Ooltgensplaat en Breukelen was genieten…

De (leef)tijdloosheid van muziek.

In Ooltgensplaat, een dorpje op de grens van Zuid Holland en Zeeland bleek ééns-temeer op de “klassieke avond” dat muziek niet in een vakje te stoppen is.
Petra Berger trad daar op 23 november op samen met Jan Vayne, Iris Kroes en Babette Eline.

 

 

 

 

 

Twee verschillende generaties muzikanten die elk een eigen draai gaven aan de nummers die ze speelden en het paste altijd.
Jan die het intro net even anders maakt bij The Way We Were, Petra die sommige noten net iets anders pakt waardoor de nummers één net iets andere kleur krijgen.
De I Will Always Love You van Iris Kroes die zichzelf begeleid op harp krijgt daardoor een andere puurheid en Babette Eline die tijdens I Know  Him So Well het duet met Petra er een paar ad libs aan toevoegt waardoor het lekker eigentijds wordt.

 

 

 

 

 

 

Twee generaties op het podium, de Soundmixshow versus The Voice of Holland met als grote gemene deler de liefde voor muziek, kwaliteit en lol hebben in wat je doet.
Het blijft jammer dat we Petra momenteel zo weinig op het podium zien staan. ( De economische gevolgen van Corona en alles wat er nu speelt in de wereld treft de theater wereld hard ).
Als ik de trotse Petra haar dochter Babette Eline zie filmen vanuit de coulissen tijdens haar  prachtig vertolkte solo  “On My Own” uit Les Misérables en ik haar ogen weer zie stralen als ze op het podium staat dan hoop ik zo dat de toekomst weer heel veel Petra Berger in het theater brengt want dat verdient zij en wij . 

Voor meer foto’s klik hier.

 

 

 

Jubileumconcert 100 jaar orkest SDG Tienhoven.

Op 26 november vond het jubileumconcert Proms Night Stichtse Vecht plaats in de Stinzenhal te Breukelen. Soli Deo Gloria ofwel SDG pakte flink uit door ruim 700 bezoekers plaats te bieden in een uitverkochte sporthal. Tot voor kort was 1.5 m de norm voor afstand houden maar hier moesten er nu juist zoveel mogelijk bezoekers binnen de 1.5 m geplaatst worden.

Dat er zoveel bezoekers op afkwamen waarin behalve orkest SDG, Petra Berger, Tony Neef en coverband Red Bennett een hoofdrol speelden laat zich raden. Dat wil je niet missen en inderdaad,  het werd een groots muzikaal spektakel.

 

 

 

 

 

 

Zoveel blazers in het 100 jarige orkest met als jongste de 12-jarige drummer en de oudste een muziekmaker van 76 jaar. Een orkest met een lange historie, teamvreugd en grote inzet voor muziekeducatie in de gemeente. Daarom ontvingen ze deze avond de erepenning van de Stichtse Vecht uit handen van de burgemeester.

Het orkest onder leiding van Hans Boom startte de avond met de Concert Prelude. Vervolgens een variatie van diverse bekende maar ook minder bekende muzieknummers. Van de formule 1 tune tot en met een Rock Symphonie en The Legends of the Maracaibo, het klonk allemaal geweldig. Daarnaast traden enkele solisten uit het orkest op met de sopraansax, bugel en euphonium.

Tussen door kregen we de smaakmaker van de avond, Petra, ze zong Bella Ciao om de stemming erin te brengen of te houden liever gezegd.

 

 

 

 

 

 

Samen met Babette-Eline zong ze een duet van Adele: Rolling in the deep. Zoals deze dames dat zo mooi kunnen en Babette-Eline die zich meer en meer op de planken laat zien. Vanaf het eerste moment dat ik de stem van Babette hoorde dacht ik, is dit echt. En dat was toevallig ook in Breukelen bij de cd presentatie “Passione” 3,5 jaar geleden. Ongelooflijk, ook net als Petra niet zomaar een zangeres.

Tot slot door het orkest SDG, Petra, Babette-Eline en Tony: Thank You For The Music.

Zeg dat wel, bedankt voor deze mooie avond !

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *