Petra Berger op Ameland…

* door Kees van de Laar *

 

Wat doe je als je gek bent van de zee, het strand en de muziek van Petra Berger? Dan ga je naar Ameland waar Petra een concert gaf afgelopen zaterdag 16 november  in de Ned. Hervormde kerk te Hollum in het kader van Kunstmaand Ameland met als centraal thema  “ontmoeting”. (zeer toepasselijk)

Ameland 16 nov 2013-0954       Ned. Hervormde Kerk Hollum

Het mooie kerkje met een geweldige akoestiek  en hemels blauw plafond, was tot de laatste plaats bezet en om half negen begon Petra onder muzikale begeleiding van Henk Ruiter met Terra Promessa. De daarop volgende twee uur, onderbroken door een korte pauze, nam ze het publiek dat ademloos zat te luisteren mee in de mooie wereld van haar muziek. Tweeëntwinting  nummers lang even alles om je heen vergeten met songs als Send in the clowns, Evergreen, a Piece of sky, Memories, Some where, L’Ultimo Abraccio en het heerlijke samen met Henk gezongen duet You don’t bring me flowers.

Ameland 16 nov 2013-0959-2       Ameland 16 nov 2013-0967-2

Ieder nummer brengt weer een andere emotie met zich mee, raakt je, ontroerd je, zoals alleen zij dat kan. Er zijn twee nummers die mijn hart officieel in haar uitvoering geadopteerd heeft. If you go away en Not while I’m around.

Ameland 16 nov 2013-1009-2       Ameland 16 nov 2013-1007-2      Ameland 16 nov 2013-0989-2

Onder een ovationeel applaus verlieten Petra en Henk de zaal en ik kan haast niet wachten tot januari wanneer ze start met haar nieuwe show Eternal Songs.

Dankzij de muziek van Petra heb ik weer prachtige herinneringen gemaakt voor later,  (Ik was nog nooit op Ameland geweest)  dankjewel daar voor .

De volgende Petra Berger stop brengt mij naar Gorinchem, waar zij deel zal nemen aan een benefiet concert voor Pink Ribbon op 30 november georganiseerd door Inspire2liveMusic .

Misschien zie ik u daar en anders,

Tot Petra

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

2 Responses to Petra Berger op Ameland…

  1. Carla says:

    Wat een leuk, enthousiast verslag van Kees. Ameland is ooit mijn ‘thuis’ geweest en voor mij liggen er mooie, maar ook zeer verdrietige momenten op dit mooie eiland. Jammer dat wij er niet bij zijn geweest. Misschien een volgende keer….. (?)

  2. Franny says:

    Wauw…..hemels mooi beschreven….kon de sfeer , bijna, proeven terwijl ik aan t lezen was ♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *