Petra Berger weer live on stage met Marco Bakker

It giet oan !

Legendarische woorden uitgesproken in Friesland als na een lange tijd een bijzonder evenement kan plaats vinden. En zo kwam na 11 maanden wachten de verlossing nabij op het festival Swettehiem te Leeuwarden.

Petra Berger weer live on stage met Marco Bakker, Dineke Krol de trompettiste , Chris Kok op de vleugel en onder leiding van dirigent Tjalling Wijnstra met het Leeuwarder operakoor Amadeus. Dat zijn wel even namen om voor te gaan zitten. Een Italiaanse avond in de grote tent van Swettehiem.

De organisatie gerund door vrijwilligers, wat hebben deze mensen een geweldig werk verricht. Een simpele tent prachtig aangekleed. Mooie wanddecoraties met Italiaanse taferelen en 2 echte Fiatjes 500, wat een decor. Vriendelijke mensen met plezier in hun werk.

Wie ik ook zag genieten was Petra en Marco. Daar stonden twee toptalenten samen met ruim 80 jaar ervaring op de planken. Petra en Marco zongen een duet, All I Ask Of You.
Petra bracht Italiaanse nummers van haar cd Passione met onder andere Parla Piu Piano en om wat beweging in de tent te krijgen werd Bella Ciao ingezet. En ook zong ze een van haar topnummers Terra Promessa van de cd Eternal Woman. Kippevelnummers en geweldig om Petra weer live te mogen meemaken. Een stem die me buitengewoon raakt, indrukwekkend.

En wat te denken van Marco Bakker met een leeftijd van in de 80 en nog altijd die geweldige baritonstem. Wat een rijke opera carrière heeft deze man achter de rug. O Sole Mio en uit de opera Carmen de chanson de Toreador zong hij, het kon niet op. Met je mond zo wijd open was een risico op deze avond. Hij verorberde zelfs een mug op het podium die zijn mond binnen vloog. Gelukkig leverde dat geen problemen voor hem op.

Tussendoor kwam de trompettiste Dineke met Il Zilencio, daar werd je stil van. Prachtig.

Na de pauze zou er een koor optreden volgens mevrouw de spreekstalmeester. Wat er allemaal niet achter het gordijn vandaan kwam. 50 ? koorzangers, een podium vol in ieder geval en nog een rij ervoor. Samen met Marco Bakker zongen ze onder andere stukken uit diverse opera’s waaronder het Slavenkoor. Samen sloten ze af met de song Amazing Grace.

Alles bij elkaar was het een geweldig programma met nogmaals hulde aan de organisatie. Alweer zo’n mooie avond met Petra Berger. Als bonus mochten we na afloop bij de Fiat 500 een mooie foto maken met Petra, veel dank, tot de volgende keer want van haar stem krijg je nooit genoeg.Groet, Jan Koeckhoven

Voor meer foto’s van deze avond klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *