Vechtdal Concert Dalfsen…

Dit jaar vierde het Vechtdal Concert hun eerste lustrum en dat deden ze in de eerste helft met niemand minder dan Carel Kraayenhof met Ensemble en in de 2e helft onze favoriete zangeres Petra Berger met Henk Ruiter (pianist).
             

De opbrengst van dit concert  €8000, was dit jaar t.b.v. Hospice ‘t Huis De Pastorie te Dalfsen.  Het hospice is bedoeld voor patiënten met een maximale levensverwachting van ca. 3 maanden die zich in thuissituatie bevinden waarin het niet mogelijk is op een waardige manier afscheid van het leven te nemen.

De organisatie heeft goed zijn best gedaan. Bij het binnen komen kreeg men een glaasje sekt en werden begeleid naar een mooi plekje vooraan.

In de 1e helft van het concert kregen we al ff een Petra gevoel, Carel Kraayenhof speelde  het nr. Oblivion, wat ook op Petra haar cd Crystal samen met Jan vayne staat en die we verscheidene keren hebben gehoord in 2009/2010 tijdens haar theatertour met Tango Dorado. En we hadden even een kippenvel moment met het nr. Adios Nonino die hij ook speelde op het huwelijk van Prins Willem Alexander en Prinses Maxima. Prachtig.

Maar we kwamen voor onze favoriete zangeres Petra Berger. Meneer Henri Sikkens introduceerde Petra met een woord vooraf van ongeveer 5 minuten.
En eindelijk was het zover. Petra, Henk Ruiter (pianist) en de band leden kwamen het podium op. Petra zag er weer schitterend uit.
Ze begon met het nr Terra Promessa, dit blijft een mooi “cross over” nr van Petra’s eerste album. Daarna deed ze het nr. Nessun Dorma wat een heerlijk klassiek nr is van Puccini. Het Vechtdalconcert had niet voor niets de benaming Pop meet Classic gegeven….en verder kwamen vele nr’s van Touched by Streisand voorbij zoals o.a.The way we were, Woman in love en Guilty en nog vele anderen. Naar onze mening duurde dit optreden veel te kort en had het van ons rustig nog een uurtje door mogen gaan.

Nadien konden we nog gezellig na praten bij de After party met BMA Band, wat we natuurlijk nog ff hebben gedaan. Gezellig na kletsen met fans van Petra.

We kijken terug op een gezellig avond en willen hierbij de organisatie van Het Vechtdal Concert bedanken! Petje af…

Voor meer foto’s Klik hier.

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

One Response to Vechtdal Concert Dalfsen…

  1. Aline Hofstee says:

    Leuk dat jullie er waren en dank voor je enthousiaste verhaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *