Petra Berger als gastsolist bij Harmonie de Bazuin…

Harmonie De Bazuin (1 van 1)

Petra wordt regelmatig gevraagd om als gast solist op te treden bij koren en orkesten, dit doet ze dan ook met veel plezier.

Zaterdag 3 Mei  was ze gast solist bij het 125 jarig jubileum van de Koninklijke Harmonie De Bazuin. 125 jaar, dat is volgens Petra heel wat vergeleken met de 27 jaar dat Petra op de bühne staat, maar ook dat is wel een pluimpje waard.

Het was een avond met een gevarieerd programma. Petra deed een aantal solo stukken samen met pianist Henk Ruiter, zoals het nummer van haar eerste album Terra Promessa, het mooie nummer van haar album Touched by Streisand “The way we were” en “You raise me up” van haar album Here and Now.

Petra in Gorinchem  (1 van 1)     Petra in Gorinchem  (5 van 12)    Petra Gorinchem (16)g

De topper van de avond was ..Don’t cry for me Argentina…Sowieso al een fantastisch nummer, en dit samen met het orkest. Klein/zacht beginnend en groots  eindigend….Super gewoon.

En wat de Koninklijke Harmonie betreft, wat een orkest, vooral de vele nummers van de West Side Story  die zij speelden, en ook de andere nummers natuurlijk waren een genot om naar te luisteren..

Van mij mag Petra vaker gast zijn bij dit soort orkesten. Het is en blijft genieten.

DSC_4491     Petra in Gorinchem  (12 van 12)

 

Voor meer foto’s klik hier.

_____________________________________________________________________________________________________________

Hieronder nog een leuke recensie te lezen geplaatst op Weekkrant.nl

De Bazuin trakteerde op een schitterend jubileumconcert

Zaterdag hebben ruim 400 bezoekers bijzonder genoten van een fraai jubileumconcert van de 125-jarige Koninklijke Harmonie De Bazuin. Mede bijdrage van zangsolist Petra Berger is het totaal een geweldige avond geworden.

De verwachtingen waren volgens de voorzitters van de harmonie gespannen. Op zaterdagmiddag einde dag nog even vijf stukken repeteren met de zangsolist. Als dat maar goed gaat. En het ging uitstekend. Een “Don’t cry for me Argentina” knalde door de zaal.

Het is duidelijk te merken dat Petra Berger grote ervaring heeft om met dergelijke orkesten samen te zingen. Wat tijdens de repetitie in een keer goed ging kwam in de avond in een ontspannen sfeer bijzonder goed tot uiting. Het publiek genoot ervan. De Bazuin heeft voor een leuke verfrissende podium-opstelling gekozen. Alle muzikanten waren redelijk zichtbaar voor het publiek. Zo bleef er ook nog wat te kijken. Zeker ook als Petra Berger in beeld kwam.

Dat Henk Bonenkamp het orkest weer behoorlijk in de hand had was goed zichtbaar. Voor deze dirigent is het een van zijn laatste optredens. Het zal niet meevallen om een nieuwe dirigent zien te vinden met dezelfde kwaliteiten. Henk Bonenkamp neemt begin oktober afscheid van de vereniging. De kans is groot dat hij als actief muzikant aan de vereniging verbonden blijft.

Ondanks een vol programma verliep de avond verrassend snel en zat deze vol afwisseling. Komt ook door een drietal solistische optredens: Renate Hooijer-Poortvliet op dwarsfluit, Marjolein de Swart-Pronker met saxofoon en Ton Versluis op bariton. De dirigent zal blij zijn om dergelijke kwaliteiten in zijn orkest te hebben. Een mooie prestatie van de solisten.

Dat er groei zit in De Bazuin was aan de vooravond van het concert duidelijk te merken. Publiek werd ontvangen door het 30-tal muzikanten van het jeugdorkest die vooraf in de foyer een concert gaven o.l.v. Adrie van Werd.

Dit concert is de eerste van de serie jubileumconcerten. Op zaterdag 14 juni is er in de Grote Kerk een concert van de Mastreechter Staar en op 12 september in de Nieuwe Doelen een concert met de Marinierskapel. Op 20 december is de uitvoering van het 26e Kerstconcert met medewerking van de zangeres Pearl Jozefzoon en Gospelkoor Boulevard. Dit weer in de Grote Kerk. Voor alle concerten is de kaartverkoop via: wwwdenieuwedoelen.nl

 
Foto’s op www.debazuin-gorinchem.nl
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *