Fans

 

 

Ben jij wel eens naar een concert geweest of heb je Petra Berger ergens ontmoet en wilt daar wel een verhaaltje over schrijven, mail die dan naar info@fansitepetraberger.nl

fanpagina10 wp

Verhalen van concerten of belevenissen met Petra Berger!

Petra Berger in Rudolfinum te Praag.

* Door Wilma Dommanschet *

 

Praag-1378

Verslag van mijn reis naar Praag 11 December t/m 14 December 2014.

Enige maanden terug werd bekend gemaakt dat Petra Berger op vrijdag 12 December  in Praag zou optreden.

Ik kon met de bus een georganiseerde reis maken naar Praag met diverse leuke uitstapjes en het concert van Petra Berger  zat hierbij, maar omdat ik absoluut geen uren in een bus achtereen kan zitten heb ik los van elkaar een vliegreis en hotel geboekt.

Donderdags kwamen we aan, namen  een shuttle bus (in de folders stond dat deze je naar het hotel zou brengen) maar we werden gedropt in het centrum van Praag, oef, geen taxi te bekennen, en een jonge vrouw aangesproken in het Engels, de ouderen spreken geen andere taal dan Tsjechisch, pff

Zij bestelde via haar telefoon een taxi waar we stonden en zo kwamen we in het hotel aan, aan de taxichauffeur gevraagd of hij ons vrijdags om 12 uur wilde oppikken en dat was geen probleem.

Vrijdags vonden we het dom dat we pas om 12 uur hadden afgesproken want nu zaten we twee uur in de foyer te wachten op de taxi die nooit kwam en het concert begon om 15.00 uur.

Dus om half een namen we een andere taxi die ons naar het Rudolfinum bracht. Volgens mijn routeplanner die ik thuis al had geraadpleegd was het 3.8 km van het hotel vandaan, nou de taxi ging volgens mij een andere route maar ja, we kwamen tenslotte toch aan bij het Rudolfinum. Een statig prachtig gebouw met heel veel trappen omhoog,,die we dus omhoog klommen, en daar werd ons gezegd dat we aan de andere kant moesten zijn voor onze kaarten, dus de trappen weer af.

In de hal werd ons gezegd, loket 4 voor de kaarten van de door mij van te voren bestelde plaatsen. Hier moesten we ons aansluiten in de rij, en toen we aan de beurt waren werd ons gezegd dat we eigenlijk bij loket 1 moesten zijn maar dat het loket om onduidelijke reden nog gesloten was. Deze mevrouw ging bellen, ging naar achteren en kwam weer terug en ging weer bellen en vertelde ons toen dat we na 14.00 uur naar loket 1 moesten gaan en maar moesten hopen dat het loket dan wel geopend was. Nou daar gingen we dus weer, we zijn gaan lunchen en daarna weer terug om 14.30 en ja loket 1 was nu wel geopend en kregen we onze kaarten.

Praag-0231 Praag-0232

We zaten op rij 14 en in het midden, een prachtige zit om vanuit daar het podium te zien. Het concert was prachtig, een diversiteit aan muziek, een Praagse Violiste en Praagse Saxofonisten,en natuurlijk de dirigent Gerard Breas die ik al diverse concerten heb meegemaakt o.a. de Kerstconcerten in Delft, alles was prachtig. En niet te vergeten het koor wat er prachtig mooi uitzag. Tevens was de akoestiek perfect, het Rudolfinum staat er ook om bekend in Praag.

Petra zong prachtige nummers o.a. Pie Jesus, You Raise me up en een van mijn favoriete nummers O Mio Babbino Caro.  Aan het einde van het concert was er een gigantisch applaus van alle bezoekers en kregen we nog een prachtig nummer als toegift. Ik heb van dit concert zo genoten.

Praag-1432 Praag-1437 Praag-1439

Na afloop ben ik nog even verboden deuren door gegaan en vond Petra, die weer gauw weg moest want via de organisatie werd er een boottocht gemaakt over de Moldau met diner. Wij hebben 4 heerlijke dagen gehad, en het hoogtepunt was natuurlijk het optreden van Petra.

Praag-1482 10873552_708926839223980_2411848461112869758_o Klik hier voor meer foto’s.

 

___________________________________________________________________________________________

Three times in a row.

 *Door Kees van de Laar*

Drie dagen achter elkaar “Closer than ever” met Petra Berger en Jan Vayne.

Rijswijk, Zevenaar en Valkenswaard kregen achtereenvolgens bezoek van dit muzikale tweetal.

“Closer than ever” de perfecte naam voor deze show. Petra en Jan raken steeds beter op elkaar ingespeeld.

Niet alleen op muzikaal gebied maar ook met hun humor vullen ze elkaar perfect aan.

Rijswijk 14-05-2014      Valkenswaard 16 -05-2014 (17 van 23)

Adrem wordt er gereageerd op alles wat ze terugkrijgen van de toeschouwers wat voor hilarische momenten zorgt.

Ik geniet iedere keer weer van al die mooie bekende nummers, maar het hoogtepunt van de show blijft voor mij het gedeelte waar het publiek mag roepen welk nummer ze eigenlijk gemist hebben.

Het á la minuut improviseren geeft een soort huiskamer gevoel waardoor je echt Closer than ever met hun bent.

Jan staat natuurlijk bekend om zijn improvisatie talent maar wat is het leuk om te zien dat Petra hier ook steeds meer plezier in krijgt en soms nadrukkelijk uit haar comfort zone stapt als ze bijv. maar een gedeelte van de tekst kent.

Petra en Jan (1 van 6)

The  rose, Don’t cry for me Argentina, The winner takes it all, I will always love you, Thank you for the Music, Imagine,  zo maar een paar voorbeelden van de verzoek nummers die vertolkt zijn.

Ik hoop stiekem  dat Jan tijdens de laatse show With you I am born again  ( Billy Preston en Syreeta Wright) met Petra wil zingen om het feest compleet te maken.

Trouwens Three times in a row is van Anouk,  zou Petra daar ook een nummer van kunnen zingen ?

Om daar achter te komen hoef ik het alleen maar te roepen tijdens de show en dat blijft voor mij de kracht van Closer than ever.

Twee top muzikanten die samen met hun publiek er een geweldig avondje uit van maken.

 

Tot Petra,

___________________________________________________________________________________________

Den Durpsherd Berlicum.

* Door Marianne van Welzenis*

 

Op zondag 13 april ben ik met 3 dames van mijn sportgroep naar het concert van Petra Berger en Jan Vayne geweest in Berlicum. Om 14.00 uur was er een ensemble waar we 3 kwartier naar mochten luisteren, maar het hoogtepunt was natuurlijk “Closer than Ever”, daar kwamen we voor.
Jan Vayne opende het concert met een prachtig stuk pianomuziek, wat kan die man spelen zeg…..
Berlicum (8 van 11)-2

Daarna kwam Petra op en zong een aantal schitterende nummers.
Berlicum (9 van 11)-2

Hierna mochten we een aantal nummers opgeven die Jan dan door elkaar ging spelen, geheel geïmproviseerd en het klonk fantastisch.
Daarna zong Petra weer een paar prachtige nummers van Nederlands tot Engels en Italiaans en het klonk geweldig.Vooral het nummer “I dreamed a dream vond ik heel erg mooi.

Ook mochten we met zijn allen het refrein van “Samen zijn” van Willeke Alberti meezingen, dat was écht geweldig!

Berlicum (5 van 11)-2    Berlicum (1 van 11)-2
Na nog een toegift kwam er weer een eind aan deze gezellige middag. Na afloop nog even met zijn allen op de foto gegaan met Petra Berger.
Berlicum (11 van 11)-2
We hebben genoten en moeten er lang op teren deze keer. Bedankt Petra en Jan. Tot de volgende keer.

Voor meer foto’s klik hier.

___________________________________________________________________________________________

Petra Berger in theater Het Park te Hoorn.

*Door Marijke Broekhuis*

Petra Hoorn (5)

Donderdag 20 februari was voor mij een dag met een gouden randje. Ik ben al 25 jaar fan van Petra Berger en ga dan ook met regelmaat naar concerten van haar.

Op deze bewuste donderdag zat mijn partner achter de computer en riep, als je nu Petra een mailtje stuurt en je bent de eerste heeft ze 2 vrijkaartjes voor vanavond. Dit las zij op Facebook.

En omdat ik de concerten van Petra met band toch het allermooist vind en ik hier wel heel graag samen met mijn partner heen wilde, heb ik meteen een mail gestuurd en toen maar afwachten.

Na een half uurtje kwam het verlossende bericht, we hadden de kaartjes gewonnen en waren super blij.

Nadat we wat dingen hadden omgegooid zijn we aan het begin van de avond richting Hoorn gereden. Daar aangekomen hebben we de kaarten opgehaald en zijn we naar de zaal gegaan. We hadden fantastische plaatsen en er zin in.

Petra begon met het mooie The voice en daarmee was het concert begonnen. Er kwamen veel mooie nummers voorbij zoals Nocturne,Let me fall, When he spoke my name, Gabriella’s song.

Petra Hoorn (27)  Petra Hoorn (23)

De hele avond liet zij nummers horen van haar vorige cd’s en nieuwe nummers die nog nooit live gebracht zijn door haar. Ondanks dat wij dit concert al een keer gezien hadden bleef het verrassend en mooi en genoten wij volop.

Petra en band bedankt voor weer een fantastische avond met mooie muziek. En natuurlijk Petra bedankt dat je ons deze avond hebt mee laten beleven.

 

Voor meer foto’s Klik hier.

___________________________________________________________________________________________

Eternal Songs in het oude Luxor theater in Rotterdam

*Door Corine Mooijman*

Woensdag 19 februari voor de 1e keer naar Petra Berger in Het oude Luxor in Rotterdam.

Het Oude Luxor

Samen met 2 grote fans en mijn moeder naar Petra Berger. Niet een concert waar ik zelf naar toe zou gaan maar deed het voor mijn moeder. Dus met gemengde gevoelens mee……

Maar wat heb ik genoten, wat een heerlijke muziek en wat kan die vrouw zingen… Met ook nog geweldige muzikanten achter haar… Echt momenten van kippenvel… Dus een mens kan zich toch vergissen en soms moet je gewoon iets anders proberen.

Hoorn 20-02-2014 (10 van 10)

Dus mevrouw Berger bedankt voor deze heerlijke avond… Kwam geheel ontspannen en onder de indruk thuis…

___________________________________________________________________________________________

Petra Berger in  Markant Uden.

*Door Guido Brouns*

Zaterdag 15 februari 2014 was het dus weer zover. Een heerlijk avondje met de mooiste muziek van Petra Berger met haar 4-tallige band onder leiding van Henk Ruiter.

Keuring Petra (3 van 5)

Dit alles in de Markant in Uden onder de titel “Eternal Songs”. Dit was in eén woord geweldig! Van begin tot eind gefascineerd weer door de stem van Petra en daarnaast nog een lust voor oog en oor (dat is Petra altijd al, zeker ook nu weer met een mooie lange rode jurk en haar nagels en schoenen hierop afgestemd) hoe de bandleden als multi-talenten zoveel instrumenten ten gehore brachten, zelfs nog snel en geruisloos wisselend van instrument binnen 1 lied. Chapeaux!

Buiten het feit dat we gewend waren aan de begeleiding op piano door Jan Vayne, misten we dit nu helemaal niet (buiten de humor van Jan). Sorry Jan! Sterker nog, dit gaf door de voltallige band een nog meer dynamisch en ruimtelijk effect van de muziek en onderbouwing van de fenomenale stem van Petra.

Ondanks dat je midden op rij 1 met de neus op het toneel de meeste “wind” uit de speakers aan de zijkant voorbij laat gaan, werden we toch weer “weggeblazen” door de muziek en Petra’s stem. En zoals al vermeld, de drie octaven die Petra tot haar beschikking heeft, bezorgt ieder toonbereik je kippenvel. Natuurlijk is ze meester in de hoge regionen en dat raakt je diep van binnen.

Keuring Petra (1 van 5)               Keuring Petra (4 van 5)

Ook is het vertellen van de inhoud van het lied altijd een mooie aanvulling om de juiste emotie erbij te voelen. Dit was weer een regen van mooie en emotionele liederen om via “You raise me up” af te sluiten met haar lijflied “Terra Promessa”!

Op de terugweg naar Zuid-Limburg is bewust de cd in de auto uitgebleven, om zo nog na te genieten van haar klanken (ondanks dat haar cd “Touched by Streisand” in de cd-speler zat). Ook het samenzijn nog even met Petra, enkele bandleden en de grote fans/volgers  was weer heel gezellig. De leuke foto’s zijn hiervan weer het resultaat.

Petra, Guido en vriendin

We zijn nu weer bezig om gelijk een volgend concert weer in te plannen van “Eternal Songs” (1 maart in Enschede) en ja Jan, mogelijk ook het concert samen met Petra “Closer than Ever” (8 maart in Noordwijk) nog een keer. Want het blijft mooi, als Petra zingt!

Bedankt voor de mooie avond, ook al gaat die altijd te snel voorbij.

___________________________________________________________________________________________

 

*Door Marina Ten Hoff*

Petra Berger in Geert Teis Stadskanaal, zaterdag 8 februari 2014.

Na jaren enthousiaste verhalen, foto’s en filmpjes gezien en gehoord te hebben van Josetta Mellies, was het dan 8 februari eindelijk zo ver: mijn eerste concert van Petra Berger! Er is één ding waar Josetta de paarden voor aan de kant zet en dat is Petra Berger. Toen ik van Josetta hoorde dat ze in Stadskanaal kwam wilde ik er graag naar toe.

Ik heb de hele avond genoten! Wat kan Petra prachtig en zuiver zingen.

 

Stadskanaal (4)                  Petra Berger Stadskanaal-0652-2

 

In combinatie met de muzikale mannen werd het een echte show! De ene wisselde maar door met gitaren, een ander ruilde het drumstel in voor viool en ook was een basgitaar niks vergeleken met een fluit.

 

Luca Genta-2 petra-stadskanaal-2014-74 petra-stadskanaal-2014-88 Eternal Songs Delfzijl 9 febr 2014-0705-2

 

Na afloop van het concert (die overigens veel te snel voorbij ging) moesten de ‘paardenmeisjes’ natuurlijk met Petra op de foto. Wat een lol hebben we na afloop gehad.

 

Paardenmeiden met Petra-
foto: Carla Jongman

 

Als Petra volgend jaar weer in Geert Teis komt ben ik zeker van de partij. Petra en Josetta, bedankt voor de gezellige avond!

___________________________________________________________________________________________

Petra Berger in de Molenberg Delfzijl, 9 februari 2014.

*Door Geli Schmitz*

Zondag Petra dag in theater de Molenberg in Delfzijl, ik verheugde mij er al op.

We gingen op tijd weg in de regen en storm richting het Eemshotel in Delfzijl voor een lekker bakkie koffie met zelf gemaakt brood met kroket,,mmmm lekker, want de middag duurde nog lang.

 

Rond 2 uur op naar het theater. Petra was er al. “Jaaa” dat was te horen, want ze was aan het inzingen en het personeel van het theater deed voor ons hun achtergrond muziek wat zachter zodat wij Petra beter konden horen. Het beloofde wat!

 

Om 14.45 uur ging de zaal open en toen ze opkwamen was het erg stil, de eerste noten waren super, top, speciaal, geweldig, indrukwekkend. Vooral de laatste 3 nummers waren voor mij zo mooi dat ik er kippenvel van kreeg. De tijd vloog voorbij, erg jammer.

 

Petra Berger Delfzijl-0729

 

Na afloop gezellig gekletst met een glaasje wijn en Petra erbij, de middag was niet stuk te krijgen voor mij.

Dank Petra, je was geweldig.

 

___________________________________________________________________________________________

Lets Sing Together

* Door Wilma Dommanschet *

 

Maasland,  14 December 2013

Vanavond weer een concert met medewerking van Petra Berger in onze regio, en we worden verwend, gratis entree en na afloop kan en mag je een bijdrage doen.

Om files en vertragingen te vermijden rijden we vroeg weg, ondanks dat het maar 22 km is. De kerk gaat om 19.00 uur open en vrije zit.  We boffen, er is genoeg plaats op rij 2, een half uur later is de kerk overvol, ik zie dat er nog stoelen bijgezet worden.

Het concert begint om 19.30 en iedereen is er klaar voor.

Maria Magdalena Kerk Maasland             Maasland             Flyer Lets Sing together

Het concert wordt geopend met een prachtig nummer Let,s sing together en dan is de toevoeging van het harpspel erg mooi. Tot de pauze wordt dit afgewisseld met zang van de koren en van het Strijkkwartet individueel en tezamen. Als laatste nummer voor de pauze zingt een jonge nerveuze dame nog een prachtig nummer begeleid door de gitarist Jan Ruinaard.

Pauze, gratis koffie en thee en wat vooral opvalt, iedereen is zo relaxed, en vriendelijk, dit maak je echt niet meer mee in Den Haag.

Na de pauze komt Petra op met voor mij 4 onbekende prachtige solo Kerstnummers, en zoals gewoonlijk prachtig gezongen. Daarna variërend zingt Petra met het Strijkkwartet en de koren.

Maasland--2             Maasland-

En dan worden er bloemen uitgedeeld, geeft de Burgemeester nog een toespraak en gaat naar het orgel om het laatste nummer te begeleiden, (leuke burgemeester trouwens).

En zoals gewoonlijk vliegt de tijd als je geniet, dit concert begon erg vroeg en eindigt ook vroeg, iets van 21.20 maar we hebben genoten van een superavond en komen steeds meer in de Kerst sfeer door dit soort concerten met prachtige Kerstnummers.

 

___________________________________________________________________________________________

Petra Berger op Ameland

* door Kees van de Laar *

 

Wat doe je als je gek bent van de zee, het strand en de muziek van Petra Berger? Dan ga je naar Ameland waar Petra een concert gaf afgelopen zaterdag 16 november  in de Ned. Hervormde kerk te Hollum in het kader van Kunstmaand Ameland met als centraal thema  ”ontmoeting”. (zeer toepasselijk)

Ameland 16 nov 2013-0954       Ned. Hervormde Kerk Hollum

Het mooie kerkje met een geweldige akoestiek  en hemels blauw plafond, was tot de laatste plaats bezet en om half negen begon Petra onder muzikale begeleiding van Henk Ruiter met Terra Promessa. De daarop volgende twee uur, onderbroken door een korte pauze, nam ze het publiek dat ademloos zat te luisteren mee in de mooie wereld van haar muziek. Tweeëntwinting  nummers lang even alles om je heen vergeten met songs als Send in the clowns, Evergreen, a Piece of sky, Memories, Some where, L’Ultimo Abraccio en het heerlijke samen met Henk gezongen duet You don’t bring me flowers.

Ameland 16 nov 2013-0959-2       Ameland 16 nov 2013-0967-2

Ieder nummer brengt weer een andere emotie met zich mee, raakt je, ontroerd je, zoals alleen zij dat kan. Er zijn twee nummers die mijn hart officieel in haar uitvoering geadopteerd heeft. If you go away en Not while I’m around.

Ameland 16 nov 2013-1009-2       Ameland 16 nov 2013-1007-2      Ameland 16 nov 2013-0989-2

Onder een ovationeel applaus verlieten Petra en Henk de zaal en ik kan haast niet wachten tot januari wanneer ze start met haar nieuwe show Eternal Songs.

Dankzij de muziek van Petra heb ik weer prachtige herinneringen gemaakt voor later,  (Ik was nog nooit op Ameland geweest)  dankjewel daar voor .

De volgende Petra Berger stop brengt mij naar Gorinchem, waar zij deel zal nemen aan een benefiet concert voor Pink Ribbon op 30 november georganiseerd door Inspire2liveMusic .

Misschien zie ik u daar en anders,

Tot Petra

___________________________________________________________________________________________

De doelen Rotterdam 10 november 2013

*Door Franny van Schoonderwalt*

Ruimschoots op tijd aanwezig, werden verwelkomt met een kopje koffie.
Een leuke aankondiging door een, charmante dame….die  de week doornam en daarna…..

De Doelen Rotterdam-9377 - kopie

vlogen de mooie nummers je weer om de oren. Tussendoor vertelde Jan Vayne dat Petra kampte met een zere strot….en dan komt weer eens naar boven dat vrouwen méér  kunnen verdragen dan mannen, want tijdens het zingen was er niks van te merken!!!
Een prachtig intermezzo van Jan die zich eens van een andere kant liet zien, let wel, je zag niet meer dan zijn achterkant, spelend,op een prachtig groot concertorgel van Flentrop uit 1967…Hij bespeelde het alsof hij er elke dag achter zat!

De Doelen-9404-2

We waren weer, even, SAMEN “het koor” ….(samenzijn v Willeke Alberti) maar mooier tot gehoor gebracht door Petra Berger.

Petra Berger Rotterdam (12)foto: Linda Steenhuis

Wat duurt zo een concert dan toch kort….voor je t weet sta je weer buiten…pppffff….maar niet voordat we, samen met de sterren op de foto gezet zijn!! Thanks weer voor een,oorstrelend intermezzo…..

___________________________________________________________________________________________

Harderwijk 10 november 2013

*Door Frits Vinju*

Petra was verkouden, grieperig las ik op facebook, afwachten en hopen.
Ritje Harderwijk en de eerste fans komen uit Rotterdam al aan, bakje koffie en hoe was Petra haar stem ?? Frits geweldig !
Petra komt even later binnen en ziet er prima uit, hartelijke groet en hup naar de kleedkamer.
Petra en Jan komen op het podium en geloof mij ze geeft vol gas, zingt geweldige stukken en straalt, ook mijn verzoek Ave Maria komt aan de beurt, en hoe !

Harderwijk-9430

Na afloop weer veel gezelligheid, praatje, 3 zoenen, kopje koffie, foto, handtekening niets is haar maar ook Jan Vayne te veel, het was een super zondag in Harderwijk, ze blijft mijn hart stelen en dat hoop ik nog heel lang !

We love you Petra !

___________________________________________________________________________________________

Ede zaterdag avond 12 oktober 2013

*Door Linda Steenhuis*

Vanavond Petra Berger met koor The new Creation. Spannend want het is altijd
wel een beetje afwachten wat er gezongen gaat worden en hoe dat samen klinkt
met Petra. Ook was er een band samen gesteld die Petra en het koor begeleiden.
Bij opkomst van het koor met maar liefst 99 mensen mooi strak in het zwart met paarse
accent en het nummer Santo werden we zowat omver geblazen. Wat een opening, wat een
goed koor.

Petra & The New Creation (3)       Petra & The New Creation (5)

Het repertoire was in 4 blokken verdeeld. Religieus, Klassiek, Musical en hedendaags.
Het 1e nummer How great thou art met Petra kende ik niet. Maar het klonk super.
In het blok Klassiek zat het nummer Still a queen zo mooi de ondersteuning van het koor
hierin!
1e solo van Petra O mio babbino caro kippenvel!! In de kerk zit mooie akoestiek en
kwam het toch al zo mooie nummer zo goed tot zijn recht.
Het blok musical was leuk en vrolijk. Petra zong The way we were, Climb every mountain
en Memory.

 

Petra & The New Creation (9)

En tot slot het hedendaags. Nummers die wij doordat we vaker gaan ook vaker horen maar
met dit koor werd het toch weer speciaal.Er was een meneer en die speelde dwarsfluit en
deed een hele mooie intro voor You raise me up. Het was doodstil in de kerk.
Al met al een super mooie avond met hele mooie muziek!
We hebben enorm genoten van Petra haar repertoire en kijken weer uit naar een volgend
concert.

____________________________________________________

 

Closer than ever in theater de Enck in Oirschot…

Zo mooi geschreven door Franny van Schoonderwalt…

 

Zucht…kijken of ik deze avond onder woorden kan brengen….
Je hebt een zaal (de Enk in Oirschot) , helaas geen grote opkomst maar het was alsof we ‘één waren’….dan gaat dat gordijn open….je ziet 2 mensen en een piano…….en je VOELT kracht…..muziek…..golven van geluk, verdriet……intens. Geen poespas….geen overvloed alleen Petra Berger en Jan Vayne, die wel vergroeid lijkt met zijn piano.
Oirschot 28 sept 2013-8759

Ze laten je voelen alsof ze er echt alleen voor JOU zijn (ja, en voor die anderen, dat weet ik)
De improvisaties van Jan, tussendoor….WAUW….hij vraagt aan het publiek wat ze willen horen en speelt het dan klaar om een geheel te maken van de meest,uiteenlopende smaken van mensen in het publiek….We waanden ons even, bij de door mij gekozen musical ‘Phantom of the Opera’ .

Oirschot 28 sept 2013-8690

En even waren we ,als publiek zijnde , zelf “de ster” tijdens het liedje “Samen zijn”…..

Oirschot 28 sept 2013-8722

Helaas komt aan iets moois…veel te gauw een einde…heb er wel weer een mooie cd bij, enne gesigneerd door…..The Lady and the Vagebond…..want 2 grotere verschillen op 1 podium als die 2 vind je niet gauw !! Zij in beautiful black….en hij…..ach, zijn haar zat goed…

28 september 2013

___________________________________________________________________________________________

Promsconcert 17 Augustus te Rijnsburg…

Door Wilma Dommanschet.

Gisteravond hebben we genoten van het Promsconcert te Rijnsburg met medewerking van Jan Vayne, Petra Berger en Martin Mans met de muzikanten van The Martin Mans Band, Jantine Kalkman, Evelien Keesmaat en Martin Snel.

Het concert vond plaats op het plein voor de Hervormde Kerk en wij dachten dat het in de kerk was,,dus foutieve keuze kleding;))). Petra vond het wel warm onder de lampen.

E.Futselaar bron:E.Futselaar

We vertrokken om 6 uur uit Den Haag en Rijnsburg is vlakbij dus om half 7 auto geparkeerd en toen we naar de kerk liepen hoorden we Petra zingen,,dus de soundcheck was bezig en wij hadden al een voorafje.

Alles was omheind met hekken maar een hek had een opening,,dus wij er doorheen waar we nog wat andere fans van Petra tegenkwamen, een medewerker van de Oranje Vereniging kwam naar ons toegelopen en na het tonen van onze kaarten mochten we binnen de hekken blijven,,en zaten we dus op rij1.

Om 19.00 uur vielen er wat druppels dus er was ff paniek van,,,,,maar de motregen hield snel op en alle apparatuur van de Flora Brass Band werd ,met tevens een hoeveelheid stoeltjes binnengebracht.

Florabrass band Rijnsburg         Jan Vayen en Martin Mansbron:A. Nieuwland

Even voor acht uur begon de Flora Brass Band te spelen, zij hadden een gevarieerd programma en iedereen genoot hiervan. Om half 9 kwam Jan, Martin,Petra,Jantine, Evelien en andere Martin en zij trakteerden ons van een heerlijk avondje tot ongeveer 22.00 uur.

Rijnsburg 17 aug 2013 (Kees 2)           Rijnsburg 17 aug 2013 (Wilma)

Wij kregen nog een toegift van bovengenoemde artiesten met Petra’s mooie nummer , Time to say goodbye. Wij vonden het een heerlijke avond uit met genieten van topartiesten en bij deze bedank ik iedereen  en tot een volgend optreden met zang van Petra ergens  in Nederland.

Rijnsburg 17 aug 2013 (37) foto:Linda Steenhuis

____________________________________________________

A Romantic Summer Night (Ermelo, 22 juni 2013). 

Show en Events

Zaterdag zijn wij naar Ermelo geweest waar Petra Berger en Jan Vayne een gezellige en intieme voorstelling gaven in Royal Tulip Hotel De Heerlickheijd van Ermelo.

Na een Meet & Greet (leuk idee trouwens!) aan het eind van de middag, begon het concert om 20.30 uur ten overstaan van een gezellige groep fans van zowel Petra als Jan in een knusse en informele sfeer. Het is een prachtige locatie (ondanks het feit dat het weer niet meespeelde, maar dat mocht de pret niet drukken).

De zaal zelf was mooi en sfeervol aangekleed, compleet met kroonluchters en kaarslicht. Geluidsman Mark had goed zijn best gedaan en het klonk allemaal prima. De nodige dosis humor tussen de veelzijdige romantische nummers door ontbrak niet en Petra legde (zoals altijd) al haar gevoel in haar prachtige sopraanstem.

Muziek en emotie zijn bij Petra onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat onderscheidt haar in onze ogen van veel andere artiesten. Het lukt haar steeds weer om ons met een vette glimlach stil te doen staan bij degenen die wij helaas hebben moeten loslaten.

De absolute hoogtepunten en het meest romantisch vonden wij ‘Liefde van Later’, ‘Zeg Me Wie Je Ziet’, ‘If Came The Hour’ (fantastische tekst) ……. en natuurlijk mocht ‘Terra Promessa’ niet ontbreken, DE doorbraak van Petra, alhoewel, het zij gezegd, wat minder ‘indrukwekkend’ met slechts piano.

Geheel terecht werd nog even een dankwoord aan Josetta Mellies gericht, die nu al meer dan vijf jaar een fansite bijhoudt zodat fans niets hoeven te missen.

Petra en Jan, wij kijken uit naar jullie volgende voorstelling!

Lieve groet,

Carla en Annelies

Gronau, 25 juni 2013.

____________________________________________________________________________________________

***Petra Berger en Jan Vayne op het Waterfeest***

 Ingezonden door Kees Van der Laar

Vrijdag 24-05-2013 reed ik begeleidt door een waterig zonnetje  naar IJsselstein.

Petra en Jan traden daar op bij het Waterfeest.  Een benefietavond georganiseerd door de “Rotary club Lopikerwaard” , om financiële steun te kunnen geven aan het project “Water voor Bandung Barat”. Petra en Jan vielen in voor het Deep River Quartet die op het laatste moment verhinderd waren.

Petra en Jan soundcheckbron: facebook Petra Berger

Om half negen begonnen Jan (gekleed in een volgens Petra nieuw overhemd) en Petra (zwarte lange jurk) hun muzikale reis met Promise me (Beverly Craven}  gevolgd door o.a.  Liefde van later (Jacques Brel} en Memory (Cats).  Bij het prachtige Telkens weer ( Rooie Sien) werd Willeke Alberti door Petra geroemd voor de manier waarop zij in staat is teksten over te brengen. ( Willeke is niet de enige die dat kan Petra, aangezien het nummer mij zo ongelofelijk raakte toen jij het zong). Jan improviseerde er lustig op los met Anouk’s Birds in combi met Altijd is Kortjakje ziek.
Zoals wel vaker namen  Jan en Petra  elkaar zo af en toe lekker op de hak wat voor een heerlijke ongedwongen sfeer zorgde en een goede wisselwerking met het publiek. Some where (West Side Story), Stay with me till the morning(Vicky Brown), Hallelujah (Leonard Cohen), Time to say Goodbye (Andrea Borcelli)  en een Queen improvisatie van Jan brachten ons bij het laatste nummer waarbij we mochten kiezen tussen The way we were en I dreamed a dream”( waarbij de laatste het glansrijk won 3 tegen de rest van de zaal). Een staande welverdiende ovatie besloot deze avond.

Mooi waren de reacties toen het licht weer aan ging. “Dat had ik niet verwacht”, “goed he”,  “zo mooi”,  of  “zo daar heb ik geen spijt, van zo genoten” ( iedereen had immers een kaartje voor het Deep River Quartet gekocht) en dat deed  mij weer glimmen van plezier en trotsheid.

Na  de voor mij traditionele foto met Petra na afloop (super dat je daar altijd de tijd voor neemt Petra, dankjewel) werd de cd weer in de radio geduwd en reed ik weer helemaal blij terug naar Arnhem.

Petra Berger en fan Kees van der Laar

De komende maand juni brengen mij naar Voorthuizen ( 8 juni) en naar Ermelo (22 juni) waar ook een Meet and Greet zal plaatsvinden. Mocht u nog twijfelen, niet doen, gewoon komen, worden weer twee heerlijke feestjes.

Tot Petra

____________________________________________________

 * * *     D i c h t b i j     * * *                

Ingezonden door Kees Van der Laar.

 

Een leuke bijkomstigheid van het volgen van Petra Berger is, dat je in plaatsen komt waar je nog nooit bent geweest en daar dan vaak hele leuke mensen ontmoet.

Zaterdag 09/02/2013 ging de reis naar Oost Souburg  (gemeente Vlissingen) in het prachtige Zeeland. Het pittoreske kerkje bood plaats aan 250 gasten en heeft een geweldige akoestiek.

Vóór een optreden vind ik het altijd leuk om met diverse bezoekers een praatje te maken en ook vandaag waren dat weer hele leuke gesprekken. Diverse mensen hadden Petra al meerdere keren gezien, maar ook velen kenden haar niet, wel Jan Vayne. Vol vuur vertel ik dan als fan zijnde, over “wat een geweldige zangeres ik haar vind”, maar ja, ik ben ook lichtelijk bevooroordeeld.

bron: Facebook Petra Berger.

Om 20.00 begon het concert. Petra zoals altijd piekfijn gekleed in het zwart opent met Hijo de la Luna (Mecano) en neemt het publiek samen met Jan Vayne mee in een heerlijke muzikale reis. Onder andere The way we where (Barbra Streisand) , Liefde van Later (Jacques Brel) , I dreamed a dream (les Miserables) en een prachtige ingetogen versie van haar eigen Terra Promessa komen langs.
Tussendoor trakteert Jan ons op weergaloos pianospel en verrast hij ons met een prachtige improvisatie (verzoek nummers) waarin Dikkertje Dap een hoofdrol speelt.

In de pauze wordt ik door verschillende mensen aangesproken. Mijn buurvrouw en haar vriendin, twee hoogbejaarde dames vinden het prachtig “u had gelijk, een prachtige fluwelen stem” of  “het lijkt allemaal vanzelf te gaan ” en “wat een volume niet te geloven”.

Na de pauze begint Petra gekleed in een rode jurk met het prachtige Once upon a time in the West (kippenvel zo mooi) in combi met Nella Fantasia. De muzikale reis wordt verder vervolgd met onder andere het mooie Memory (Cats), Stay with me till the morning (Vicky Brown) en Somewhere (West Side Story) . Jan laat zien dat hij net zo mooi het kerkorgel kan bespelen als de piano en dan na ruim twee uur genieten is het alweer Time to say goodbye (Andrea Bocelli).

Petra en Jan krijgen een mooi boek over de historie van de kerk ( i.p.v. bloemen) en sluiten dan met de luid meegezongen toegift Hallelujah (Leonard Cohen) het concert. De welverdiende staande ovatie is het gevolg van een avond top entertainment van twee ras artiesten.

Na afloop kom ik hetzelfde jonge meisje tegen waar ik voor het concert mee gepraat heb. Ze glundert van top tot teen en zegt stralend, mooi hè en ik kan dat alleen maar bevestigen. Voor mij rest nog de traditionele foto met Petra en twee en een halve uur en miljoenen sneeuwvlokken later ben ik weer thuis in Arnhem.

Nog steeds na genietend van alles maar vooral van de ingetogen Terra Promessa realiseer ik mij dat ieder concert weer anders is. Steeds andere nummers of uitvoeringen raken mij en maken mij blij en daarom ben ik er de volgende keer gewoon weer opnieuw bij.

Kees.

__________________________________________________________________________________________

Door Carla Jongman.                      

foto: Carla Jongman

 

Jubileumshow ‘ 25 jaar Petra Berger’.  Amsterdam, zondag 20 januari 2013.

 

We zijn op tijd vertrokken vanuit Gronau (Dld.) naar Amsterdam en hebben daar nog een paar fans ontmoet, waarmee we samen naar DeLaMar zijn gelopen. Eerst even opwarmen en koffie drinken in het theatercafé en om drie uur de zaal in voor een spetterende show van Petra. Wat hebben we weer genoten van haar mooie stem, het koor, de musici. Het was (en is altijd) hartverwarmend om Petra te horen zingen. Het klopt allemaal, ze is een vakvrouw. Veel mensen hadden de moeite genomen om, ondanks de barre weersomstandigheden, naar Amsterdam te komen. Fans, familie, vrienden en collega’s uit het vak, ze waren er allemaal om dit jubileum samen met Petra te vieren.

 

Er kwamen weer zoveel mooie songs voorbij, teveel om op te noemen. Eigenlijk is het ook niet relevant om ze allemaal  op te noemen, want alles wat Petra zingt is mooi. Wat mij echt ontroerde was het duet met Lida,  ‘Tell him’, daar krijg ik nog steeds kippenvel van.  

     

Wat moet het heerlijk zijn als je zo kunt zingen, mensen kunt ontroeren, wat een heerlijk vak heb je dan. Muziek is zo belangrijk: wat kun je daar veel emotie in kwijt. Petra weet ons altijd weer te raken met haar stem. We hebben allemaal wel eens een dierbare verloren in ons leven. Ons trof dat vorig jaar rond deze tijd. Als ik mij verdrietig voel zet ik de cd ‘Touched by Streisand‘ op van Petra. Even heerlijk janken en dan kun je weer verder. Dat is wat muziek met mij doet.

 

Los van het feit dat we natuurlijk voor Petra kwamen, was het ook heel leuk om een keer in dit prachtige theater te mogen zijn. Helaas was dit de laatste voorstelling van dit seizoen. We zijn heel benieuwd wat Petra nog allemaal gaat doen de komende tijd. We zullen haar uiteraard blijven volgen.

 

Bedankt Petra, voor de prachtige voorstellingen en optredens dit seizoen.

 

Annelies en Carla

Gronau, 22 januari 2013

__________________________________________________________________________________________

Door Piet Westbroek                         

Oranje concert 29 april 2011 met de IJsselzangers Krimpen a/d IJssel

Ook in 2011 organiseerde het Chr. Mannenkoor De IJsselzangers weer haar – inmiddels traditionele – Oranjeconcert. In de intieme sfeervolle Krimpense IJsseldijkkerk weet dit koor vele bezoekers aan zich te binden.
Zo ziet men kans om elk jaar bekende musici/zangeressen/zangers te boeken.
Dit jaar had men ‘niemand minder dan’ Petra Berger naar Krimpen a/d IJssel weten te halen. Samen met musici als Wim Magré, Boudewijn Zwart en natuurlijk genoemd koor onder de bezielende leiding van dirigent Everhard Zwart bleek ook Petra een “meer dan goede keuze” in het scala van dit Mannenkoor.

Een geweldige stem en een charmante bijzonder aardige dame; wat wil men nog meer. Bovendien heeft zij ‘oog voor detail’ want stuur je haar een mailtje dan wordt deze in de regel ook nog eens beantwoord!! Ondergetekende spreekt uit ervaring!
     
Zo mogen de mannen van de IJsselzangers terugzien op een wederom geslaagde avond met – in het bijzonder nogmaals –  dank aan Petra  Berger en hoopt dit fijne koor in 2012 het 20-jarige bestaan te mogen gedenken!!

Met vriendelijke groet van zomaar een koorlid…
11 mei ’11

__________________________________________________________________________________________

Door Henri Meeus                      

Valentijnsfestival “muziek met passie” in Chassétheater Breda

De portier van het Chassé liet me binnen en even later oog in oog met Petra Berger. Ze kende me nog en vond het leuk me weer te zien. Ze had er weer veel zin in vanavond. Er was  een gevarieerd publiek, een aantal speciaal voor Petra gekomen.

Ze schreed het podium op en na een warm applaus begon ze haar optreden. Klassiek nummers en nummers van haar album “Here and Now”. Het publiek kreeg een warm gevoel maar zij ook. Het muzikaal combo heeft met Henk , de pianist, een aantal mooie nummers ten gehore gebracht.
 foto: Henri Me
eus

Ja het was een mooie valentijnsverassing. Na “Time to say goodbye” een hartelijk applaus maar voor mij was de avond nog niet voorbij. Even Petra en het combo nog de hand schudden en natuurlijk nog een fotootje.

Verder nog Trafassi met hun “Wasmesjien” op het podium die veel mensen aan het lachen en dansen kregen.
Het publiek was in zijn nopjes en op de terug weg nog even “Here and Now” door de luidsprekers laten klinken. Heerlijk om zo de avond af te sluiten.

Wordt vervolgd.
20 febr’11_______________________________________________________________________________________

Door Elly                                   

Zondagochtendconcert De Doelen Rotterdam 28 nov ’10

Vandaag wederom een uitje naar Rotterdam, optreden van Petra Berger en Jan Vayne.

Vorig jaar ben ik ook geweest, en toen kwam het met bakken uit de lucht vallen,regen….regen, en vandaag mag ik dus krabbelen, maar het is droog !!! Op naar Rotterdam(vanuit Den Haag dus een kleine rit).

Vorig jaar moesten we voor de binnendeur wachten, nu konden we direct naar binnen,goed geregeld natuurlijk maar dat hield wel in dat ik alleen nog een plekje op het balkon kon bemachtigen.

Gerard Cox deed de openingsspeech, hij heeft een leuke humor, deze keer ging het over de verhoging van de BTW, van 6% naar 19%,  ja het is niet leuk natuurlijk en hij adviseerde om alvast kaarten te kopen voor komend seizoen, deze kon je dan nog voor het oude BTW tarief bemachtigen,dat zei hij natuurlijk met de nodige humor.

Jan opende met zijn prachtige pianospel en daarna kwam Petra op, het was wederom weer genieten, er werden  weer mooie nummers gezongen door Petra, en begeleid door Jan.
 foto’s:Wilma Dommanschet

Jan heeft iets met het orgel in de Doelen,dus natuurlijk ging Jan, net zoals vorig jaar naar het orgel, zodoende kon Petra even uitrusten.

De Doelen heeft een prachtige akoestiek, en het orgelspel was weer mooi.

Ja, als je toch die gave meekrijgt, zoals Jan de piano en het orgel bespeelt, prachtig!

Petra zong diverse nummers, de titels onthoud ik nooit, maar ze kreeg de zaal mee, want iedereen genoot van haar zang en het  pianospel van Jan.

Ja en dan is het al weer voorbij, we hebben met zijn vieren genoten en nadien nog even aan de counter, met de fans van Petra staan te praten, terwijl Petra en Jan de cd’s signeerden want velen wilden thuis nog wel even luisteren naar dit spectaculaire duo.

Daarna nog even wat gedronken in het restaurant van de Doelen.

We hadden  4 cappuccino’s  besteld die alle 4 koud waren, daarna 4 nieuwe gekregen die lauw waren, sorry, maar voor 9,60 verwacht je wel een warme koffie, dus op naar de Mc Donalds, waar we een heerlijke cappuccino en een broodje kroket hebben genuttigd .

Dit was even mijn verslag over ons uitje naar de Doelen in Rotterdam.

Benieuwd of het volgend jaar weer gaat plaatsvinden  want dan ben ik natuurlijk weer van de partij.

Wel zal ik dan  iets meer moeten betalen voor mijn entreekaart maar ja, zoals Gerard Cox zei, dan hadden we niet met zijn allen op Wilders moeten stemmen!!! .

Petra en Jan bedankt voor jullie zang en pianospel, in een woord prachtig.
29 nov ’10

_______________________________________________________________________________________

Door Wilma Dommanschet           

Kathedraalconcert Maassluis 24 november 2010

Hier een kort verslag van mijn tweede bezoek van een nieuwe serie Kathedraal concerten.

Mijn eerste concert , wat ook het eerste concert was van het nieuwe seizoen (2010-2011), vond plaats in Breda op 3 November jl..

Dat was wederom genieten, en indien mogelijk, bezoek ik zoveel mogelijk de Kathedraalconcerten als het op een redelijke afstand van Den Haag plaats vind.

Dus natuurlijk kaartjes besteld voor het concert wat plaatsvond op 24 November in de Groote Kerk te Maassluis, deze kerk is gebouwd in 1632 en hierbij wat foto,s van het prachtige interieur bijgevoegd .
              

Deze mooie kerk had een intiemere sfeer dan de Grote kerk in Breda, en wat voor ons natuurlijk boffen was, we hadden zitplaatsen op de eerste rij.

Het optreden van Jan,Martin ,Rob ,Petra en The MM Formation hebben mij en velen, een onvergetelijke avond bezorgd

Het quatre mains pianospel van Jan en Martin gaf ook een daverend applaus

Het duet uit de Phantom of the Opera,gezongen door Petra en Rob, werd prachtig vertolkt.

Toevallig had ik recent de cd,s van deze opera  aangeschaft en wat is het dan genieten als het ook nog eens door Petra gezongen wordt.

Als toegift werd mijn favoriete nummer God en God alone gezongen

Ik had genoten van het concert in Breda maar vond het concert in Maassluis een intiemere sfeer hebben.

Ik kan in ieder geval weer terugkijken op een heerlijk avondje uit  en voor mij ook weer een onvergetelijke avond.

Ik wil Petra, Jan, Rob, Martin en de MM Formatie dan ook hartelijk danken voor deze mooie muzikale avond.
26 nov ’10

_______________________________________________________________________________________

Door Sanne Braam                         

Concert 75 jarig jubileum Muziekvereniging Volharding Beek 

Hallo,

Afgelopen zaterdagavond, 6 november, bestond onze muziekvereniging 75 jaar. De Muziekvereniging Volharding Beek wilde dit vieren door middel van een groot spektakelconcert.
Ongeveer een maand of 6 geleden waren we aan het zoeken naar de juiste artiest/artieste. Al snel kwamen we tot onze conclusie dat deze artieste Petra Berger moest worden. “Met haar ongelofelijke stem is zij Nederlands beste live zangeres,” lazen wij op diverse sites. Onze mening luidde al snel dat ze een ontzettende goede zangeres is en haar zangarrangement paste goed binnen ons plaatje. We kozen voor de nummers: You raise me up, Somewhere, I’ve got the music in me, This is my life, De Zee, Terra Promessa en Here and Now. Na maanden repeteren, was daar eindelijk de generale met Petra Berger, op de middag voor het grote concert. Het verliep prima en ons orkest en Petra gingen goed samen. Dan was het eindleijk zover “het concert” waar iedereen lang op gewacht heeft. Het concert verliep erg goed en iedereen was erg onder de indruk van Petra. Ook wij als orkest.
Davide La Cara was ook artiest op ons podium en heeft zelfs een duet gezongen met Petra, namelijk “you raise me up”.

foto Linda Steenhuis

Als klap op de vuurpijl besloten we ons concert met I’ve got the music in me”. Dit was het mooie eind aan een  waanzinnige concert! Mede dankzij Davide La Cara, Robert Pouwels, No Limit, ons orkest, de circa 500 bezoekers en met name dankzij Petra Berger hebben we een fanstastische avond neergezet!!

Met vriendelijke groet, Sanne Braam
8 nov ’10

_______________________________________________________________________________________

Door Saskia Steenhuis                   

Woerden 

Hallo Allemaal,

Ik ben Saskia en 30 jaar oud. Ik was tot op heden nog nooit naar een optreden geweest van Petra Berger.
Mijn moeder en zus zijn al enige tijd fan van Petra Berger en zijn zo enthousiast dus voor mij tijd om ook eens mee te gaan.
Gisteren op Koninginnedag ben ik dan voor het eerst meegeweest naar een optreden van Petra Berger.
En wel in de Bonaventurakerk te Woerden waar speciaal voor de koningin haar verjaardag een feestje werd gehouden.
Eerst heb ik geluisterd naar Martin Mans en Jan Vayne. Wat klinkt dat mooi zeg in een kathedraal. Ook al die mannen in het koor kunnen ook heel mooi zingen.

Toen kwam Petra, ik moest wel even zoeken want ik hoorde haar wel zingen maar zag niet waar ze op kwam.
Ze liep door de gang naar het podium toe. Ze zong het nummer: Dreamed a dream gevolgd door: Telkens weer en Stay with me till the morning.
Daarna kregen we weer Martin, Jan en het koor. Gelukkig kwam Petra ook weer gauw en zong ze de volgende nummers Don’t cry for me Argentina en Liefde van later.
De tijd ging heel snel voorbij en al gauw naderden we het einde en zong Petra nog Anthem, Still a Queen en God and god alone.
Dit was mijn eerste kennismaking met Petra Berger en ik vind dat ze heel mooi en heel hoog kan zingen.
Jammer genoeg ken ik niet de nummers die ze zong maar ik vond het zo mooi dat ik in december nog een keer mee ga met mijn zus en moeder naar een optreden.
Aan het einde mocht ik nog even met Petra op de foto en kreeg ik nog een mooie handtekening van haar.

Petra, Jan en Martin met koor bedankt voor een hele mooie en bijzondere middag.

Groetjes Saskia
1 mei ‘10

___________________________________________________________________________________________

Door Marjolein Meinen                 

Purmerend   

Op zaterdag 27 maart heeft Petra gezongen tijdens het jubileumconcert van Crescendo in Purmerend.Dit orkest bestaat 90 jaar en gaf een jubileumuitvoering in “de Purmaryn”, het theater in Purmerend.

                

De zaal was helemaal uitverkocht en iedereen was enthousiast, zowel over het gedeelte voor- als het gedeelte na de pauze, waar Petra heeft gezongen. Zelf vond ze het heel bijzonder om te zingen met zo’n groot orkest, ze was duidelijk tevreden.

 gemaakt buiten het theater.

Groetjes en veel luisterplezier nog bij haar komende concerten.
29 mrt ‘10

____________________________________________________________________________________________

Door Linda Steenhuis                   

Rhoon

Afgelopen zaterdag 20 maart 2010 hadden wij kaartjes voor het optreden van Koor Chapeau samen met Petra Berger. Koor Chapeau vierde hun 12,5 jarig bestaan en vierden dat uitgebreid in een mooie kerk te Rhoon.  Nadat we wat gegeten hadden zijn we naar de kerk gegaan omdat er geen besproken plaatsen waren. We wilden toch wel graag wat zien dus op tijd er zijn. We zaten uiteindelijk perfect met een mooie zicht op Petra.

Foto: Wilma

20.00 uur begon het hele spektakel. Eerst trad het koor op,  die werden bijgestaan door een piano, hobo en harp. Daarna zong Petra het mooie nummer uit de musical van “Cats” Memory. Voor mij persoonlijk een zeer goed begin omdat ik helemaal weg ben van dit nummer. Petra  zong de hele avond alleen met piano begeleiding en 2 nummers samen met het koor dus dat gaf een bijzonder mooi effect in de kerk met zijn toch al mooie akoestiek. Nadat het koor wat nummers had gedaan was het weer aan Petra. Ze zong I dreamed a dream uit de musical “Les Miserables” en  L’ultimo Abbraccio. Prachtig gewoon, kan niet anders zeggen. Nog een laatste nummer, het zo bijzondere Hallelujah, die ze samen met het koor zong. Kippenvel gewoonweg.  En de 1e gedeelte zat er al weer op. De tijd vloog voorbij.

Foto: Linda

In de pauze kregen we een lekkere kop koffie en voor we er erg in hadden gingen we al weer verder.  Het 1e nummer na de pauze liep even niet helemaal zoals het moest want we hoorden Petra wel zingen maar haar microfoon deed het niet. Na wat gelach vanuit de zaal en een blik van Petra richting de geluidsman deed wonderen en  werd het nummer Liefde van Later voortgezet.

Foto: Linda

Vervolgens zong Petra met het koor samen nog het nummer Where no one stands alone. Zo’n avond vliegt voorbij en voor je het weet wordt het alweer afgesloten en in dit geval sloot ze toepasselijk af met Thank you for the music waarin ze vanuit de zaal goed werd bijgestaan met gezang en geklap en met Time to say goodbye. Tja en dan sta je na goede 2,5 uur weer buiten met een houten k…… maar een zeer geslaagde avond en ik zou zeggen tot de volgende keer!!!
23 mrt ‘10

____________________________________________________________________________________________

Door Marijke van Stempvoort      

Nijkerk

16 januari 2010, een nieuw jaar en daar hoort natuurlijk een nieuwjaarsconcert bij.
Op deze avond was het dan zover, op weg naar Nijkerk, een concert met Petra Berger (sopraan), Jan Vayne (pianio), Martin de Deugd (viool) en een groot mannenkoor o.l.v. Martin Mans.
Nadat we eerst met een paar fans heerlijk uit eten waren geweest, kwamen we rond 19.30 in de Kruiskerk aan.
Het was al behoorlijk vol, maar gelukkig hadden wij besproken plaatsen en werden we door de organisatie hartelijk ontvangen.
Om 20.00 uur begon het concert en al vlug was de kerk gevuld met de klanken van het mannenkoor, de viool en de piano.
Petra begon haar optreden met het mooie Ave Maria, ze kwam door de kerk aan lopen en het was “een kippenvel” gevoel wat je hoorde.
Nadat ze het podium was opgelopen begon ze met L’ultimo Abbraccio en daarna Stay with me till the morning van Vicky Brown, een groot applaus volgde.
De tweede keer dat ze op het podium kwam, zong ze de nummers Time to say goodbye, Don’t cry for me Argentina en I dreamed a dream.
Dit waren nummers samen met Jan Vayne en Martin de Deugd.
Ook Anthem en Going Home werden gezongen samen met het koor, die samenzang was heerlijk om naar te luisteren.

Als klap op de vuurpeil zong Petra nog samen met het koor, Jan Vayne en Martin de Deugd het nummer God and god alone.
De hele zaal was stil en Petra zong de sterren van de hemel en ze kreeg na afloop van het liedje ook een groot verdient applaus.

     
foto’s Harry Koelewijn.

Na afloop van dit concert waren er nog hapjes en hebben we nog even met Petra gekletst.
Het was een mooi Nieuwjaarsconcert,één waar je helemaal vrolijk van werd.
Ik wil Petra Berger, Jan Vayne, Martin de Deugd en Martin Mans met het koor bedanken voor de mooie muzikale avond.
26 jan ‘10

____________________________________________________________________________________________

Door Wilma Dommanschet               

Leiden en Rotterdam

Hier nog een kort verslag van ons bezoek aan het kathedraalconcert  in Leiden en ons concert in de Doelen te Rotterdam met Jan Vayne en Petra Berger.

In Leiden waren wij met zijn zessen met 2 auto,s en wat een ellende als je niet bekend bent in Leiden om je auto te parkeren! Alle 3 de garages waren vol, en uiteindelijk een plekje gevonden waar betaald moest worden met een chipkaart! Maar wat hebben we met zijn zessen genoten van het geheel. Drie van ons gingen voor het eerst en waren ook zo enthousiast na afloop, alle 3 hebben zij ook de kathedraal cd gekocht en zullen ongetwijfeld weer anderen meenemen volgend jaar.

Over het kathedraalconcert raak je niet gauw uitgesproken, het orgelspel , zijn enthousiasme en de humor van Martin, het pianospel van Jan Vayne en de zang van Petra Berger en niet te vergeten de koren en het Martin Mans koor, wat een keeltjes hebben deze mannen, echt genieten iedere keer.   Mijn favoriete nummer  bij het einde, God Alone, zo prachtig gezongen door Petra en begeleid door het koor. En wat ik ook nog wil vertellen, wat  frappant was, altijd is het koud in de kathedralen , dus iedereen kleed zich erop, nu hing er een hete lucht installatie bovenin de kerk, en warm dat het was,,ongelooflijk. En alle zes gaan we natuurlijk weer naar een kathedraalconcert als het in de regio  van Den Haag is .

En dan nog ons uitje naar Rotterdam, het ochtendconcert wat om 11.00 uur in de Doelen begon. Bijtijds uit Den Haag vertrokken met ons navigatiesysteem want ik weet echt de weg niet in Rotterdam, en toen maakte ik een verkeersfout. Ik had eerst gekeken of ik kon keren waar ik niet mocht keren, en toen ik had gekeerd, zag ik oom agent aankomen rijden! En ja hoor, hij stopte de auto naast mijn auto en vertelde mij wat ik al wist natuurlijk, maar hij gaf geen bekeuring .Dit was pure mazzel, ik had de dag ervoor 950 km gereden met stromende regen en was het auto rijden zat dus had ik een bekeuring gekregen dan had ik hem verdiend.

Wat ik zelf jammer vind van de Doelen is dat je geen vaste plaats boekt, dus het is een half uur staan voor de binnendeuren en dan rennen voor een goede zitplaats, en het was druk, uitverkocht of bijna uitverkocht(ik dacht 1800 of 2000 plaatsen wat ik in de folder las). Gerard Cox was de presentator en al zingend over zijn Rotterdam had hij een leuke humor erin geplaatst met de affaire van de graai(snaai) cultuur bij de top (korpschefs) van de politie, de toppers, Gerard Cox kwam niet in aanmerking voor de derde topper, hij was geen mietje en had geen haarimplantatie!! En toen opende Jan op zijn piano, en kwam Petra naderhand, zij zong 2 nummers en ging van het toneel af, Jan maakte steeds leuke opmerkingen en ook hij had vandaag zijn humordag, wat erg gewaardeerd werd door het publiek. Jan speelde ook nog op het grote orgel, voelde zich even Maxima, omdat iedereen op moest staan voor Jan zodat Jan naar het orgel kon lopen,daarna weer Petra en zo werd alles mooi afgewisseld.

 

Jan Vayne achter het orgel.

Ook deze 90 minuten vlogen voorbij, en iedereen heeft genoten, dat hoor je dan links en rechts, en de sfeer was perfect. In de lounge werden cd,s van Petra en Jan verkocht als zoete broodjes en heel snel  waren deze uitverkocht.  Jan liet nog een doos uit zijn auto halen, en ook die doos was binnen de kortste keren uitverkocht. Jammer dat er niet genoeg cd,s waren voor iedereen maar misschien had de organisatie  hier niet op gerekend, zoveel mensen die stonden te dringen voor een cd van dit superduo!

____________________________________________________________________________________________

Door Wilma Dommanschet                  

Gouda

Een kort verslag van ons bezoek (avondje uit) op 18 November 2009 van het Kathedraal concert in de St Janskerk te Gouda.

Een vriendin van mij die woonachtig is in Spanje vroeg of ze mee kon naar dit Kathedraalconcert, ze wilde dit eens meemaken, nou gaat er tegenwoordig altijd wel iemand mee, want iedereen is na afloop zo enthousiast, of het nu Tango Dorado of een Kathedraalconcert betreft, alle voorstellingen en concerten waarin Petra zingt zijn super.

Eerst bij de huisarts in Scheveningen de injectie voor de Mexicaanse griep gehaald en naar het centrum van Den Haag, om haar op te halen, wat een rampenplan is Den haag centrum  maar ja, beloofd is beloofd, zelf woonachtig aan de rand van Den Haag dus toen richting Gouda.

Vertrokken om  15.30 en om 17.45 gearriveerd bij de kerk, nog geen 30 km! Nou zal iedereen wel zeggen, dan moet je met de trein gaan,geheel mee eens maar ik wil niet om 23.30 als vrouw zijnde op het Haagse Centraal Station staan, teveel  rare snuiters.

       File……..

Omdat we erg vroeg waren  en Joyce Mans (alsnog bedankt) zo vriendelijk was om ons al binnen te laten, hadden we natuurlijk weer een prima plaats, achter het orgel en de piano van Jan Vayne en Martin Mans.

De akoestiek in deze Kathedraal was super mooi, en ook de Kathedraal met zijn mooie orgel is prachtig. Martin Mans opende zoals gewoonlijk op dit mooie orgel en daarna Jan Vayne, wat zijn beide super op de piano en het orgel, wat een gave is het om deze instrumenten zo te kunnen bespelen als zij het doen.

Petra kwam daarna, en wat zag ze er prachtig uit, en zong zoals gewoonlijk de sterren uit de hemel, wat klonk zij (extra) mooi in deze kerk.

Tevens waren de mannenkoren prachtig en zuiver van stem, vooral wederom de Martin Mans Formation, schitterend. Voorts is het natuurlijk heel leuk om te horen in de pauze dat iedereen het zo naar de zin heeft en zo geniet van het concert.

         Het koor…..

Ik kan  iedereen dan ook aanraden om , als er een Kathedraalconcert bij u in de buurt is, deze te bezoeken, u zal er geen spijt van hebben, het is echt een onvergetelijk  avondje uit. En omdat het ook nog betaalbaar is, om zulke super artiesten (voor mij zijn het sterren), want dat zijn ze echt, te zien optreden.

Volgende week gaan we met zijn zessen naar Leiden waar ook een Kathedraalconcert plaats vind, en ondertussen draai ik nu de cd van een Kathedraalconcert wat nog even nagenieten is.

____________________________________________________________________________________________

Door Wilma Dommanschet               

Tango Dorado 

Omdat Petra vorig weekend ( 1 November) een rondje Nederland deed, bezochten we het ochtendconcert met Tango Dorado in Breda, in het Chasse theater. Niet zo ver weg van Den Haag, niet wetend dat we op de terugweg ruim 2 ½ uur in de file (Brieneroord brug) zouden hangen.

Voor ons het eerste bezoek van het optreden van Petra met Tango Dorado.  Om heel  eerlijk te zijn, wij gingen voor de muziek en zang  van Petra en niet voor Tango Dorado, maar wat hebben we genoten van zowel Tango Dorado als Petra, wat een top musici spelen er in Tango Dorado.

Dit is niet op papier te zetten, je moet gewoon een concert meemaken, en dan ben je nadien een beetje sprakeloos  van de muziek van Tango Dorado, en de zang van Petra met wat nieuw genre.

Omdat we zo genoten hadden, wilde ik nogmaals naar een optreden, en dit maal traden TD en Petra op in Nieuwegein.

Een totaal ander  theater als Breda, kleiner maar zeer gemoedelijk. Ook hier weer ontzettend genoten van het concert . In de pauze zag ik Loretta Schrijver staan, die na het concert op Petra stond te wachten, ik mis haar nog steeds op het nieuws en het nieuws zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Loretta Schrijver, jammer.

Wij hebben na afloop nog gezellig wat gedronken met Marijke en haar moeder, en nog wat gebabbeld met Petra en Loretta, en nog wat personen waar ik de naam niet van ken.

Nu gaan we weer naar de Kathedraalconcerten en ook die zijn iedereen aan te bevelen.

____________________________________________________________________________________________

Door Josetta Mellies                         

Try-out in Zaltbommel van Tango Dorado met Petra Berger

Ik was er om half 7 ’s avonds, een rit van 2e Exloermond naar Zaltbommel, 430 km v.v., maar ja, ik ben natuurlijk fan van Petra.
Marijke, net zo een fan van Petra als ik,(van haar heb ik het kaartje gekregen) stuurde ik een sms of ze er al was.
Kreeg later een telefoontje van Marijke dat ik haar waarschijnlijk al voorbij gereden was want ze stond aan de zijkant van theater de Poorterij.Toen ik daar aankwam, kwam Petra ook net uit een restaurant, wel toevallig he! We hebben nog ff gekletst met Petra en ze heeft vertelt welke nummers ze ging zingen en dat het best moeilijk was om in het Grieks te zingen en om te onthouden,dit was een onderdeel van haar nieuwe repertoire.

Daarna zijn we het theater in gegaan wat gelukkig al open was en hebben daar ff getoiletteerd, dit moest wel even na 2 uur in de auto gezeten te hebben. Marijke en ik hebben daar een lekker bakkie koffie gepakt en even bij gekletst.

Tevens maakten we nog een geintje van wat de gemiddelde leeftijd was van de mensen die kwamen.
Tegen kwart voor 8 kwam Jessica ook even bij ons staan .(zij schroefde de leeftijd een beetje naar beneden) zij is ook een grote fan van Petra. Ze woont in Amsterdam en was met de trein maar was nog meer reistijd kwijt dan ik, ze moest nog van station Amsterdam 3 kwartier fietsen naar huis, dit zijn toch de echte fans he!!!
Om kwart over 8 was het dan zover, we mochten de zaal binnen, klein maar knus maar helaas niet helemaal uitverkocht. Daarna kwamen de artiesten het podium op o.l.v. Christiaan Van Hemert die ook het woord voerde.

Tango Dorado, even heel iets anders maar heel mooi om te horen, vooral het geluid met een bandoneon.
Na een aantal nummers te hebben gespeeld kwam de zanger Jose een lied zingen, deze had een hele mooie warme zware stem.
En ja toen kwam ons idool op het podium met een hele mooie rode jurk, had hem zelf nog niet gezien en het eerste nummer was zoals ze al vele concerten heeft geopend met Terra Promessa.
Terra Promessa blijft een mooi nummer maar met Tango Dorado op de achtergrond klonk het weer heel mooi maar anders.
Daarna een nummer in het Spaans van Julio Iglesias ,ook heel mooi. Voor de pauze heeft Petra ook nog twee nummers gezongen van haar cd’s .

Na de pauze heeft Tango Dorado nog een aantal nummers gespeeld en kwam Jose een lied zingen van een vrouw (Mercedes Sosa) uit Argentinië., die net overleden is en wel net zo een bekende vrouw was als Eva Perron, hij ging erbij zitten en zong het lied met die warme krakerige stem,daar kreeg ik wel een beetje kippenvel van.
En ja toen kwam onze favoriet Petra weer op het podium met een nummer in het Grieks, tja Petra we vergeven je dat je de tekst niet helemaal uit je hoofd kende,jeetje dit lijkt me toch ook wel moeilijk hoor, maar het werd heel mooi gezongen.
De toegift was het nummer la Luna, dit was voor mij ook echt kippenvel. Het afscheid applaus was dus ook een warm applaus en Alexander de violist zag ons tussen het publiek staan en charmeur zoals hij is, gaf een kusje op de hand en blies het in de lucht, naar ons toe, lief hé !!
Het was een concert, wat voor mij echt de moeite waard was, en zeker is om weer naar toe te gaan,en dat doen we natuurlijk.
Na het concert nog even gewacht samen met Marijke en Jessica of Petra nog een praatje kwam maken in de lounge, een signeer sessie  doen ze niet bij Tango Dorado, dat is wel jammer.
En gelukkig kwam Petra nog ff gezellig bij ons staan en natuurlijk toen nog wel even een fotootje want tijdens het concert is er wat van gezegd!

Stiekem nog wel even wat filmpjes gemaakt zodat ik thuis nog even kon nagenieten, volgende keer beter.
Om half 12 ’s avonds weer richting huis, alleen in de auto maar met de muziek van Petra keihard op de achtergrond, lekker na dromen van het try-out concert van Tango Dorado met Petra Berger.
Half 2 thuis en lekker naar bed, na een heerlijk avondje theater waar ik niet op gerekend had!
En Marijke!! Nog bedankt voor het kaartje, jij hebt deze belevenis mogelijk gemaakt!!

____________________________________________________________________________________________

Door Wilma Dommanschet                  

Pura Vida 29 augustus 2009

Wederom een klein verslag van ons dagje(weekend voor ons)over Pura Vida 2009 in de Blauwe Stad te Winschoten, voor ons was het dus 290 km rijden,vv 580 km.(Den Haag )
Een openlucht optreden van het Noord Nederlands Orkest (NNO) en na de pauze Petra Berger. Voor het optreden van Petra kwamen wij dus naar Winschoten.
Om half 10 reden we weg uit Den Haag, gewapend met een ouder navigatie systeem, ingebouwd in de auto, en een los nieuw systeem van Navicom met een recente wegenkaart.
Onderweg hadden we al zoiets van,,oh jeh,,,donkere lucht, plensbuien, dan weer zon, veel wind, dus we zeiden al van,,hopen dat het vanavond droog blijft, je weet het hier maar nooit in Nederland.
Tot Winschoten hadden we wisselvallig weer, en toen moesten wij op zoek naar ons hotel in Winschoten.
Beide navigatie systemen stuurden ons naar een landweggetje en voor een grote boerenschuur werd er door beide systemen gezegd, Bestemming bereikt, grote hilariteit natuurlijk want we hadden geen schuur maar een hotel geboekt. Door beide systemen was ons hotel onvindbaar en we hebben door vragen aan een enkeling die daar liep, het hotel gevonden.na 15 minuten op dezelfde weg gereden te hebben en alleen maar boerenschuren gezien te hebben en 2 navigatie systemen die constant zeiden, keer om, enz,,lachen hoor die nieuwe gadgets.
Even snel de  spullen in de kamer gezet, ons even opgefrist en op weg naar de Blauwe Stad.
Daar naar toe rijdend ook weer regen, dus het weer zat niet mee.
We hadden in de Blauwe Stad  om 15.00 uur afgesproken met Josetta en Geli, die kwamen iets later, konden het ook niet gelijk vinden.
De Blauwe Stad is een nieuw woongebied en deze benaming neem ik even letterlijk over uit de folder, nou een woongebied kan je het nog niet noemen, het is een gebied met een compleet nieuw meer van 800 hectare, het Oldambtmeer en er komen,,,,,,,,1500 woningen, ik heb er misschien nu hooguit 50 geteld, verder alleen maar weilanden en water.
Wij konden de auto makkelijk kwijt op het parkeerterrein, wat om 18.00 uur volstond met auto,s en de bezoekers moesten op een landweggetje de auto parkeren.
Omdat wij goede plekken wilden, dus vooraan zitten, waren wij er erg vroeg.
Wij zijn tot 18.00 uur op het parkeerterrein blijven zitten, hadden stoelen meegenomen, en we hadden heel veel eten en drinken (drank!!!)bij ons.Achteraf waren we erg blij met onze drank, want zo konden we nog een beetje op temperatuur blijven.
Toen de organisator langs liep, bleef hij even bij ons staan, en vroeg waar wij vandaan kwamen, tevens vertelde hij, dat er zojuist besloten was om het optreden te laten doorgaan, ipv alles te cancelen.
Er werden verwarmings convectoren gehaald voor de musici, want de temperatuur was te laag in de ruimte waar opgetreden moest worden.
Ongelooflijk,,een week er voor was de temperatuur subtropisch, en nu berekoud.
Wij kregen ook bezoek van rtvdeblauwestad, zij hebben ons nog geïnterviewd en foto,s van ons genomen, super leuke en vriendelijke mensen.

Ondertussen was Petra Berger ook gearriveerd, en wij gingen verkassen naar het open veld om op de eerste rij onze stoeltjes neer te zetten. Op het terrein stonden prachtige toilet units en er stonden ook kraampjes met patat enz, alles was tot in de puntjes geregeld. Het publiek stroomde ook binnen, gewapend met stoeltjes en tassen..
Om 20.00 uur kondigde de organisator de NNO aan, tevens vermelde hij dat er fans  helemaal uit Den Haag waren gekomen voor het optreden van Petra Berger.
Daarna werden we verrast met prachtige muziek van het NNO tot de pauze.
Na de pauze trad Petra op, en ondanks dat we gigantisch genoten hebben van het NNO, kwamen wij toch voor Petra.
De combinatie Petra en het NNO vonden we gigantisch mooi, en het was weer veels te snel voorbij, maar Petra gaf gelukkig nog een toegift.(Bedankt Petra)

Deze dag, avond, was in een woord super, lieve mensen van radio en tv stations, iedereen kwam even een praatje met ons maken, heel leuk.
Jammer van het koude weer, het bleef gelukkig droog, maar er stond een hele harde wind en veel ouderen verlieten ook vroegtijdig het terrein,dit was zo zonde van deze avond.
Wij zijn natuurlijk tot het einde gebleven, ingepakt met een plaid uit de auto, want de wind was zo gemeen koud.
We kunnen terug kijken op een super, super leuke dag met zoveel leuke en lieve mensen.en een gigantisch mooi optreden van Petra Berger.
Nu weer uitkijkend naar een volgend optreden van Petra.

____________________________________________________________________________________________

Door Wilma Dommanschet             

Koninginnedag 30 april 2009
Oranje Concert in de Bonaventurakerk in Woerden.

Omdat ik mijn dementerende moeder (haar korte termijn geheugen is geheel weg) een uitje wilde bezorgen, en zij in November 2004 erg genoten had van Petra Berger met haar voorstelling Live In Concert in Rijswijk Zuid Holland, dacht ik, ik neem haar gezellig mee naar de Bonaventura kerk waar Jan Vayne, Martin Mans met het koor en Petra Berger optreden.
Dit kwam perfect uit omdat het optreden ‘s middags was en mijn moeder ‘s avonds angstig is.
Heerlijk zonnig weer, niet druk op de grote weg, en gezellig babbelend met mijn moeder en natuurlijk eerst mijn navigatiesysteem ingesteld. Ook zoiets, naar het kathedraalconcert in Middelburg (Den Haag-Middelburg 320 kilometer) had ik ook mijn navigatie systeem ingesteld, en kwam terecht in een nieuwbouwwijk bij een twee onder een kap woning!!! Nergens een mooie kathedraal, wat bleek ik had via de zoekmachine Google op internet het administratie adres gevonden ipv het adres van de kathedraal. Ach we, een vriendin en ik, hebben er heerlijk om gelachen en na een kwartier toch de kathedraal gevonden.
Onderweg passeerde mij een hele grote Amerikaanse slee (ZIE FOTO) die wel veel harder reed dan ik.

Mijn moeder zei “Wat een mooie auto hè?” niet wetend dat het de auto van Jan Vayne was.
We waren erg vroeg, even voor half 11, in Woerden en het optreden zou om half een beginnen. Volgens de website van de kerk mochten we om kwart voor twaalf naar binnen.
Omdat ik pianospel hoorde, en de deur openstond, gingen we naar binnen met nog een echtpaar. Eerst bleven we achterin staan maar dacht, toen ik het echtpaar naar voren zag lopen, we gaan ook naar voren en gaan alvast zitten op de eerste rij. Verzekerd van een goede plaats! Toen de medewerker van de kerk met briefjes langskwam en op de eerste 2 rijen een reserveringspapier neerlegde, zei hij heel vriendelijk “U mag wel blijven zitten hoor”. Nou wij blij, een perfecte plaats tegenover Jan zijn piano.
Mijn moeder zei “Die mijnheer met dat lange haar, die ken ik hoor”. Ja zij had vroeger een voorkeur voor Jan, en kocht ook zijn cd’s maar dat weet ze niet meer.
Omdat ik even een luchtje wilde scheppen liep ik naar buiten, mijn moeder bleef binnen, en ik kwam in gesprek met een lachende mijnheer. Die vertelde mij dat hij ‘s avonds nog naar het hoge Noorden door moest en dat hij liep te lachen omdat hij een briefje op Jan zijn slee had geplaatst met TE KOOP(zie foto).

Ik liep op Jan af en vroeg kan ik hem kopen (grapje natuurlijk) en Jan reageerde,zoals gewoonlijk heel gevat “Ja hoor, bied maar”. Ik zei nog wat dollend en ik nam foto’s van de auto, waarop ik tegen Jan zei “Ik zet hem wel voor je op Marktplaats” waarop Jan reageerde “Dat heb ik al gedaan hoor!”.
Ondertussen kwam Petra erbij staan, ik heb nog even met haar gesproken over de lange dag die zij nog in het vooruitzicht had met o.a. ‘s avonds een optreden in Assen (niet wetend dat een geestelijk gestoorde man Koninginnedag voor geheel Nederland in de war zou gooien) en ben toen weer de kerk ingegaan.
Later kwam het gezelschap (Jan, Petra en Martin) weer naar binnen om even de apparatuur af te stemmen.
Mijn moeder had het erg naar haar zin en zei toen Petra begon “Wat zingt die mevrouw mooi hè? Die komt mij ook bekend voor hoor!”. Prachtig hè, als je je moeder van 84 nog ziet genieten?
Wij hebben genoten van het optreden, de samenzang Vaderlandse Liederen, de nummers die gespeeld werden waarop iedereen meezong. Mijn moeder ook, zonder haar tekstbriefje, prachtig! En natuurlijk bij het vrije verzoek van Jan Vayne toen het publiek Sari Mareis vroeg, en iedereen meezong.
Normaal kan mijn moeder geen uren achter elkaar rustig zitten, nu heeft ze ruim 4 uur in haar invalidenstoel gezeten en genoot van alles.
Als er weer een optreden is in onze regio, en het in de middaguren plaatsvindt, dan is zo een uitje met mijn moeder voor herhaling vatbaar. Zelf ga ik natuurlijk nog naar andere optredens van Petra en nog een keer naar een Kathedraalconcert in Leiden.
Wij hebben genoten! Maar op de terugweg naar huis hoorde we het uitgebreide nieuws op de radio  over de gebeurtenissen in Apeldoorn. Helaas heeft deze geestelijk gestoorde man toch nog een smet voor mij (mijn moeder begreep het gelukkig niet) op deze verder mooie dag aangebracht.
Bedankt Martin met je prachtige koor! Bedankt Jan Vayne voor je prachtige pianospel! En Bedankt Petra voor je prachtige liedjes!

____________________________________________________________________________________________

Door Josetta Mellies                     

Een dag om niet te vergeten!

Mijn buurvrouw kwam op een avond bij me en had een verassing voor me, zij werkt bij een regionale zender bij ons in het dorp.
Mijn favoriete zangeres komt samen met Jan Vayne een interview geven bij Radio Continu
WIe had dat ooit gedacht, Petra en Jan komen bij ons in’t dorp. Wouw!
Daar wilde ik natuurlijk graag bij zijn en dat mocht gelukkig!
Toen ik bij de studio aankwam, heb ik eerst weer kennis gemaakt met een oude klasgenoot, Wim Drent, die dus de presentator van Radio Continu is. Even weer oude herinneringen op gehaald.

Een half uurtje later kwamen Petra, Jan en de plugger(radiopromotor) binnen en direkt, zo spontaan als Petra is, gaf ons allemaal een hand en gulle lach en mij een paar kusjes erbij. Lief he!
Jan Vayne en de plugger, vonden het platteland maar niks, land land en nog eens land, maar Petra vond het wel wat.
Zo hebben we nog even wat geklets en gedronken, daarna moesten ze de interview afgeven ter promotie van de cd Crystal waar ze per slot van rekening voor kwamen.
Ze gingen de studio binnen met een bordje daarboven”on air” en gelukkig mocht ik er ook bij staan.
Het was een heerlijke interview van 2 spontane mensen die lekker over en weer kunnen kibbelen en kletsen. Aan het eind van de interview kwam de fansite ook nog ter sprake!
Na de interview gingen ze vrij vlot weer weg, want er moest gewerkt worden, zei de plugger Ze moesten nog naar RTV Drenthe.
Dit was voor mij een hele belevenis die ik niet had willen missen en wil hierbij ook de mensen bedanken die dit voor mij mogelijk hebben gemaakt!

 

Klik hier om interview te beluisteren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *