pim is zo’n hele grote stevige kerel, maar nadat ik O mio babbino caro had ingezongen liepen de tranen over zijn wangen. De combinatie van de melodie, het dansritme en mijn stem hadden hem zo geraakt dat hij zijn emoties niet de baas kon blijven. Toen hij vervolgens enthousiaste e-mails uit de hele wereld kwamen met de vraag wie de zangeres was, hadden Jeroen, Pim en ik zoiets van: dáár ,moeten we meer mee gaan doen.”
Als kind al zong Petra Berger, puur op gehoor, liedjes na en imiteerde voor de spiegel Barbra Streisand. Op die manier ontwikkelde zij naar eigen zeggen ‘een gigantisch gehoor’. Toch is de muziek tijdens haar schooltijd nooit een serieuze optie geweest. Ze studeerde bedrijfseconomie en marketing en ging werken. Pas toen zij ging zingen bij een band, begon zij serieus na te denken over ‘het vak’. Ze vormde samen met haar zusje het duo Chess en stond later in musicals als Sweeney Todd en The Beauty and the Beast. Na het krijgen van twee kinderen lag haar carrière even stil. En toen kwam die dance-demo.

Tijdens het beluisteren van de demo raakten ze bij platenmaatschappij Universal Music net zo geëmotioneerd als Koopman. Alleen vonden zij dat de op te nemen cd niet zo maar een vergaarbak van klassieke melodieën moest worden. Er moest een concept op tafel komen. Englebert, die altijd al een grote interesse voor het vak geschiedenis had gehad, kwam met het idee om de muziek in te bedden in een reeks portretten van beroemde vrouwen over het verleden. Berger, Koopman en Englebert zijn toen op zoek gegaan naar vrouwen die geschikt zouden zijn voor het project: “We hebben een aantal vrouwen geselecteerd, hebben boeken over hen gelezen, en vervolgens weer gekeken welke momenten uit hun levens we zouden kunnen gebruiken om teksten over te schrijven.” In een bijgeleverd boekje komen de fans van Berger van alles te weten over Maria di Savola, Marie Antoinette, Queen Boadicea, Mata Hari, Sisi, Maria Magdalena, Johanna de Waanzinnige, Jeanne d’Arc, Catharina de Grote, Mary Queen of Scots en Cleopatra. Soms werd een vrouw, bijvoorbeeld Maria di Savola, gekozen uit pragmatische overwegingen: “Ik wilde ook iets in het Italiaans zingen, maar we konden geen geschikte kandidaat vinden. Toen ik in de krant las dat Maria di Savola, de laatste koningin van Italië, was overleden, hebben we haar, ondanks haar relatieve onbekendheid, tóch gekozen. Over haar zing ik in Terra Promessa, het openingstuk van de cd.”

Terwijl Berger haar verhaal vertelt, wordt haar stemgeluid begeleid door de klanken van Mozarts 44ste symfonie, die zacht golvend uit de luidsprekerboxen van de hotelbar komen. Het is alsof Wolfgang Amadeus ons wil vertellen dat klassieke muziek in een modern jasje op zich niets nieuws is. Orkestleider Waldo Los Rios bewerkte uitgerekend deze 44ste symfonie voor het grote publiek en kreeg vervolgens alle klassieke puristen over zich heen.
Verpopte klassieke muziek &minus kán dat eigenlijk wel? Berger heeft daar geen moeite mee. “Ik weet dat er mensen zijn die vinden dat dat een soort heiligschennis is. Als zij mijn plaat om die reden niet willen kopen, dan respecteer ik dat. Maar ik weet ook dat er een nog grotere groep mensen is die net als ik voor emotie gaat. Als mijn muziek iets met mensen doet, dan heb ik mijn doel bereikt. Ik wil mensen raken. Ik vind dat wij de klassieken &minus: Mozart, Fauré, Handel, Rachmaninoff, op een mooie manier en met respect hebben behandeld. De stukken die Pim en Jeroen hebben geschreven sluiten daar mooi bij aan.”

Berger bekent eerlijk dat zij niet zo iemand is die dagelijks naar klassieke muziek luistert. “Ik heb niet het geduld om een heel klassiek concert af te luisteren. En ik denk dat dat voor veel mensen geldt. We leven in een jachtige tijd. Misschien is dat de reden waarom de muziek die ik maak de laatste tijd zo opkomt. Mensen vinden veel klassieke melodieën best wel mooi, maar de originele versies liggen hen toch net iets te zwaar op de maag. Het succes van de cd bewijst dat er meer mensen zijn zoals ik. Bovendien: klassieke componisten bewerkten in het verleden ook elkaar stukken. Dus ik zie écht niet wat dáár nu op tegen is.”

Eén van de melodieën was O mio babbino caro van Puccini op de
cd met bekende melodieën en covers op dansritmes. Luister hieronder.Hieronder ook nummers van Cleopatra, Johanna de Waanzinnige, Jeanne d’Arc. Deze gemaakt met beelden van bekende films.

Misschien heeft er iemand nog leuke artikelen van het verleden van Petra Berger? Leuk om misschien te delen als reactie hieronder…Posted in Nieuws | Leave a comment

Zeebodem Tuinconcert met Petra Berger…


Zondag waren we in de prachtige tuin Lancaster Garden te Emmeloord.


Het was het 5e Zeebodem Tuinconcert georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Noordoostpolder en deze zondagmiddag waren Petra Berger en Jan Vayne te gast.
Vanwege de te verwachten drukte werdt er zelfs nog een extra tent geplaatst en dat bleek nodig. Zo een 170 mensen waren die middag aanwezig en genoten van o.a. Nessun Dorma, Margherita, Memorys, Hijo de La Luna gezongen door Petra Berger maar ook van de mooie improvisatie van Jan Vayne.

Kortom ..we hebben weer genoten. Bedankt Petra en Jan.


We verheugen ons alweer op de 1e theaterconcert van Petra Berger, Passione Italiana in theater de Schalm in Veldhoven 22 september. Klik hier voor tickets.

Voor nu eerst fijne vakantie en tot ziens in september…

Liefs van je fans.

Voor meer foto’s van die middag klik hier.

Posted in Nieuws | Tagged , , , , | Leave a comment

Petra Berger als gastsolist bij “de Bazuin”…

Zaterdag 25 mei, Van Rappardhal in Gorinchem…….The place to be! 

Wat een feestje, gezelligheid alom en genieten van Koninklijke Harmonie De Bazuin, Petra Berger, Jordi Repkes, Yosina (winnares van The Voice Kids 2018) en nog veel meer….. Een avond met prachtige muziek, zang- en humor, want de dirigent van De Bazuin kan er ook wat van. Nu weet ik waarom deze avond The Night of the Klomps heet. 

Ik was ontzettend onder de indruk van zanger Jordi Repkes met Still got the blues van Gary Moore. Wat een mooie stem en geweldig gitaarspel! 
Yosina samen met Petra met Ken je mij, zo leuk om te zien en te horen. Wat een lief meisje en wat kan ze mooi zingen. 

Het orkest speelde een Queen medley en ja, als fan van Queen ben je dan echt onder de indruk als het mooi is. Op verzoek van de dirigent heeft Petra het nummer Get Here gezongen van Oleta Adams, geweldig, Petra kan werkelijk alles zingen. Don’t rain on my parade uit de ‘Tribute to Barbra Streisand’ tour kwam ook voorbij. Teveel om op te noemen….

We werden ook verrast met het Bazz Brass jeugdorkest, met een mini mensje op trompet en DJ Tim van Werd, de stemming kwam er behoorlijk in. Voeg daar nog een dirigent op reuze klompen aan toe en het feest is compleet! En oh ja, vuurwerk uit de klompen, je moet het maar bedenken. 

Het was een leuke avond, veel muziek en zang en sfeervol gebracht door de kleurrijke verlichting op het podium. Een dikke pluim voor het orkest en organisatie en iedereen die er aan mee hebben gewerkt. Ik heb genoten!

Carla Jongman

Voor meer foto’s klik hier van Carla klik hier.

Voor meer foto’s van Fansite Petra Berger (Josetta) klik hier.

Hieronder beelden van het nummer Ken je mij gezongen door Yosina en Petra Berger

.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Spuntini Italiani Musicali met als gastsoliste Petra Berger…

Het Tata Steel Symfonisch Blaas Orkest was 1 van de orkesten die Petra Berger hebben gesteund met de Crowd Funding voor haar nieuwe CD Passione.

Afgelopen zaterdag 18 mei 2019 trad Petra op met dit indrukwekkende orkest in de prachtige zaal van het Philharmonie in Haarlem.Een paar woorden uit het Noord Hollands Dagblad:
Als gastsoliste was uitgenodigd de ook landelijk bekende sopraan Petra Berger. Zij zingt niet alleen met een warm timbre en mooie dictie, maar heeft ook gevoel voor show.
Met het orkest wist zij op imposante wijze de beroemde tenor-aria ‘Nessun Dorma’ uit de opera ‘Turandot’ van Puccini uit te voeren.

Expressief en levendig zong Petra Berger met combo het vermaarde Italiaanse partizanen lied ‘Bella Ciao’.

Hieronder een paar woorden en enkele foto’s van Carla.

Afgelopen zaterdag waren we in Haarlem om te genieten van Petra Berger, Frank van Essen en het geweldige Tata Steel Symfonisch Blaasorkest!
Wat was het weer mooi! Er kwamen prachtige nummers voorbij zoals het altijd mooie Parla più Piano en Nessun Dorma….
Het orkest speelde ook nog stukken van Ennio Morricone en wel zo mooi, dat ik er even stil van werd.
En oh ja, wat is Haarlem leuk!! 

Voor meer foto’s klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

De laatste “Passione Italiana” van Petra Berger dit seizoen…

Een foto met een mooi verhaal.

Met een foto van haar samen met de band, dochter Babette en het publiek sloot Petra Berger de Passione Italiana tour af in de volle grote zaal van theater ‘t Spant in Bussum.
En deze foto vertelt misschien wel het mooie hele verhaal van deze voorstelling. “Samen”

Petra is natuurlijk een waanzinnig goede zangeres maar de wisselwerking met de band groeide gedurende de tour naar grote hoogte en het samenspel tussen de instrumenten en de stem van Petra voelde als een mooie symfonie.
Tijdens één van de concerten verwoordde Petra dat zelf heel treffend. “Het voelt als een duet met een viool (na Mi Mancherai ) zo bijzonder.”
Het onderlinge plezier en de muzikale ruimte die Petra haar band geeft betaalde zich uit in een show vol muzikale hoogtepunten.


Samen met dochter Babette werden heel veel harten veroverd met het duet “ In Perfetta Armonia”


Een nummer dat ook op Petra haar nieuwe album Passione , de cd die Petra d.m.v. crowd funding samen met haar fans realiseerde, te horen is.
De spontane warme reactie van het publiek tijdens en na de optredens, het ovationele slot applaus maar ook het feit dat er ook nu weer in Bussum toeschouwers waren die de show meerdere keren gezien hebben geven het plaatje nog meer kleur.

F

Passione Italiana gaat nu de zomerstop in maar is gelukkig na de zomer weer in heel veel theaters te bewonderen.

Buona vacanza.

Voor meer foto’s van o.a. Linda en fansite klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Petra Berger bij 123456789 Tiiieeeneke…

Afgelopen vrijdag 26 april was Petra Berger tussen 12 en 1 uur bij Tineke Show op NPO Radio 5.Ze had een klein interview met Tineke en nadien mocht ze live 3 nummers van haar nieuwe CD ten gehore brengen. Dit waren de mooie nummers
Ave Maria, Quando l’Amore Diventa Poesia en het duet samen met haar dochter Babette In Perfetta Armonia.


Voor meer foto’s van die middag klik hier.

Zie hieronder de live beelden van de facebookpagina Tinekeshow.

Posted in Nieuws | Tagged , , , | Leave a comment

De muzikale band tussen moeder en dochter…

De mooiste duetten ontstaan soms bij toeval. In perfecte harmonie oftewel “In Perfetta Armonia” is daarvan het levende bewijs.

Petra Berger was op zoek naar een geschikte professionele zangpartner om dit nummer mee te zingen en toen ze Babette (haar dochter) dit thuis hoorde zingen wist ze meteen dat ze niet meer verder hoefde te zoeken.

Voor de derde keer (na de cd presentatie en een tv optreden bij Tijd voor Max) stonden moeder en dochter live op het podium, ditmaal in de volle grote zaal van theater de Purmaryn in Purmerend.

Een staande ovatie na afloop van het nummer voor Babette was een dik verdiende en niet meer dan logische beloning van het aanwezige publiek.

Van enige nervositeit leek geen sprake te zijn bij haar en Babette liet horen dat ze vocaal evenals haar moeder over bijzondere gave beschikt.
Hun twee stemmen kleuren prachtig bij elkaar en als je de trotsheid in de ogen van Petra zag en de hand van Babette naar die van haar moeder zag reiken kan je maar tot één conclusie komen.
In Perfetta Armonia is niet alleen een vocaal maar ook een intermenselijk pareltje.

Geschreven door Kees van de Laar.

Voor meer foto’s van deze bijzonder avond klik hier.

En nog een kleine selectie hieronder…
Petra Berger en Amici staan 3 mei in theater Markant in Uden.
In theater Spant in Bussum komt haar dochter Babette nog 1 keer mee.

Vandaag 23-04-2019 leuke foto’s ontvangen van Carla Jongman gemaakt tijdens het concert.
Zie een kleine selectie hieronder en voor meer klik hier.

Posted in Nieuws | Tagged , , , , | Leave a comment

Delft en Spijkenisse…

Het was weer een mooi passie vol weekend.

Zaterdag waren we in Delft in theater de Vest.
Via het theater kon men de nieuwe cd Passione winnen van Petra Berger. Jan en Tineke Jense hebben de CD gewonnen met deze woorden.

Petra Berger, een multitalent, heeft ons vroeger al eens verwend.
Nu weer terug en wij mogen het beleven, wetende dat ze alles van haar talent zal geven.
Toen mochten wij haar ontmoeten, nu weer symbolisch begroeten.
Op voorhand genieten met elkaar, muzikale dromen worden waar.
Dus konden wij een wens verzinnen, zouden wij graag haar cd winnen.
Zo niet is het ook wel goed, omdat een gastvrij theater er alles aan doet,
om ons te laten ontspannen met een lach en een traan, en daar ontspannen, nu naar Petra, toe te kunnen gaan.
Zaterdag genieten zoals het in feite hoort, in een op voorhand geweldig muzikaal akkoord.
Van jullie kant een lief gebaar, zo maken jullie ook kleine dromen waar.


Meneer Jense blijkt dus een (snel) dichter te zijn.
Nadat hij dit met passie heeft verteld kon ik het dus niet laten te vragen of hij misschien een gedicht/verslag wilde maken over hoe hij het concert heeft beleefd.
Al de volgende morgen kreeg ik deze in mijn mailbox.

Mijn verslag, van een bijzondere dag.
In theater De Veste in Delft rond acht uur, begon een muzikaal avontuur.
Passionata geven, iets moois stond te beleven.
Geweldig vertellen en zingen, noten met vakman/vrouwschap bedwingen.
De mannen, zijn niet uit te bannen,
van viool tot zang en meer, in een gepassioneerd verkeer.
Een scala van stijlen samen meemaken, een gevoelige snaar raken.
Kippenvel en ontroerende tranen, weten hun weg te banen.
Petra Berger hoe geweldig want, ze geeft je een warme hand.
Ze laat de vos de passie preken, haar hart spreken.
Na 18 jaar elkaar weer ontmoeten, meer dan zomaar begroeten.
Herinneringen blijven, passiovolle geschiedenis schrijven.
Het was gewoon simpel weg fijn, om in dit muziekbeleven erbij te zijn.
Kortom samengevat, Petra Berger is een schat.
En met haar mannen niet te evenaren, en dat moet je net als wij ook zelf gaan ervaren.

Jan Jens, zaterdag 13 april 2019.

Meneer Jense, super bedankt voor dit mooie schrijven.

Klik hier voor meer foto’s van Delft.

Zondagavond waren we in een prachtig, vrij nieuw theater de Stoep in Spijkenisse.
Prachtig gebouw en sfeervol.

Dit weekend was wéér een muzikale belevenis.

Klik hier voor meer foto’s van Spijkenisse.

Komende zaterdag staan Petra Berger en haar “Amici” in de Purmaryn te Purmerend. Klik hier voor info of tickets.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Gelukkig nog 5 te gaan…

Na de drukke week van Petra Berger met het promoten van haar nieuwe cd bij o.a. Tijd voor Max, Koffietijd, bij NPO 5 in het programma ‘Open huis’ van Tom Herlaar en ook in de studio van Radio Beverwijk stond ze afgelopen weekend in het Kennemer theater te Beverwijk .

Wie Petra Berger zich nog herinnert van Live in Concert of Mistress zou zeker ook naar deze show moeten gaan. Reacties van enkele mensen na de show: “Jeetje wat een stem” , ” Petra Berger zou vaker op tv moeten komen” , “Wat kan zij goed zingen en nog een mooie vrouw ook” , “Top avond”, “Echt genieten”, “Geweldige muzikanten”, “Leuk ook het duet met Italiaanse zanger” , “Ik heb al haar cd’s, deze koop ik er zeker bij.”, “Het was genieten met hoofdletters”.

Na de show neemt Petra ook alle tijd voor haar fans die vaak ook in grote getale staan te wachten op haar.

Deze keer waren mijn ouders mee naar het theater in Beverwijk, dit na een familie bezoek.
Het is leuk om als grote fan van Petra te zien en te horen dat ook zij hebben genoten deze avond van Petra Berger en haar muzikanten. Zo lief en leuk dat Petra nadien de tijd neemt om nog even gezellig een babbeltje met ze te maken.
Reactie van mijn vader op de terug reis was : “Ze kan heel goed zingen en heeft geen kapsones, ze was oprecht geïnteresseerd”.

We zitten nu over de helft van dit theaterseizoen en gelukkig zijn er nog 5 te gaan (Delft, Spijkenisse, Purmerend, Uden en Bussum).

Klik hier voor nog meer foto’s!

Posted in Nieuws | Leave a comment

Petra Berger bij Tijd voor Max..

Afgelopen donderdag 28 maart 2019 was Petra Berger te gast bij het programma Tijd voor Max gepresenteerd door Martine van Os en Sybrand Niessen.Ze verteld over haar theatertournee ‘Passione Italiana’ en haar nieuwe CD Passione en ze treed voor het eerst op samen met haar dochter Babette op tv. Heel bijzonder moment.

Zie hieronder het begin en eind van de uitzending. (Parla Pui Piano, interview , duet met dochter)


Zie hieronder de li(e)ve beelden van het duet In Perfetta Armonia met Petra Berger en haar dochter, dit duet staat ook op de nieuwe CD Passione.

Klik hier om de hele uitzending te bekijken.

En een groepsfoto na de uitzending gemaakt.

Aankomende maandag 1 april schuift Petra Berger aan bij Koffietijd om alles te vertellen over haar nieuwe album Passione.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Een Italiaanse muziek 3 daagse …

Afgelopen weekend 22,23, en 24 maart stond Petra Berger met haar Amici maar liefst 3 avonden achtereen, met haar show Passione Italiana, in verschillende theaters.

 • Vrijdagavond in theater het Speelhuis in Helmond. Een voormalige kerk, omgebouwd tot theater ! Geweldig mooi en sfeervol.
  Franny van Schoonderwalt was 1 van de bezoekers. Hieronder haar woorden.

  Als een ‘gracieuze’ nachtegaal zweeft Petra Berger van stad naar dorp met haar heerlijke opzwepende en meeslepende voorstelling.
  Na een ellendige week met al het geweld en de verkiezingen was dit wel een GROOT lichtpunt.
  Het enige erge aan deze avond was, hij VLOOG voorbij. Zes mensen die ervoor zorgen dat je je in Italië waant…
  Een favoriet was Ave Maria (Mater Misericordiae) en Mi Mancherai. Alles was mooi wat Petra met haar begeleiding ten gehore bracht… zucht… zo zonde dat de zinnen die ik in m’n hoofd had die avond niet zijn blijven plakken… Dan had ik het nog beter opgehemeld.

  Nu sluit ik af met BRAVISSIMA Petra Berger & Amici.
  Grazie per la musica

 • Zaterdagavond in theater de Schaffelaar te Barneveld.
  Een kleine 7 jaar geleden stond Petra hier met haar 25 jarig jubileumconcert.
  Dit keer met haar Italiaanse show. Deze avond zongen Petra Berger en Alessandro Neri voor het eerst het duet die Alessandro voor haar heeft geschreven Una Amore Cosi Grande. Prachtig nummer. Deze staat ook op haar nieuwe CD Passione die u hier kunt downloaden.


  Foto’s van Barneveld klik hier.

 • Zondagmiddag in theater de Willem. Altijd leuk zo een matinee voorstelling. Het voordeel is dat je heerlijk vroeg thuis bent na zoveel muziek plezier.

  Foto’s van Papendrecht klik hier.

Deze foto’s hieronder had u nog van me tegoed.

Foto’s van Gouda in de Goudse Schouwburg klik hier.

Foto’s van Nieuwegein theater de Kom klik hier.Posted in Nieuws | Leave a comment

CD Presentatie 17 maart 2019

Afgelopen zondag 17 maart was het voor ons fans eindelijk zover. De presentatie van de nieuwe cd van Petra Berger “PASSIONE”.

In een intieme setting speelde Petra voor familie , vrienden, collega’s uit het vak en de donateurs van de crowd funding live een aantal nummers van de cd . 

Onvergetelijk was het moment dat Petra samen met haar dochter Babette (haar eerste optreden ever voor publiek , wat een lef en prachtige stem) het prachtige duet” In Perfetta Armonia “ (in perfecte harmonie) zong.
De warme blikken tussen moeder en dochter en de liefdevolle omhelzing na afloop van hun optreden vertellen eigenlijk het hele verhaal van de afgelopen 222 dagen, het moment dat de crowd funding startte. 

Zoveel mensen die Petra gesteund hebben omdat ze het haar zo gunnen om haar droom een nieuwe cd te maken te verwezenlijken . De geleverde tegenprestaties van Petra voor wie niets teveel was. De vele uren van hard werken en dan het prachtige resultaat een waanzinnig mooie CD Passione .

Wij wilden Petra heel graag namens de fans een blijvende herinnering geven van de succesvolle crowd funding.
Daarom hebben wij alle lieve reacties die de donateurs geplaatst hebben bij hun donatie, op een dienblad laten drukken met erboven l’Amore per Petra Berger. Twee wijnglazen met ingegraveerde tekst (l’Amore per Petra Berger en Bellezza Musicale) , onderzetters en flessen wijn in dezelfde stijl maakte het cadeau compleet.


Als u de CD koopt en beluisterd of naar het filmpje kijkt wat gemaakt is tijdens de presentatie (zie hieronder) en denkt dit zou ik heel graag live willen horen, de tour Passione Italiana is de komende weken nog in veel theaters te zien. Vrijdag Helmond, zaterdag Barneveld en zondag Papendrecht. Hopelijk zien wij u daar.
Zie link concerten of kijk op de site petraberger.nl voor meer info.

Voor meer foto’s van deze mooie middag klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Petra Berger vieren hun 15 jarig jubileum…

Afgelopen zondagmiddag 3 maart 2019 vierden Petra Berger en Jan Vayne hun 15 jarig samenwerking met een intiem concert in de sfeervolle Bonifaciuskerk in Medemblik.

Daar blikte ze terug op 15 jaar mooie muzikale herinneringen. Petra en Jan brachten nummers ten gehore uit hun succesvolle gezamenlijke theatertours Dichtbij, Van Bach tot Abba, Closer than Ever die ze samen al hebben gedaan.
O.a. Hijo de la Luna, Margherita, Memory van musical the Cats en het zo emotionele Time to say goodbye kwamen voorbij.


Hieronder nog een paar mooie woorden van een lieve dame. Zij die voor het eerst een concert heeft bijgewoond van Petra Berger.

Wij/ik hebben gister het 15 jarig jubileum concert mee gemaakt met lieve vriendinnen in Medemblik.
Voor het eerst een concert mogen ervaren met Petra Berger en Jan Vayne, ja tranen kwamen in overvloed. Geraakt door het prachtige samenspel van Petra haar stem en Jan zijn pianospel, de songteksten, de humor tussen de zinnen door.
In 1 woord geweldig. “grande concerto”


Connie Hoogewerf

Voor meer foto’s van dit concert klik hier.

Posted in Nieuws | Tagged , | Leave a comment

Passione Italiana, een show die steeds naar meer smaakt…

Wat een heerlijk gevarieerde show schotelt Petra Berger haar publiek voor met Passione Italiana. Alle muzikale ingrediënten uit de rijke muzikale Italiaanse dis komen voorbij. Van San Remo tot Napels, aria tot ballade maar ook mooie duetten en cross- over stukken en alles loep en loep zuiver.

De passie en het enthousiasme van Petra en haar band slaan moeiteloos over op het publiek dat zich dan ook van hun beste kant laat horen in Heerhugowaard als Petra hun vraagt, haar te ondersteunen.

Passione Italiana zit vol warmte en verrassingen ontroerd en smaakt na ieder nummer naar meer. Uit het ovationele minuten lang durende slot applaus dat Petra en haar band ten deel viel na het laatste nummer bleek dat het publiek meer dan genoten heeft en liet mij terugdenken aan een tekst die ik van de week hoorde. “Bij echte top artiesten geldt niet het begin maar het slot applaus“.  

Voor meer foto’s van het optreden in Heerhugowaard klik hier.

Posted in Nieuws | Tagged , , , | Leave a comment

Petra Berger met Passione in theater de Vest Alkmaar.

Afgelopen zaterdag was er de tweede uitvoering in een reeks van 15 van de nieuwe theatershow van Petra Berger’s Passione Italiana door Petra Berger.
Deze keer in theater de Vest in Alkmaar.
In de bijna volledig uitverkochte grote zaal werd o.a. het slavenkoor enthousiast door het publiek meegezongen.


Deze show mag u niet missen. Petra Berger heeft zoveel talent, lagen en hoge tonen lijken voor haar geen enkel probleem te zijn.

De volgende in de reeks is komende zaterdag in Heerhugowaard. Voor meer info zie op deze site bij link concerten of ga naar de site van Petra Berger.


Voor meer foto’s van afgelopen zaterdag in Alkmaar klik hier.

Posted in Nieuws | Leave a comment