Petra Berger ‘Did you know’…

….dat Petra Berger en Jan Vayne twee ras artiesten zijn die het publiek muzikaal kunnen raken is een vanzelfsprekendheid net zoals dat kerst op 25 en 26 december valt.

Dat we Petra tegenwoordig heel veel op het podium zien is helaas niet meer een vanzelfsprekendheid. De afgelopen week was dan ook voor ons een ‘walk through memory lane’  drie optredens in éen week.
Dat betekent heel veel oude bekende zien, samen met vrienden, want dat zijn we door de jaren heen geworden, lekker eten, een afzakkertje in de kroeg nemen en met een warm gevoel naar huis rijden, wetend dat ondanks alle waanzin die in het dagelijkse leven plaatsvindt er ook nog steeds lichtpuntjes zijn.

Kerstavond 2023 was extra speciaal door de dankbaarheid die in de stem van Petra klonk bij aanvang van het concert in Schipluiden ‘Hoe speciaal het eigenlijk is dat wij met zijn alle juist naar hun optreden op kerstavond waren gekomen’.
Eigenlijk voelde ik hetzelfde maar dan net omgekeerd. De heerlijke glimlach die je ons gaf toen je door het middenpad liep met de microfoon in je hand kwam net zo binnen als de warmte van je stem.

Elk concert heeft zijn mooie muzikale herinneringen Mary Did You Know was dat voor mij dit jaar.
Petra die zich extra verdiept had in dit nummer vertelde er eigenlijk twee verschillende verhalen over hoe Maria in verwachting is geraakt en ik  fantaseerde van, laat de wereld die zo verdeeld is nu op zoek gaan naar de overeenkomsten die ons samen zo kunnen verbinden.

De door het publiek gekozen toegift onderstreepte eigenlijk dat gevoel ‘Imagine’ .
Zoveel mooie momenten, vriendschappen, anekdotes heeft (de muziek van) Petra ons/mij gebracht dat ik alleen maar hoop dat we er samen nog vele mogen maken.

Kees van de Laar.

Voor meer foto’s klik hier

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *