Freedom Forever Petra Berger meets EME…

Petra Berger viert 75 jaar vrijheid in Wageningen.
Muziek reist met je mee in heel je leven. Muziek kan zoveel met je doen ontroeren, beroeren, verblijden, bevrijden, beleven en vergeven. Maar vooral je Hart raken.
Aan deze woorden, die in het programma boekje staan van het jubilerende Enka Mannenkoor Ede (95 jaar ) die dit samen met Petra in Wageningen vierde, moet ik terugdenken.

Raken – De muziek / stem van Petra weten mij na al die jaren nog steeds vol te raken.
Verblijden – Als ik zie hoe het koor en het publiek geniet van haar optreden (na afloop zei een toeschouwer “geweldig dat zo een jonge vrouw iedereen mee krijgt en laat genieten van muziek”).
Ontroeren en beroeren – Petra ontroert en beroert met de prachtige aria’s Una Furtiva Lagrima en Nessum Dorma
Beleven – Ze neemt ons mee naar Italië en laat ons het Italiaanse leven beleven met muziek van Verdi, Funiculi en Ennio Morricone.
Bevrijden – Het gevoel van de waarde van onze vrijheid dat ik krijg bij Happy days are here again en Vera Lynn’s We’ll meet again.

De sfeervolle projecties op de achtergrond , het koor met de adremme dirigent Maarten-Jan Dingelmans en Petra Berger begeleidt door Edwin Schimscheimer verzorgde een sfeervolle muzikale start van het jaar 2020, een jaar dat in het teken staat van onze (75 jarige) vrijheid en waar kan dat beter gevierd worden dan in Wageningen de stad waar deze ooit officieel begon.

Klik hier voor meer foto’s.

Lees hieronder een verslag van Edestad.nl

Succesvol jubileumconcert 95 jaar ENKA Mannenkoor Ede

maandag 3 februari 2020   

Het 95 jarig bestaan van het ENKA Mannenkoor is afgelopen zaterdag met een heerlijk jubileumconcert Freedom for Ever en Petra Berger meets EME gevierd.
De enthousiaste reactie van het publiek sprak boekdelen. Niet alleen het koor, Bart Klein als solist, Ronald Aalbers aan de vleugel, de dirigent met een deskundige en humorvolle toelichting, maar ook het optreden van de internationaal bekende zangeres Petra Berger begeleidt door Edwin Schimscheimer zorgden voor een voorstelling die klonk als een klok. Lees verder…

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *