Petra Berger als gastsolist bij het 25 jarig jubileumconcert van het WKV Musica…

Afgelopen vrijdag was o.a.Petra Berger éen van de gast solisten bij het 25 jarig jubileum feest van het Westlandse Koor Vereniging Musica, een koor wat bekend is bij Petra en bij ons. Vier jaar geleden trad Petra ook op met dit zelfde koor in Delft bij de Kerstconcerten en ook in Praag waar Wilma Dommanschet ook bij aanwezig was. Zie haar verslag hieronder van dit optreden.

 

Hierbij een klein verslag van ons avondje uit op vrijdag 8 april j.l

WKV Musica bestaat 25 jaar en dat wordt het hele jaar groots gevierd.

Voor mij ideaal, 4 km van huis af, gaf WKV Musica een programma met Petra Berger als gast soliste , tevens Wendy Krikken, en een voor ons onbekende solist, Jasper Leever in de RK Johannes De Doperkerk in Wateringen.
Met als dirigent Gerard Breas, die ik al meerdere malen heb mogen meemaken, o.a Delft en Praag.

Wateringen 8 april 2016-0268  Wateringen 8 april 2016-0411

De dames en heren van het koor  zagen er weer prachtig gekleed uit, als door een ringetje te halen.

Tevens was het koor nog uitgebreid met een organist, een pianist, een toetsenist, een harpiste en de Hi-Five, een blaaskwintet.

De avond begon om 20.00 uur en het programma was met zorg uitgekozen, genieten van diverse songs.

Petra Berger kwam van achter zingend in de kerk lopend naar voren met de prachtige klanken uit de film Once upon a time in the West overgaand in Nella Fantasia, daaropvolgend  Stay with me till the morning en vervolgens nog een verrassend lied wat niet in het programma vermeld stond Going Home van het 9th Symphomy ‘From the New World’

Wateringen 8 april BEWERTKT2016-0335    Wateringen 8 april BEWERKT2016-0333

Daarna kwam Wendy op met koor. Wendy had ik in 2012 horen zingen in Delft maar in 3 1/2 jaar is zij met haar stem met sprongen vooruit gegaan.

Na de pauze kregen we een verrassing te horen, namelijk Jasper Leever, deze kreeg terecht een daverend applaus, van hem gaan we zeker meer horen, wat een stem met volume had Jasper.

Wateringen 8 april 2016-0313

Ook kregen we ons bekende Bloemenduet uit de opera Lakmé te horen met Petra Berger en Wendy Krikken, dit was  zo genieten.

Nog meerdere voor ons bekende songs werden gezongen en als eind Sanctus, en nog een toegift.

Petra Berger - Wateringen 15

We hebben een heerlijke avond uit gehad, een scala aan diversiteit en nadien nog even een kort praatje met Petra gehouden.

Voor meer foto’s van o.a. Linda Steenhuis klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *