Petra Berger op afstand zo dichtbij…

Petra Berger wat was je mooi.


We hebben allemaal wel ééns zo een magisch moment waarvan je hoopt dat hij nooit zal stoppen of een heerlijke droom waarvan je denkt als je wakker wordt, nee hè wat jammer dat hij voorbij is, en dat je dan je ogen sluit om nog even na te genieten. Dit soort gevoelens gaf Petra haar publiek in theater de Kampanje in Den Helder. En als je bedenkt dat het tot donderdag avond nog onzeker was of het concert door de nieuwe Corona maatregelen wel door kon gaan en vaste begeleider Edwin Schimscheimer ook nog eens dezelfde donderdagavond ziek werd en er dus haastig een vervanger gevonden moest worden dan begrijpt u dat de voorbereiding alles behalve vlekkeloos verliep.
Gelukkig zei Henk Ruiter (hij was o.a. haar bandleider bij de Touched by Streisand en You Raise Me Up tour) spontaan ik kom je begeleiden toen Petra hem belde en het leek bijna vanzelfsprekend dat dit gelegenheidsduo elkaar, zonder veel repetitie tijd, vanaf de eerste muzieknoot als vanouds vond en er een hartverwarmend optreden van maakte.

Jezelf verliezen in muziek en tijd dat deden publiek en artiest . Petra zei meerdere malen, ik weet niet hoe laat het is of we uitlopen maar we doen er nog één en zo ontstond de magie. De magie waar Jacques Brel, Willeke Alberti, Vicky Brown, natuurlijk Barbara Streisand en vele andere deel van uit maakte. De Corona sores werden voor een paar uur vergeten op een avond waar Petra Berger de wereld met haar stem een beetje mooier maakte en met “Pure Passie” een onuitwisbaar stukje Nederlandse popgeschiedenis schreef.

Kees van de Laar.

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *