Kerstconcert met koor Let’s Sing Together Maasland…

* Door Wilma Dommanschet *

 

Maasland,  14 December 2013

Vanavond weer een concert met medewerking van Petra Berger in onze regio, en we worden verwend, gratis entree en na afloop kan en mag je een bijdrage doen.

Om files en vertragingen te vermijden rijden we vroeg weg, ondanks dat het maar 22 km is. De kerk gaat om 19.00 uur open en vrije zit.  We boffen, er is genoeg plaats op rij 2, een half uur later is de kerk overvol, ik zie dat er nog stoelen bijgezet worden.

Het concert begint om 19.30 en iedereen is er klaar voor.

Maria Magdalena Kerk Maasland             Maasland             Flyer Lets Sing together

Het concert wordt geopend met een prachtig nummer Let,s sing together en dan is de toevoeging van het harpspel erg mooi. Tot de pauze wordt dit afgewisseld met zang van de koren en van het Strijkkwartet individueel en tezamen. Als laatste nummer voor de pauze zingt een jonge nerveuze dame nog een prachtig nummer begeleid door de gitarist Jan Ruinaard.

Pauze, gratis koffie en thee en wat vooral opvalt, iedereen is zo relaxed, en vriendelijk, dit maak je echt niet meer mee in Den Haag.

Na de pauze komt Petra op met voor mij 4 onbekende prachtige solo Kerstnummers, en zoals gewoonlijk prachtig gezongen. Daarna variërend zingt Petra met het Strijkkwartet en de koren.

Maasland--2             Maasland-

En dan worden er bloemen uitgedeeld, geeft de Burgemeester nog een toespraak en gaat naar het orgel om het laatste nummer te begeleiden, (leuke burgemeester trouwens).

En zoals gewoonlijk vliegt de tijd als je geniet, dit concert begon erg vroeg en eindigt ook vroeg, iets van 21.20 maar we hebben genoten van een superavond en komen steeds meer in de Kerst sfeer door dit soort concerten met prachtige Kerstnummers.

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *