De laatste Tribute in 2017 van Petra Berger…

Afgelopen zaterdag was er de laatste Tribute to Streisand van Petra Berger dit jaar in het gezellige theaterhotel Almelo. Hieronder een ingezonden stukje door Annelies. Zij die er ook was in Almelo.

Lieve lezers,

Na ‘Touched by Streisand’ is Petra Berger’s tweede tour ‘Tribute to Barbra Streisand – 75th Anniversary Concert’ opnieuw een onvergetelijke reeks voorstellingen met songs van Barbra Streisand door Nederland geworden.

Wederom een tour die op Petra’s lijf geschreven is.

Op een boeiende en luchtige manier (en wiens stem is daar beter geschikt voor dan die van Petra: zo helder als glas) vertelt ze over het leven van Barbra Streisand, diens creatieve invloed op haar eigen leven en passeren de grootste hits van Barbra de revue, visueel ondersteund met een enorm beeldscherm.

IJsselstein 25-10-2017-4732

 

Petra kan als geen ander het sentiment in een song overbrengen op haar publiek. Of het nu vrolijkheid is (Happy Days Are Here Again), spiritualiteit (Somewhere), liefde (People) of gemis (Papa, can you hear me?). Elk woord heeft zijn lading en niets is ‘onecht’ of ‘zomaar’. Een vakvrouw pur sang met een enorme stembeheersing en niet aflatende drang naar volmaaktheid.

Daarbij begeleid door een fantastische band met stuk voor stuk toppers op hun eigen muzikaal gebied.

Almere 17-11-2017-6424

 

 

Edwin Schimscheimer: een toparrangeur/componist en bescheiden kracht die Petra aanvoelt en aanvult. Wie heeft Neil Diamond nog nodig met deze diamant naast je, want zingen kan Edwin ook!

 

Enschede 28-10-2017-4987

 

Frank van Essen: van alle markten thuis. Een en al ritmisch gevoel. Niet alleen op viool en drums maar ook als zanger staat hij z’n mannetje.

 

Enschede 28-10-2017-4949

 

 

Xander de Buvelot: op gitaar/bas en met heel zijn lijf opgaand in zijn muziek.

 

 

 

 

Gouda 5-11-2017-5628

 

 

Christan Grotenbreg: op synthesizer (alsof er een enorm orkest staat) en saxofoon. Onmisbaar bij Second Hand Rose!

 

 

 

 

Mijn persoonlijke favorieten: You Don’t Bring Me Flowers en het spetterende klapstuk No More Tears.

Met nog één concert te gaan op 10 januari a.s. is er helaas een einde gekomen aan deze tour.

Ik ben naar drie voorstellingen geweest en vind het jammer dat ze nu voorbij zijn.

Mijn dank gaat uit naar Petra, de band en last but not least alle fans voor hun niet aflatende positiviteit, gezelligheid, trouw en warmte!

Op naar een nieuw jaar met veel gezondheid, liefde, balans en nieuwe doelen!

 

Veel liefs,

Annelies Termijtelen

 

Eindapplaus-7872

 

Petra en bandleden Edwin, Frank, Christan, Xander, Arthur bedankt voor dit heerlijk jaar tijdens de Tribute. Jullie zijn geweldige mensen/muzikanten. Wat heb ik en vele anderen met mij genoten van deze geweldige show.

Daarnaast wil ik Petra bedanken dat ze mij de leuke activiteit zoals o.a. cd’s verkopen heeft laten doen. Hoe leuk is het om de reacties en hun verhalen te horen van de mensen na zo een concert bij de cd tafel. <3 Ook hiervan heb ik zeer genoten.

Ook wil ik de harde kern fans bedanken voor hun komst en vooral ook de gezelligheid voordien, in de pauze en na de show. 🙂

 

 

 

Voor meer foto’s klik hier.

Doordat Petra Berger 30 november ziek was en de voorstelling in Purmerend niet door is gegaan, hebben we begin volgend jaar 10 januari nog 1 te goed waar wij als fan naderhand best blij mee zijn. Deze vindt plaats in de Purmaryn. Mocht je nog willen reserveren wees er snel bij want veel plaatsen zijn er niet meer.

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

One Response to De laatste Tribute in 2017 van Petra Berger…

  1. Petra Berger says:

    Wat een mooie woorden..dankjulliewel!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *