De warme muzikale weg naar Kerstmis …

Het zijn weer mooie (ouderwetse) dagen voor de Petra Berger fans.

Veel gastoptredens en twee eigen kerstconcerten (Blaricum/Zaandam) in de maand waar de lichtjes in de bomen binnen en buiten zorgen voor dat speciale kerst gevoel.

Zaterdag 10 december gaf Petra samen met het Harmonieorkest Euphonia Wommels onder leiding van Tjeerd Barkmeijer en haar vaste pianist Edwin Schimscheimer in de volle Martini Kerk te Bolsward alvast een voorproefje op hoe de warmte van muziek de kou buiten kan verjagen.

In de prachtige kerk met een geweldig akoestiek kwam de stem van Petra vermengd met de warme klanken van het orkest volledig tot zijn recht en ontstond er een eigen muzikaal kerst verhaal.

Petra roemde het orkest voor hun geweldige spel en de gedurfde muzikale keuzes die ze durfde te maken.

En zelf liet ze weer eens zien en horen waarom ze zo graag geziene gast is bij orkesten en koren.

Petra haar stem is nog steeds van uitzonderlijke klasse en als ze bij “ Mi Mancherai” extra solo ondersteuning krijgt van Omer Pleket op klarinet en Minke van den Oever op fagot worden deze twee na afloop door haar speciaal in het zonnetje gezet. Spontaan maar zo warm en gemeend dat de twee er zelfs een beetje verlegen van werden.

Buiten was het heel koud, binnen in de kerk iets minder en daarom hielden de meeste toeschouwers hun jassen aan maar Petra straalde in haar jurken met blote armen alsof de kou op haar geen enkele invloed had en gaf de toeschouwers samen met het orkest de warmte die veel waardevoller is dan de gevoelstemperatuur namelijk die van muzikale liefde. Toen ik onderweg alle lichtjes weer zag branden en ik ver na middernacht weer thuis kwam realiseerde ik mij dat wereldlichtjes dag voor mij al op zaterdag 10 december begonnen was en met een mooier gevoel kan je na een avond vol muzikale warmte niet thuis komen.

Door Kees van de Laar.

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *