Let The Sunshine In te Blaricum…

Door Kees van de Laar.

De warmte van muzikale vrienden. 

“Muziek is voor mij als het leven, je speelt het met je hart deelt het met vrienden en is onvoorspelbaar”.

In het knusse net geopende nieuwe theater in Blaricum waren Petra Berger en Edwin Schimscheimer de gastvrouw en heer op het podium van één grote muzikale vriendengroep.
Vriendschap is zoals Petra zei één van de mooiste onderdelen van het leven. Vriendschap geeft je geborgenheid, met vrienden deel je en vanuit daar ontstond spontaan één van de leukste optredens van Petra die ik ooit gezien heb.

Petra kan altijd terugvallen op de stabiele muzikale begeleiding van Edwin iets wat zij echt koestert. Door de prominentere rol die Edwin deze keer had ,hij speelde en zong ook eigen nummers, voegde hij ook een stukje losheid toe aan de show. Hij week stante pede af van zijn eigen playlist omdat zijn gevoel hem dat ingaf en elke eigen anekdote werd spontaan weergegeven in een muzikale herinnering en Petra ging daarin mee.

En zo ontstond een heerlijk muzikaal spel tussen die twee en het publiek dat enthousiast reageerde op alle extraatjes die ze opeens voorgeschoteld kregen. Iedere nummer had zijn eigen anekdote welke ook weer zijn eigen verhaal had. Zo kwam o.a Telkens Weer (op verzoek van Petra) opeens tevoorschijn als ze verteld over hoe ze bij het prachtige nummer van Maarten Peters “Het zal nooit meer zo zijn” is uitgekomen.

Als iemand uit het publiek om Terra Promessa vraagt en ondanks zijn moderne IPad Edwin de muziek niet direct paraat heeft, doet Petra het gewoon A capella en dat is wordt werkelijk een wonderschone uitvoering. Petra was onbedoeld hoofdpersoon in een verhaal waar we haar als goede muzikale vrienden nog weleens met een glimlach op ons gezicht aan zullen herinneren. Ze was haar microfoon kwijt had geen idee waar ze hem had gelaten om hem in haar zoektocht later terug te vinden in haar toilettas in de kleedkamer. Edwin entertainde de gasten ondertussen rustig solo door en na haar ‘ik heb hem’ ging hun gezamenlijke muzikale conversatie vervolgens weer verder of er niets gebeurd was. Het publiek smulde ervan, voelde zich thuis en verveelde zich geen moment.  

Zo werd het pas zevende optreden ooit gegeven in het theater er één om nooit te vergeten. Ik hoop dat Petra en Edwin tijdens het slot nummer You’ve Got a Friend  hetzelfde voelde als ik en daarna begrepen wat wij hun d.m.v. het slotapplaus nog wilde vertellen. “Dankjewel  voor een heerlijke middag tussen vrienden moeten we snel weer een keertje over doen” 

…..

Door Jan Koeckhoven.

LET THE SUNSHINE IN te Blaricum op 27 maart !

Als je niet weet wat je mist zal je het waarschijnlijk niet missen. Als je het wel weet zal je het gemis zeker voelen. Let the sunshine in ! Dat gebeurde dan ook uitbundig zowel binnen als buiten het podium. Blaricum, ik waande me in een film, wat een decor, wat een dorp, wat een bijzondere sfeer in zowel op als buiten het podium.

Samen met Edwin Schimscheimer zong Petra Berger op deze zonnige zondagmiddag een aantal toppers uit hun rijke repertoire. Van het Hollandse werk, Streisand toppers tot en met de Italiaanse filmmuziek.

Het was ook een middag waarin Edwin zijn solokunsten kon vertonen en hij vertelde ons over zijn zangperiode met zijn twee broers, De Schimpies. Het lied over Arie uit Brabant, zo herkenbaar en zulke rake teksten uit het dagelijks leven, prachtig. Het bracht herinneringen uit mijn jeugd op familiebezoek in Brabant. Het lied over Mozart, niet Wolfgang Amadeus maar verrassend, zijn zus werd door Edwin in de schijnwerpers gezet.

In dit kleine theater met de huiselijke sfeer (gezellig stel, vloerkleedje, schemerlamp) kregen we een mix van muziek van bekend werk met enkele niet eerder gehoorde nummers. En zoals het gaat met ervaren mensen op het podium worden alle praktische zaken feilloos opgelost. Alsof we thuis waren.

Dat Petra als de beste kan zingen weten we natuurlijk wel en met de A capella versie van Terra Promessa liet ze dat nog eens duidelijk horen. Fans hebben eigenlijk maar één probleem met Petra, ze hebben nooit genoeg van haar. Dat wordt lang wachten deze keer op een volgende gelegenheid om haar mooie stem weer live te kunnen horen. Ja, gelukkig hebben we de cd’s nog hoorde ik een fan zeggen. Maar als je niet weet wat je mist zal je het niet missen. En als je het wel weet mis je het zeker en zal je het voelen het komend jaar. Let the sunshine in dit jaar waar we ook zijn !

Wat was het weer een leuke afterparty, altijd weer een geweldige bonus op het concert van Petra.

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *