Zang workshop met Petra Berger en Margot Giselle.

De zang workshop met Petra Berger afgelopen zondag 27 januari 2019 was geweldig.
Een groep mensen die elkaar van te voren nog niet kennen maar wel gezamenlijke interesses hebben (muziek, Petra Berger en zingen).
Wat hebben we genoten en wat was het gezellig met elkaar.
Zooo leuk!!!
Een (mid)dag die in je herinnering blijft gegrift.

🎶

Op de middag zelf, aan het eind van de workshop mochten de deelnemers in 1 of 2 woorden vertellen wat ze van de middag vonden, dit waren hun reacties…
Muzikaliteit (Monique). Geweldig ( Jaqueline). Inspirerend (Maria). Smakelijk (Kees). Genoten (Heidi). Kostbare herinnering (Ellen)0. Super genoten (Josetta). Ontspannen (Carla). Fijn! (Maaike). Super! (Colette). Blij! (Karel-Jan). Gezellig (Lida).

______________________________________________________________________________

Hieronder woorden geschreven door Colette Klene (Coliël) , eén van de deelneemsters.

Werkelijk een hele bijzondere dag gehad met de workshop van Petra Berger!
Als zangeres heb ik gisteren dingen geleerd die ik zeker meeneem en bij mijn zang en optredens zal gebruiken. Margot Giselle en Petra hadden een heel fijn en interessant programma opgezet en de tijd vloog voorbij! Helaas ging het te snel! Het laatste uur hebben we Terra Promessa verder ingestudeerd.
Josetta had prachtige Tompoucen met daarop foto’s van Petra! Een mooie en erg lekkere verrassing!

Ik heb genoten van de groep en van de dag!!
Echt voor herhaling vatbaar!!

En fijn dat we elkaar 17 maart weer zien!


______________________________________________________________________________

Woorden geschreven door Kees van de Laar, ook eén van de deelnemers.

Wat kan een mens toch intens gelukkig van muziek worden. Nu eens niet door ernaar te luisteren maar door er actief mee bezig te zijn.
Ik had mij opgegeven voor de zangworkshop die Petra Berger samen met Margot Giselle gaf (als tegenprestatie bij de crowdfunding van haar nieuwe cd ) in de Frank Sanders Academie in Amsterdam.
De huiswerkopdracht zo goed als mogelijk voorbereid. Oké ik heb sinds enige maanden zangles maar ben geen zanger dus best spannend maar ook zo leuk.
Petra stelde ons (de deelnemers) voor aan de hand van een vragenlijst die we van te voren hadden ingevuld (vond het mooi dat ze precies wist wat de leerbehoefte van een ieder was)
Petra en Margot namen ons mee in het bewustwordingsproces van wat zingen allemaal inhoud welke (omgevings) factoren er allemaal van invloed zijn op de klanken, zoals bijv. houding, ademhaling, intonatie, interpretatie maar vooral durven en vrij zijn in je hoofd .


De praktijk voorbeelden die Petra daarbij gaf waren mooi en soms ontwapenend, amateur of professional we lopen allemaal tegen de zelfde dingen aan.
Na diverse stem oefeningen te hebben gedaan zijn we na een korte pauze aan de slag gegaan met het oefenen van Terra Promessa want wij de deelnemers mogen als achtergrondkoor fungeren van dit fantastische nummer tijdens de cd presentatie ( kan ik gewoon zeggen ik heb met Petra Berger op het podium gestaan). En wat was dit leuk om te doen. Het groepsproces, samen iets tot stand brengen, het enthousiasme daarbij van Petra en Margot alsmede de geoefende zangkwaliteiten van de andere koorleden om mij heen gaven mij het gevoel dat ik echt kan zingen.
Het was een mooie middag waar ik mij heerlijk vrij kon bewegen in de veilige omgeving die Petra, Margot, en dank jullie wel daarvoor ook mijn mede cursisten, hadden gecreëerd . Ik ga de komende weken nog hard oefenen want op 17 maart ben ik onderdeel van het achtergrond koor van een zangeres die ik bewonder en na vandaag nog meer ben gaan waarderen .
______________________________________________________________________________

Als afsluiting van de mooie middag heeft Petra de wijnflessen ontkurkt, ook al ging dit niet echt goed zonder kurkentrekker 😉 en kwamen de nootjes op tafel.
Dit als afsluiting van nogmaals een geweldige middag.

Petra en Margot,,,super super bedankt voor dit alles en voor mijzelf sprekend zeg ik, mochten jullie besluiten om dit vaker te doen.
Ik ben van de partij!!!

Foto’s zijn gemaakt door Carla Jongman. Als enigste toeschouwer van de workshop was haar reactie : Het klonk prachtig! Das toch leuk om te horen.
Voor alle foto’s die middag klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *