Twee dagen Theater Blaricum…

Petra Berger en Edwin Schimscheimer in Theater Blaricum

Woorden van Jan Koeckhoven

Het Theater

Met dit jaar een bijzondere aflevering en een extra hoofdstuk toegevoegd aan het kerstverhaal uit Het Theater te Blaricum. Dit was op 21 december de plek voor het kerstconcert van Petra Berger en Edwin Schimscheimer. Het 16-koppige Pitch koor maakte ook deze keer weer deel uit van het verhaal.

Waarom deze accommodatie Het Theater is genoemd werd snel duidelijk want het kerstconcert ontaardde daadwerkelijk in theater.

Nadat Petra twee kerstnummers had gezongen vertelde ze over Maria. Toen Edwin plots riep Ho!Ho!Ho! zo kunnen we niet verder. Gehinderd door een hoge pieptoon welke nadrukkelijk in de zaal hoorbaar was stopte het concert. De geluidstechnicus werd erbij gehaald om het euvel op te sporen en te verhelpen. Dat was nog niet zo simpel waarop we tenslotte verzocht werden de zaal te verlaten en naar de foyer te gaan. Een spontane pauze waarbij een kleine groep bezoekers in de zaal achterbleef.

Elke stekker werd gecontroleerd, lichten uit en aan, airco nagekeken, stoppen wisselen enz. De hoge pieptoon was nog steeds aanwezig na dik een half uur zoeken. De conclusie was dat dit niet aan de apparatuur kon liggen waarop tot slot ook de laatste bezoekers de zaal uit werden gedirigeerd.

En toen ?

Terwijl we al enige tijd in de foyer stonden zag ik een paar bezoekers het pand verlaten. Het verlossende woord werd ons kort daarna medegedeeld, het probleem is verholpen !

Een bezoeker met een gehoorapparaat bleek de hinderlijke hoge pieptoon te veroorzaken. We konden terug naar de zaal voor voortzetting van het concert.

Nu begrijp ik best dat je de stem van Petra graag goed wilt horen dus een tandje erbij op zo’n apparaat kan wonderen doen. We zitten niet voor niks in het theater. En zo ondervinden we ook in het theater de complexe wereld waarin geavanceerde apparatuur een hoofdrol speelt. Gelukkig wilde Petra en Edwin verder met de voortzetting van het concert. Het publiek was ondertussen laaiend enthousiast en gelukkiger dan voor de pauze over dit bijzonder samenzijn.

Een concert met een uiteenlopend repertoire, zo zong Petra o.a. het Imagine van de Beatles. Het aangename geluid van het Pitch koor met o.a. het nummer Hark the Herald Angels Sing was ook een welkome song.

En dan, Queen met Bohemian Rhapsody prachtig gezonden door het Pitch koor. Een genot om naar te luisteren.

De solonummers van Edwin zijn niet minder bijzonder. Zijn nummer, De Stal, met zijn terugblik uit zijn jeugd in Brabant is inmiddels wel een klassieker. Zijn nieuwe nummer, heel toepasselijk na de pauze zonder die hoge pieptoon, Mag het even stil zijn. Een prachtig nummer zonder toeters en bellen zoals hij zelf zei. Zou hij deze nog even hebben geschreven in de pauze ?

Edwin, een oprechte man met grote muzikale kwaliteiten blijft je verrassen. Eveneens een genot om naar te luisteren.

De stem van Petra blijft een hoogtepunt op zo,n avond. Als ze vertelt over de wereld met zaken waar we vanavond niet aan willen denken straalt Petra een somberheid uit. Zorgen die ik deel en met muziek maken zoeken we de verbondenheid en plezier die we buiten het theater wel eens missen.

Voor meer foto’s van de 1e avond met Petra Berger en Edwin Schimscheimer klik hier

Voor meer foto’s van de 2e avond met Petra Berger, Edwin Schimscheimer en zijn koor Pitch klik hier

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *