La vita è bella , een Koninklijk begin van 2020…

Blazen, blazen, blazen, al meer dan 100 jaar. Dat doen ze bij het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. uit Zeist. Oefening Baart Kunst en dat was te horen op het 35e Nieuwjaarsconcert. Het was dan ook volle bak in het Figi theater op zaterdag 11 januari.

Petra Berger was gastsoliste vergezeld door Edwin Schimscheimer. En deze combinatie met het orkest uit Zeist zorgde voor een geweldig muziekspektakel. Daarom had de voorstelling misschien de toepasselijke naam: La vita è bella. En zo is het ook, neem de juiste ingrediënten en het wordt mooi.

De dirigent Arnold Span had een afwisselend programma in petto van klassieke stukken, popmuziek tot filmmuziek.

Omdat een goed begin het halve werk is startte het programma met een aantal nummers door Petra Berger. Ze zong onder andere Parla Piu Piano en Grande Amore van haar cd’s Passione en Here and Now.

Het orkest vervolgde met de ouverture Oberon en muziek van Carl Maria von Weber. Om het verhaal te volgen werden beelden geprojecteerd van deze romantische opera. Van James Barnes werd gespeeld Danza Symphonica. Om dit te laten horen moet je als orkest wel wat in je mars hebben. En dat hebben ze, wat prachtig om dit te kunnen O.B.K. !

Ook kregen we te horen muziek van de Beatles o.a. Blackbird met weer een mooie achtergrond-presentatie. Nummers van Neil Diamond kwamen uitgebreid aan bod en vertolkt door Jan Borgers.

Een prachtige compositie uit de film Dance with Wolves werd door het orkest gebracht. Een sfeervol stuk waarin het orkest zich kon uitleven, in één woord prachtig.

En zoals de show begon eindigde deze ook. Petra bracht daarbij nummers als Terra Promessa en Bella Ciao. Zet Petra bij een orkest en het komt wel goed, met elkaar maken ze mooie muziek en hebben veel plezier.

Ik las over een amateurorkest uit Zeist, van amateurisme heb ik niks gemerkt, deze muzikanten zijn van de bovenste plank. Geweldig om je publiek zo te kunnen laten genieten.
Grande, la vita è bella !

Jan Koeckhoven

La vita è bella , een Koninklijk begin van 2020

De muzikale jaren 20 zijn voor Petra Berger begonnen als special guest op het nieuwjaars concert van de Koninklijke harmoniegezelschap O.B.K uit Zeist.

In het bomvolle Figi theater gaf Petra samen met de Harmonie onder de bezielende leiding van Arnold Span en met op de achtergrond prachtige foto/film projecties een wervelend optreden.

Parla pu Piano met beelden van Al Pacino “ the godfather”, Mi Mancherai ‘ik zal je missen’ maar ook Terra Promessa (met mooie beelden van haarzelf op de achtergrond) het nummer dat volgens Petra, voor altijd is en ze koestert als een geliefde, en ook Kayak’s Ruthless Queen dat Petra heeft laten bewerken tot het prachtige “Grande Amore Mio” kwamen voorbij.

De prachtige arrangementen gespeeld door de meermaals onderscheiden Harmonie ontstond een Night of the proms sfeer “pop meets klassiek”.

De sing a long uitvoering van Bella Ciao was er één om in te lijsten. La vita è bella door Petra Berger en het Koninklijke Harmoniegezelschap O.B.K. , een mooier muzikaal begin van de Twenties kan je je niet wensen .

Kees van de Laar

Voor meer foto’s klik hier.

.

.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *