A New Star Is Born…

En dat in de Bullekerk te Zaandam waar het verhaal de ronde gaat van de zwangere vrouw en de stier zo rond 1640. Sindsdien wordt de kerk de Bullekerk genoemd. In een prachtig decor van deze kerk gaf Petra Berger samen met Edwin Schimscheimer de light versie van Tribute to Barbra Streisand in concert.

De light versie omdat Edwin zonder volledige band in zijn eentje het orkest speelde. En omdat het oorspronkelijke concert is aangepast aan de hedendaagse levenssituatie van de 1.5 m setting. Al met al mogen we blij zijn dat er weer mondjesmaat concerten zijn. Hoewel het pas zeker is als je in de concertzaal zit gezien de annuleringen.

De Neil Diamond achtige sound van Edwin in het nummer You Don’t Bring Me Flowers was prachtig.  Evenals de versie uit de soundtrack A Star Is Born (Shallow), zeg maar A New Star Is Born was een primeur in de concertzaal. Bij een succesvolle actie is het niet erg proefkonijn te zijn, graag gedaan.

De rolverdeling tussen Petra en Edwin noem ik komisch, wat een grappig stel.

We konden verder genieten van de nummers zoals Papa Can You Hear me ?, Memory, Woman In Love en niet te vergeten Evergreen. Een uitstapje naar het album Passione met de warm klinkende Italiaanse klanken zijn van een aparte klasse. Het nummer Céra una volta la terra mia, van het bekende Once upon a time in the West ontbrak niet op deze avond.

Dwars door het concert loopt het levensverhaal van Barbra Streisand vertelt door Petra. Beide indrukwekkende vrouwen die hun doel weten te bereiken.

Petra heeft in haar repertoire een zwak voor strijdbare vrouwen uit de geschiedenis en hun doorgaans afschrikwekkend leven. Kennelijk kunnen vanuit de dramatiek prachtige nummers geschreven worden. Een kabbelend bestaan lijkt niet echt spannend.

Met een prachtige afsluiting van dit sfeervolle concert en weer een mooi muzikaal nummer welke Petra zo goed ligt.  Bedankt voor de mooie avond en op naar het volgende concert, van harte aanbevolen door Jan Koeckhoven.

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *