1 maart, de middag van Bob & Gon…

Bob & Gon, de gastheer en gastvrouw namens de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer, de KCA presenteerde vol trots Petra voor een concert in hun theatertje. Een sfeervolle en intieme accommodatie in de Oude Veiling te Aalsmeer. Het zaaltje was ingericht met tafeltjes waar de gasten onder het genot van een drankje konden plaats nemen.

Dat Aalsmeer de grootste bloemenveiling ter wereld heeft werd ook hier duidelijk. Voor elke gast een roos op tafel en op het podium royaal bloemen aanwezig. Bob & Gon weten de juiste sfeer te creëren.

Petra werd deze middag begeleidt op de vleugel door Edwin Schimscheimer.

Voor de pauze werden nummers gebracht van het album Touched by Streisand en na de pauze van de cd Passione.

In dit bloemendorp mocht het Streisand nummer You don’t bring me flowers daarom niet ontbreken, echt prachtig. Ik snap wel waarom Petra met Edwin optreedt. Edwin bootst in zijn eentje een orkest na op de vleugel. Wat een geluid kreeg hij er uit. En een duet met Petra leek ook zo vanzelfsprekend te gaan. Zijn zangkwaliteiten verraste me, deze man kan ook werkelijk alles.

Eigenlijk waren het twee verschillende concerten met na de pauze de Italiaanse nummers.

Dat zijn toch ook de stijlvolle nummers die zo goed bij Petra passen. Hopenlijk komt er ooit een Passione II. Daarnaast de nummers om het publiek een beetje in beweging te krijgen zoals Bella Ciao. Het publiek had er zin in en we zaten op ons gemak lekker te genieten.

De toegift, op verzoek van Bob & Gon, werd wederom het nummer You don’t bring me flowers. En omdat de sfeer er toch goed in zat werd afgesloten met het nummer Volare Cantare.  Als je dan niet met een goed gevoel naar huis gaat weet ik het niet meer.

Alles klonk werkelijk als een klok, de kwaliteiten van Petra en Edwin kwamen in dit theatertje buitengewoon tot zijn recht. Wat mooi allemaal, ik was onder de indruk van dit spektakel.

Ik vond het een bijzondere middag, uiterst sfeervol, enthousiast publiek, volle zaal, dit smaakt echt naar meer een concert in een dergelijke setting.

Met dank aan het duo Bob & Gon en Petra en Edwin.

Jan Koeckhoven

Logo

Staande ovatie voor Petra en Edwin

DOOR REDACTIE AALSMEER | 2 MAART 2020 | GEPLAATST IN AALSMEER E.O.F

Aalsmeer – Zondag 1 maart was van de lente nog geen sprake, maar in de bovenzaal van De Oude Veiling sprankelden de pianoklanken van Edwin Schimmscheimer en zong Petra Berger  volgens het enthousiaste publiek als een nachtegaal. Opnieuw was er een uitverkochte zaal en een wachtlijst met namen van teleurgestelde fans. Er kwamen telefoontjes van ver buiten Aalsmeer, maar helaas was er geen stoel meer beschikbaar. Het mag toch wel een prestatie genoemd worden dat de acht Bob & Gon voorstellingen zoveel publiek trekken. Het aandeel dat Bas en Katelijne van Otterloo hierin hebben is groot en onmisbaar. Maar de Bob & Gon bekendheid wordt onder de artiesten ook steeds groter, zodat deze nu zelf aangeven graag te komen spelen en zingen.  De gastvrijheid, de sfeer, het publiek, de prachtige boeketten, de professionele geluidsbegeleiding van Bas, het is alles bij elkaar wat Bob & Gon uniek maakt.

KCA en vrijwilligers

De Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) nodigde zondag 1 maart al hun vrijwilligers uit voor een hapje en drankje als dank voor hun bijdrage.  Het gebeurde op een tijdstip dat er in de bovenzaal van De Oude Veiling door de KCA werkgroep Bob & Gon hard werd gewerkt. Er werd gesjouwd met tafels en stoelen, licht en geluid gecontroleerd, de tafeltjes mooi opgemaakt met kleedjes, kaarsjes, en rozen. Het podium feestelijk versierd en de artiesten met alle egards ontvangen. En wanneer dan na een paar uur werken alles klaar is, de zaal opengaat voor publiek, is er telkens weer de reactie waarom het de werkgroep gaat: “Ah, wat ziet het er mooi uit!” Overigens zouden deze Bob & Gon voorstellingen niet zonder de financiële ondersteuning van KCA kunnen plaatsvinden. 

Sterren van de middag

Petra trekt al vele jaren volle zalen met haar Italiaanse repertoire en recent ook met haar ode aan Barbra Streisand. Op verzoek van Bob & Gon was er een mix van beide te horen. Voor de pauze werd de bijna 78 jarige – in Brooklyn geboren – zangeres en actrice geëerd. “Misschien ben ik wel door Barbra gaan zingen”, mijmerde Petra die op jonge leeftijd de platen van de licht ontvlambare zangeres had grijs gedraaid. “Barbra viel op mooie mannen, die – zo gaat het verhaal – ook haar minnaars werden.” Prachtig was het nummer ‘You don’t bring me flowers’ dat Petra samen zong met Edwin. Edwin blijkt niet alleen een geweldige pianist, componist maar ook een heerlijke zanger. Gelukkig dat er gehoor gegeven werd om juist dit nummer als extra toegift nog een keer te zingen. 

Na de pauze kreeg het Aalsmeerse publiek te horen waar het voor gekomen was. En wat kregen Petra en Edwin een dankbaar publiek. De vele herkenbare klanken, zoals uit de film Godfather en uit de Netflix-serie La Casa de Papel –  Verdi’s Slavenkoor.  Het werd één groot feest. Na een staande ovatie werd met rode blossen op de wangen en glimlachend na neuriënd de terugkeer naar huis getrotseerd.   

Tango en de bandoneon

De volgende Bob & Gon middag in De Oude Veiling is op zondagmiddag 29 maart. Verheug u op de verleidelijke tango en de klanken van de bandoneon. Voor de vlugge beslissers zijn er nog een paar kaarten te koop (21.50 euro bij contante betaling) bij wijnhandel Wittebol in de Ophelialaan.

Janna van Zon 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *