Kerstavond in het Oude dorp Amstelveen met o.a. een optreden van Petra Berger…

Gewoon Petra…                              

Ik heb de afgelopen jaren al veel van Petra Berger bijgewoond (daardoor mooie herinneringen gemaakt )maar deze kerstavond in Amstelveen was een heel speciale.

Bron-RTVA.nl-670

 

Gewoon buiten op het plein van het oude dorp, een podium, honderden lichtjes in de bomen en een koude wind. Het plein stond vol met een heel divers publiek van heel jong tot oud, studenten en ook gezinnen. Rondom kraampjes met warme chocolade melk, glühwijn en bier.

 

Gewoon gezellig met elkaar genieten van het samen zijn en de muziek.

Ik vind het tekenend voor de warme persoonlijkheid die Petra is als zij na het eerste nummer zegt: ‘Kom maar wat dichterbij hoor, veel gezelliger’.
Gewoon een in Amstelveen geboren zangeres die het leuk vind om iets terug te doen voor de stad waarin ze is opgegroeid.

Foto Kees goed-0159

 

 

Voor mij is dit de essentie wat muziek is, samen genieten en geen drempel tussen muzikant en publiek. Vaak vraagt men aan mij, gaat het nooit vervelen al die optredens en als ik Petra na afloop samen met haar zus Joka zie staan op het plein met een glas glühwein en ze zegt: ‘ff warm worden, goh wat is het koud’ ,geeft zij onbedoeld het antwoord op die vraag, Petra Berger is namelijk een geweldige zangeres die gewoon Petra is gebleven . En dat verveeld nooit.

Deze woorden en de foto hiernaast zijn van fan Kees.

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *