Een geweldig weekend vol passie…

Dit weekend 27, 28 en 29 september hadden we drie optredens op een rij van “onze” zangeres Petra Berger.

In theater de Meerse Hoofddorp, altijd een speciaal gevoel daar.

Voor meer foto’s van Hoofddorp klik hier.

In een intieme setting in Op Hodenpijl Schipluiden met 2 amici, Edwin Schimscheimer en Alessandro Neri. Heel speciaal.

Voor meer foto’s van Schipluiden klik hier.

En zondagmiddag in theater DNK te Assen. Wat voor mij heerlijk dichtbij was.

Voor meer foto’s van Assen klik hier.

Super leuk om nadien alle reacties te horen van de mensen.

Je krijgt leuke contacten, altijd gezellig met de o.a. vaste fans Wilma, Carla, Kees, Lucia.

Maar ook bv met meneer Jan Koeckhoven, hij was er tijdens de CD presentatie in Breukelen, in Emmeloord bij het tuinbodemconcert maar ook in theater de Meerse. Hieronder zijn belevenis van het concert Passione Italiana in Hoofddorp. Bedankt voor deze super mooie woorden.

Het is vrijdag 27 september als ik mijn auto start om op weg te gaan naar theater De Meerse in Hoofddorp. Na het omdraaien van het contactsleuteltje klinkt automatisch de muziek van Petra Berger. Zo gaat dit al heel lang, nee de cd zit niet vast in het apparaat.  Ik wil een autorit met fijne muziek waar je blij van wordt.

Ik ben al jaren verslaafd aan haar stem, ik kan er geen genoeg van krijgen. Muziek van een uitzonderlijke schoonheid gezongen door een stijlvolle dame. Italiaanse klanken zoals in vele opera’s voorkomen en dat is niet voor niets. Warme klanken waar je zelf ook warm van wordt.

Signore e signora Buona Sera, zoals uit de speakers klinkt bij de opening van de voorstelling.  Met het eerste nummer Parla Piu Piano van Petra’s laatste cd Passione was de kop er af.

Wat volgde was een mix van vooral Italiaanse nummers en enkele clips uit Hollandse hits van onder andere Willeke Alberti. Behalve zingen kan Petra ook prachtig vertellen. Waar gaan de nummers over, waar komen ze vandaan. Van het strijdlied Bella Ciao naar de Italiaanse vertolking van Ruthless Queen, een wereldse klassieker van Kayak, Grande Amore Mio (van de cd Here and Now).

Ongelooflijk wat klinkt dat mooi in zo’n zaal, met dank aan de 4 koppige Italiaans – Nederlandse bezetting van de band AMICI. De namen van deze grootheden wil ik niet achterwege laten: Edwin Schimscheiner, Luca Genta, Alessandro Neri en Frank van Essen. Dat zijn niet de minste musici en van vele markten thuis. De een drumt en speelt ook nog viool. De ander achter een toetsenbord en zingt een duet met Petra. Welk instrument spelen ze eigenlijk niet.

Van de componist Ennio Morricone werd onder andere de Italiaanse vertolking Céra Una Volta La Terra Mia ten gehore gebracht. De bekende filmmuziek van Once Upon a Time in the West.

Een afwisselende show van klassieke operanummers tot meeswingend repertoire. En als je denkt, bekijk het maar ik beweeg geen centimeter (zoals Petra zei) dan ga je echt wel los komen.

En dan, als afsluitende song, Volare Cantare, de zaal ging helemaal plat, een staande ovatie, wat mooi ! Het mag even duren maar dan heb je iedereen voor je gewonnen.

Zichtbaar plezier hebben deze artiesten met hun muziek. Wat een prachtig vak waarmee je ook andere mensen zoveel plezier kunt doen. Ik kijk al weer uit naar de volgende show. Ik start mijn auto en ga op weg naar huis en daarmee gaat de show onderweg nog even verder.

Ciao,

Jan Koeckhoven

_____________________________________________________________________________

In Schipluiden van te voren genoten van een heerlijk biologisch diner met prettig gezelschap, Jan en Mariska Heerema, ook zij zijn al naar meerdere concerten Passione Italiana geweest. Hun woorden van de avond in Schipluiden:


Beste mensen, wat was het weer een mooie avond, er was mogelijkheid voor een goed diner!
Idyllisch, warm en ook een gedeelte vrolijk en saamhorigheid, het hele plaatje dus weer.
Topzangeres en topmuzikanten en een vleugje Italiaanse passie van onze Italiaan!
Prachtige lokatie! We hebben weer genoten!
Zoals altijd, weer veel te kort!
De CD maar weer afspelen, staat altijd in de cd speler!
Dank Petra voor deze heerlijke Italiaanse avond!

Met vriendelijke groet Jan en Mariska_____________________________________________________________________________

In Assen fan Bertha Kleef uit Zuidlaren , hieronder haar lieve woorden.


Petra wat hebben we weer van je genoten. Wat een prachtig concert in Assen. Wat een prachtvrouw ben je. Wat een stem. Steeds weer kippenvel.
Ook de rest van de bandleden is top.

En morgen reizen we naar Noordwijk. Theater De Muze. Zien we jullie daar!!!??

.

.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *