Spetterende mannenkoorconcert. Special guests Petra Berger en Babette Eline…

Spetterende show.

Het dolfinarium in Harderwijk vormde op 5 november het decor van een groots muzikaal optreden van een aantal mannenkoren met special guests. Een en ander mogelijk gemaakt door o.a. het mannenkoor CWM De Gouwestem uit Waddinxveen.

Onder leiding van Martin Mans kregen we een spetterend optreden van zo’n 400 zangers met als gastsolisten Petra Berger en Babette Eline.
De vele mannenkoren en leden van de Martin Mans Band doe ik tekort door ze hier niet allemaal te benoemen, het is dan ook een flinke lijst.
Er was veel te zien en te horen op deze avond waar zo’n 2250 bezoekers in een tjokvolle arena genoten van mens en dier. De wat oudere generatie mensen zijn opgegroeid met Flipper, de dolfijn uit de tv-serie van de jaren ‘60 en waarschijnlijk de eerste kennismaking met dolfijnen in het dolfinarium.

De intro van de avond was door de dolfijnen en de Martin Mans Band met muziek uit het thema De Fabriek. Een geweldige opening van de avond, de dolfijnen hadden er zin in. En ook de mannenkoren met zoveel stemmen, wat een volume kwamen uit deze zangers. Niet alleen sommige mannen uit de koren waren op leeftijd. Er zwommen ook 2 bejaarde tuimelaars van zo’n 40 jaar oud. Deze gepensioneerden zeezoogdieren haalde geen capriolen meer uit en zwommen hun rondjes in het bad.
Een afwisseling van bekende nummers zoals The Phantom of the Opera en Conquest of Paradise maakte indruk door de koren.

Petra als special guest had een passend repertoire voor de avond van de mannenkoren. Ze zong een duet met als verrassing de special guest Babette Eline, het nummer I Know Him So Well. In 1987 bereikte Petra met dit nummer de finale van de Soundmixshow en zong ze het duet met haar zus Lida. Nu 35 jaar later samen met haar dochter, hoe mooi kan het gaan. Wat passen de stemmen van Petra en Babette Eline mooi bij elkaar, een hechte eenheid. Geweldig om te horen en over nog horen gesproken dat zullen we zeker van deze Babette Eline.

Als afsluiting van de avond zongen koren, band, Petra met Babette Eline gezamenlijk het You Never Walk Alone. De zes dolfijnen maakten er met hun hoge sprongen en andere capriolen zo een mooi slot van de avond. Een bijzondere avond toch wel alles bij elkaar en ook weer fijn om erbij te kunnen zijn, kortom het was weer dol(fijn).


Groet,
Jan Koeckhoven

<p>

Voor meer foto’s klik hier.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *