Merry Litte Christmas in de Bullekerk te Zaandam

Petra’s Christmas Carol

Eigenlijk had dit verhaal al 2 jaar geleden geschreven moeten worden.

De twee hoofdpersonen zouden dezelfde zijn Petra Berger en Edwin Schimscheimer als mister and miss Claus die hun gasten verrassen met mooie muzikale cadeautjes, verpakt in verschillende talen Nederlands, Italiaans, Engels en een strikje Frans.

Zeg maar Cinema Paradiso, Papa Can You Hear Me en Liefde van Later.

De Bullekerk zou ook toen net als nu waanzinnig mooi aangekleed zijn met heel veel kerstbomen en lichtjes en het Ave Maria zou net zo mooi als nu geklonken hebben.

Een kerst medley van o.a Jingle Bells en I Am Dreaming of a White Christmas zou ook toen voorbij gekomen en het lijkt wel of , met zijn alle naar een concert gaan, nu even vanzelfsprekend is als toen.

Petra straalt zoals altijd, durft zich kwetsbaar op te stellen en geeft de geluidstechnicus handen vol werk omdat haar muzikale stem bereik nu eenmaal niet alledaags is.

Maar de verhaallijn heeft ook een andere kleur gekregen waardoor je er toch anders naar gaat kijken. Corona en de oorlog in Oekraïne hebben hun sporen achtergelaten. Het muzikale landschap is veranderd, een theater tour of een warme volle kerk/theater is niet maar vanzelfsprekend. Gelukkig laat Petra heel veel warmte toe in haar verhaal, geeft ze Edwin en zijn koor Pitch alle vrije ruimte om ook een paar mooie regels te schrijven waardoor 26 december 2022 een mooie ouderwets gezellige tweede kerstdag wordt.

Nog twee optredens van Petra te gaan op 8 en 14 januari 2023 en dan wordt het stil. Ik hoop daarom dat Petra nog een paar mooie extra muzikale verrassingen voor haar fans in petto heeft, waar ze nu nog niets over geschreven heeft, maar welke in een verhaal met een happy end echt niet ontbreken mogen .

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *