Christmas Memories in Blaricum…

Christmas Memories 

Het Theater te Blaricum was op 21 december de plek voor het kerstconcert van Petra Berger met Edwin Schimscheimer en zijn Pitch koor uit Hilversum. Edwin is dirigent, arrangeur, pianist en singer, songwriter van dit koor bestaande uit ruim 20 zangeressen.

We werden niet overprikkeld door kerstversieringen op het podium. Het bleef beperkt tot de bekende schemerlamp met vloerkleedje. Het podium was maar net groot genoeg voor Edwin met al zijn bagage, natuurlijk Petra en het Pitch koor.

Een concert met qua repertoire van alles wat. Pitch met onder andere het nummer Hark the Herald Angels Sing en Winter Wonderland en nog vele andere kerstsongs.

Dit is de plaats voor een intiem samenzijn waar slechts een 100-tal bezoekers kunnen plaats nemen op het rode pluche. Ook de plaats waar Edwin, net als bij het concert in maart afgelopen jaar, zich thuis voelt om zijn anekdotes uit de doeken te doen. Tenslotte zijn het Christmas Memories zoals ook Petra vertelde hoe het vroeger thuis bij haar ging. Bezoekers van dezelfde generatie zullen zeggen, ja heel herkenbaar.

Hoogtepunt op zo,n avond is toch de stem van Petra en haar uitleg over het verhaal achter haar nummers. Zo aan het eind van het jaar, terugkijkend op hoe het je is vergaan het bijna voorbije jaar, geeft een extra dimensie aan een nummer zoals Mi Mancherai. Ofwel, ik zal je missen. Dat komt wel aan !

Naast enkele Italiaanse nummers zong Petra ook uit het repertoire van Barbara Streisand. Dat is het genre wat het mooist past bij Petra’s stem. De kerstmeezingmedleys wilde niet erg vlotten bij de bezoekers, daar werd Petra niet door overdonderd. Maar ja, zei had de tekst voor zich op een lessenaar waar we niet omheen konden dus dat was een uitdaging om goed te kunnen volgen.

Voordat we het wisten zat het concert er weer op en is ons geheugen opgefrist met een scala aan kerstsongs.

Door Jan Koeckhoven

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *