Kerst Inn met Petra Berger als gast…

Een engel daalt neer.

Dat gebeurde op 17 december 2022 in de O.L.V. Geboortekerk in het plaatsje Berkel en Rodenrijs. Petra Berger trad op als gastsoliste met het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven.

Een middag-en avondconcert zodat vele bezoekers in deze prachtige kerk konden genieten van de Kerst-In 2022. Allemaal perfect georganiseerd door de HCM. Denk je aan een kerk, koud met harde banken ? Vergeet het maar, in deze vloerverwarmde kerk zat je er warmpjes bij op de gestoffeerde nieuwe banken.

Het blazersensemble, de Concordia Big Band, zat voor in de kerk naast de grote kerststal. Wat kunnen deze leden blazen met hun mooie koperwerk. De eigentijdse kerstliederen klonken in deze kerk met zijn goede akoestiek als een klok.

In de meerderheid was het mannenkoor met hun 100-koppige stemmen. Een enthousiasme groep zangers die ons van de kerstzang liet genieten.  

En dan de solisten, betoverend was werkelijk het solowerk van Yta van der Zwaag op hobo en Kees Alers op dwarsfluit. Organist Matthijs Breukhoven liet ons kennis maken met de klanken van het kerkorgel.

Ja, en dan is het moment gekomen, de engel Petra daalt neer, komt allen tezamen, ze neemt je mee naar een muzikale wereld waar alleen zij de weg weet. De stem van Petra, daar kunnen met alle respect die 100 man van het HCM echt niet tegenop. Verbluffend zoals die stem bij je binnenkomt met nummers als Memory en het Ave Maria. Kippenvel, niet van de kou maar van de warmte van haar indrukwekkende stem. Muzieknummers waarin ze laat horen waarom ze vaak gevraagd wordt door koren en waarom we als bezoeker ook bij dit concert weer aanwezig zijn. En als het moet vervangt ze nog even de dirigent als hij achter de vleugel zijn pianokunsten vertoont. Waar ze ook zingt, het is de reis altijd waard. Zoals Petra zegt: Have Yourself a Merry Little Christmas !

Door Jan Koeckhoven

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *