GEPASSIONEERDE PETRA BERGER IN THEATER CARROUSEL…

PERSBERICHT

5 december 2019

GEPASSIONEERDE PETRA BERGER IN THEATER CARROUSEL

Als je op de eerste zondag van december 2019 in het Ommer theater Carrousel de matineevoorstelling “Passione Italiana” van Petra Berger hebt bijgewoond dan kan de conclusie niet anders zijn dan: Petra Berger moet een gelukkig mens zijn.

Inmiddels meer dan 25 jaar actief als zangeres in binnen- en buitenland met een fluwelen stem.  Ze wisselt moeiteloos van klassiek naar populair.  Van romantisch naar stevige popnummers.  Loepzuiver; het ene moment intiem en kwetsbaar en daarna weer uitbundig en theatraal.  Waar je ook heel blij van kan worden is de fantastische internationale begeleidingsband die haar muzikaal ondersteunde.

Wat te denken van een slagwerker (Frank van Essen) die niet alleen vaardig de trom roert maar die ook nog eens heel mooi viool kan spelen. Waar vind je zo’n man?  Maar dat is nog niet alles. Haar bassist Luca Genta kan niet alleen met dikke snaren van een flink uit de kluiten gewassen basgitaar overweg; hij speelt net zo virtuoos met de gevoelige snaren van zijn cello. Voeg daarbij de toetsenist Alessandro Neri die tevens een begenadigd singer/songwriter is. Het geheel wordt zonder poespas keurig in het gareel gehouden door bandleider/pianist/accordeonist Edwin Schimscheimer.

De voorstelling Passione Italiana is een melange van Italiaans-talige nummers die Petra Berger in de loop van haar carrière heeft gezongen. Ze zingt nummers van haar meest recente productie Passione en ze doet een greep uit repertoire van langer geleden. Dat varieert van een nummer uit de Netflix-serie La Casa De Papel: Bella Ciao tot een opera medley van Verdi.  Van Ennio Morricone’s filmmuziek tot een tweetal duetten met en van toetsenist Alessandro Neri wiens stem wel iets weg heeft van Eros Ramazotti. Kortom een programma dat de tijd doet vergeten en, zoals alles wat goed is, veel te snel tot een einde komt.

Theater Carrousel sloot het jaar 2019 waardig af met Passione Italiana van Petra Berger.  Eind januari staat de eerstvolgende voorstelling op het programma.

Alle informatie en het volledige programma vindt u op de website.

www.theatercarrousel.nl

tekst:  At Rens

Vrijdag 13 december is deze show Passione Italiana dit jaar voor het laatst te zien in het Isala theater in Capelle aan de IJssel. Voor tickets klik hier.

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *