Muzikale sneeuwpret met Petra Berger…

Muzikale sneeuwpret…

De eerste sneeuw valt in Nederland. Het afgelopen weekend stonden concert 14 en 15 van de A Tribute to Barbra Streisand reeks op stapel in Lelystad en Emmeloord gevolgd door het enige kerstconcert van dit jaar in Berkhout.

Het Agora theater in Lelystad is al helemaal in kerstsfeer gebracht en ik herken een bekend gezicht onder de bezoekers namelijk die van Liesbeth List (zelf ook een icoon in de Nederlandse muziek geschiedenis).

Lelystad_238

 

 

Foto: Carla Jongman

 

Ik heb de afgelopen jaren al veel optredens van Petra Berger gezien maar nog nooit hoorde ik zo veel enthousiaste reacties    (“ mooi hè en wat een stem”) tijdens en na het concert.

Het feit dat naast haar vaste volgers er al velen zijn die de Tribute meerdere keren gezien hebben onderstreept dat de mensen echt genoten hebben. (Zie hieronder de mooie woorden van mensen, zij waren er ook bij in het sfeervolle kerkje Op Hodenpijl te Schipluiden en wilden de show graag ook nog zien in het theater).

De band en Petra zijn fantastisch op elkaar ingespeeld en stuwen elkaar naar een ongekend hoog muzikaal niveau waarbij er ook heel veel plaats is voor een gezonde dosis humor en (muzikale) spontaniteit .

Dat laatste is een mooi bruggetje naar de zondag. Jan Vayne en Petra Berger geven een kerstconcert in Berkhout. Zowel klassieke als moderne, luchtige liedjes worden gespeeld en hoewel code oranje voor heel Nederland geldt zit de zaal helemaal vol.

Berkhout 10-12-2017-7810

Berkhout 10-12-2017-7769

Jan improviseert er weer lustig op los natuurlijk komt Flappie ook voorbij en zingt Petra zoals gewoonlijk weer loep zuiver.

Berkhout 10-12-2017-7657

 

Nog twee Tributes te gaan zaterdag 16 december 2017 in Almelo en 10 januari 2018 in Purmerend en daarom wil ik eindigen met (zoals indertijd de reacties op Barbra’s optredens in de Bon Soir ) “die moet u gezien hebben”

 

 

Tijdens het concert in Lelystad heeft Carla Jongman, zij die niet veel heeft gemist van deze Tributes to Streisand, leuke plaatjes geschoten. Zie link hieronder voor meer foto’s.

Correctie2Lelystad_023

Foto’s Lelystad klik hier.

 

 

Een paar mooie woorden van G en Linde, een pracht stel mensen die we hebben ontmoet tijdens en na het concert 🙂 in het sfeervolle kerkje op Hodenpijl te Schipluiden.

Tribute to Barbra Streisand: a Trip down Memory Lane

Theater ‘t Voorhuys Emmeloord, 9 dec 2017

Wat een fantastische performance van Petra Berger! Haar stem tikt die van Barbra aan, met het behoud van een eigen geluid.

Samen met haar ‘vlinder’ je door de tijd. Je krijgt een goed beeld van en diepe bewondering voor de carrière van Barbra Streisand. Elk lied heeft z’n verhaal en roept herinneringen bij je op.
De band is een waardevolle ondersteuning en vervolmaakt dit prachtige optreden!

 

Emmeloord 9-12-2017-7460

 

 

Voor meer foto’s Emmeloord klik hier.

Voor foto’s van het kerstconcert in Berkhout klik hier.

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *