Telkens weer…

Telkens weer !

Het zijn slechts twee woorden maar wat zeggen ze veel. Telkens weer prachtig gezongen door Petra Berger. Een nummer van Willeke Alberti uit 1975, ook al zo’n vrouw met een karaktervolle smaak en stem.
Petra telkens weer aanwezig met Edwin Schimscheimer. De enige zekerheid die we in deze crisisperiode hebben is de onzekerheid of we telkens weer een concert kunnen bezoeken.

Wat moet dit telkens weer stressvol zijn voor Petra want er hangt zoveel voor haar van af. Telkens weer is het repertoire in het theater afhankelijk van de mogelijkheden die ze met Edwin heeft. Telkens weer zonder volledige band, zonder toeters en bellen. Telkens weer met bezinning en reflectie toe leven naar het volgende concert.

Telkens weer krijg ik kippenvel als Petra nummers zingt met die mooie Italiaanse klanken. Eén van de toppers is telkens weer C’era Una Volta La Terra Mia. En niet te vergeten de aria Nessun Dorma uit de opera Turandot van Puccini. Dit valt niet te omschrijven hoe zo’n stem bij je binnen komt. Ik beperk me dan ook tot één woord: Superieur !

Lee Towers heeft een gouden microfoon maar Petra een gouden stem. En telkens weer mogen we van haar goud genieten.

Wat een geweldige sfeer heeft Petra in het theater Lampegiet te Veenendaal neer gezet. Ze heeft telkens weer samen met Edwin laten zien dat ze er enorm veel zin in had om haar fans een paar onvergetelijke uren te bezorgen. Tijd speelde geen rol want ook nu liep het concert ruimschoots uit.

Ik hoop in de nabije toekomst dat Petra telkens weer mag en kan optreden met een volledige band. Met of zonder, ik zal hoe dan ook er telkens weer bij willen zijn. Petra bedankt voor telkens weer zo’n mooi optreden !

Jan Koeckhoven

Voor meer foto’s van deze avond klik hier.

Het verhaal van Jessica van Riel over deze avond.


Afgelopen donderdag was het zover! De eerste keer naar Petra Berger in Corona tijd. Ik zat op rij 2, maar dat bleek uiteindelijk vooraan te zijn, rij 1 hebben ze weggehaald, dus dat kwam mooi uit!
Petra zong hele mooie gevarieerde nummers, mijn top 4 van de mooiste nummers waren: Nessun Dorma, nummer Shallow uit de film A Star is Born van Lady Gaga die ze samen met Edwin Schimscheimer zingt , C’era Una Volta la Terra Mia en uiteraard Terra Promessa. Dit blijft een super mooi nummer en kan je oneindig vaak naar luisteren.
Er wordt steeds gespeculeerd over, evt weer sluiten van theaters, Petra zei het ook tijdens de show, ‘misschien is dit voorlopig wel weer de laatste keer’, we weten het niet!
Ze heeft uiteindelijk 30 min langer gezongen, dat is voor ons als fans natuurlijk super leuk maar we hopen natuurlijk dat de theaters wel open blijven en dat we nog vaak van Petra mogen genieten.
Het eerste concert wat ik van Petra live meemaakte was in 2004, maar daarvoor was ik zeker al fan! Ik heb verschillende shows meerdere keren gezien.
De gewoonte is eigenlijk dat ik Petra na afloop altijd even zie en we een leuke (knuffel) foto maken, vaak is dat bij de cd verkoop, maar de situatie laat dat op dit moment even niet toe.
Heb er even over getwijfeld, maar ben toch naar de artiestenuitgang gegaan, om op Petra te wachten, (in acht nemende van de 1.5 meter regel) om haar persoonlijk te vertellen wat ik van de show vond en we hebben een corona foto gemaakt, ff totaal wat anders dan de knuffel foto die we normaal gezien doen, maar toch vind ik ze eigenlijk wel erg leuk geworden!(zie foto’s hierboven)

Ik vind het altijd erg gezellig met de andere Petra fans!
Ik heb een super leuke avond gehad! En ik hoop snel weer naar Petra te kunnen gaan, al hoop ik dat ik dan Petra weer een knuffel kan geven.

Jessica van Riel.


This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *