Klinken op 2023 met Petra Berger

Een doeltreffende titel voor dit concert want klinken deed het juist als nooit tevoren. En dat allemaal op de prachtige locatie, de cultuurkerk Op Hodenpijl te Schipluiden. Centrum voor gezondheid en welzijn, dat zat wel goed met Petra Berger en Edwin Schimscheimer erbij. Immers, welke stem klinkt zuiverder dan die van Petra? Natuurlijk ook met dank aan de geluidstechnicus Marc.

In dit prille jaar welke nog maar een weekje oud is klinken we op 2023. Petra en Edwin, het onafscheidelijke muzikale duo, gaven een korte terugblik van hun repertoire over de laatste 10 jaar.

Met het openingsnummer Happy New Year startte Petra het concert om vervolgens enkele toppers van Barbara Streisand ten gehore te brengen. Terug in de tijd van ook zo’n opmerkelijke dame.

Soms krijgt een concert een extra dimensie als naast Petra en Edwin nog een ster wordt geïntroduceerd: Babette-Eline, zong een duet met Petra. Als er iets klinkt dan is dat deze jonge dame wel, haar stem, er gebeurt iets met je, tranen, kippenvel, hoe dan ook heel bijzonder haar stem.

Na de pauze enkele nummers uit het stijlvolle Italiaanse repertoire met onder andere, Parla Piu Piano, Mi Mancherai en Bella Ciao. Petra heeft in haar repertoire een fijne neus voor muziek van strijdlustige en stijlvolle vrouwen. Naast Barbra is ook Willeke Alberti een grote favoriet van Petra. De teksten van Willeke zijn ook van de buitencategorie, zo treffend. Petra zong Telkens Weer met telkens weer veel passie.

De soloact van Edwin. Als singer/songwriter ontrafelde Edwin een nummer van Saskia & Serge. Hoe zat het nu met september en december in dat nummer ? Uiteindelijk kwam het er toch van om dit bekende nummer van Saskia & Serge op zijn gitaar voor ons te spelen.

De afsluiting van het concert was met Babette-Eline hartverwarmend. Moeder en dochter straalde van blijdschap en klonken als nooit tevoren. Hoe gelukkig kan je zijn, mooi om te zien en te horen:

Thank you for the music.

 

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *