Mooi, mooier, mooist, allermooist, Petra Berger…

Het Allermooiste uit theater De Maagd.

Mooi, mooier, mooist, allermooist, Petra Berger. Dat is de rangorde in de muzikale wereld.
Op het allermooiste plein van de provinciestad Bergen op Zoom, in het allermooiste theater De Maagd speelde Petra de allermooiste show.
Een terugblik op zo’n 15 a 20 jaar uit haar rijke carrière, de allermooiste nummers.
Die kan je samen met Edwin Schimscheimer niet allemaal op één avond spelen.
Een terugblik met prachtige nummers van haar cd’s Eternal Woman, Mistress, Passione, Touched by Streisand en van haar werk met Jan Vayne.
Vooral hoogtepunten van nummers waarin de vrouw centraal staat. Vrouwen welke door de eeuwen heen zo strijdlustig en heldhaftig moesten zijn om een redelijk leven te kunnen leiden. Helaas is dit eeuwen later nog zo.

En ook deze gave heeft Petra om het verhaal achter het nummer je haarfijn uit te leggen. Dat maakt mijn bewondering voor haar muziek alleen maar groter.

Geweldig vond ik de try-out van het nummer Telkens weer, in 3 talen gezongen.
Indrukwekkend was het verhaal over het Kind van de maan, Hijo de la Luna. Wat bijzonder en mooi gezongen. Jammer dat zulke prachtige muziek van Petra niet op een cd staat. Misschien is het nog ergens te vinden.
En of het niet genoeg was zong Petra ter afsluiting Nessun Dorma. Ja, het publiek vond het geweldig en er volgde nog een toegift.
Zoals gezegd is behalve zingen haar presentatie feilloos. Zonder moeite praat ze een programma aan elkaar en speelt makkelijk in op de actuele situatie.
Dit was het allermooiste concert, een aaneenschakeling van topnummers, mijn favoriete muziek.

Met enige weemoed kijk ik terug op het allermooiste, de verhalen, de terugblik in de tijd waar vaak herinneringen aan kleven.
Met recht het Allermooiste Petra en hopelijk mogen we je nog vaak in het theater zien en horen.

Bedankt en groet, Jan Koeckhoven

Leuke reactie nog van Nora en Jean-Pierre van Drunen (Vught)
Vanavond een geweldig mooi optreden gezien en gehoord van Petra en Edwin. Het was een genot om Petra weer live te horen zingen.

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *