Vechtdalconcert 2016, muzikaal thema Barbra Streisand

 

Het Vechtdalconcert 2016 in Theater de Voorveghter (Hardenberg) dat op zaterdagavond 18 juni werd gehouden heeft dit jaar dik 27.000 euro opgeleverd. Dit geld wordt geschonken aan het Marianne Center Kenia.

20160618-20160618-_MG_2624

 

Dit alles werd georganiseerd door Rotary Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg m.m.v. Henk Ruiter.
Muzikaal thema  dit jaar was Barbra Streisand en wie anders dan Petra Berger kan deze zangeres evenaren.

Voor meer foto’s van deze avond Klik hier.

 

Hieronder een verslag van twee inmiddels vaste bezoekers van de optredens van Petra Berger.

***

Sinds twee jaar gaan mijn vriendin Lucia en ik regelmatig naar optredens van Petra.

Wij vullen elkaar goed aan . Zij met haar warme Zuid Amerikaanse temperament heeft een voorkeur voor de Italiaans-Spaans talige nummers van Petra en ik als nuchtere rustige Hollander ben gek op de Nederlandstalige kleinkunst kant van haar.
Vandaag niets van dit al want we gaan naar Hardenberg waar Petra optreed bij het Vechtdal concert wat bijna geheel in het teken staat van het repertoire van Barbra Streisand.
Leuk want ik loop nog niet zo heel lang mee en heb de Touched by Streisand tour niet meegemaakt. 

20160618-20160618-_MG_2727

Lucia kan haast niet stil blijven zitten (dansen zit nu eenmaal in haar bloed ) bij up tempo nummers als “ Don’t rain on my parade” ,  “Quilty” , en “Come rain or come  shine”  (bij dit laatste nummer denk ik steeds aan het North sea jazz festival en Petra, lijkt mij ook een mooie combi.)

 

 

  

 

 

Ik kan rustig blijven zitten en genieten van” Evergreen” , “ Somewhere” , “A piece of sky” (komt mijn totale gebrek aan ritme gevoel niet aan het licht) en ook o.a.  “Tell him” dit keer samen met zangeres Anya  Woman in love” en “Papa can you hear me” en You don’t bring me flowers“ samen met Henk  Ruiter worden vertolkt.

 

 

20160618-20160618-_MG_2825

Naast Petra en Anya trad ook MuSis op. Zes jongedames (3 x 2 zussen) die prachtig close harmony zingen waardoor een heerlijk afwisselende show ontstaat.

Elke performer  zingt ook een eigen nummer en als er één nummer is waar zowel Lucia en ik blij van worden dan is het Terra Promessa (een beetje ook ons lijflied) en we kijken elkaar glimlachend aan als de eerste tonen hiervan gespeeld worden. Wat een geweldige uitvoering, elke zangtoon raakt en die heerlijke gitaar erbij zorgen ervoor dat ook ik niet stil kan blijven zitten.

 


20160618-20160618-_MG_2804

 

Als ik op weg naar huis tegen Lucia zeg:, nu even niets maar in oktober weer Petra, zegt zij vragend bevestigend vamos !!!! en ik zeg dan vol overtuiging siiiiii.

 

 

 

 

 

Het laatste woord van de avond is voor Petra als ik de telefoon aansluit op de radio en ik haar nieuwe single “Het is de hoogste tijd“ opzet.

Lucia en Kees.

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *