Premiére Diner voor Twee in de Meervaart te Amsterdam…

Zaterdag 6 september in de Meervaart te Amsterdam ging  de voorstelling ‘Diner voor twee’ in première. In deze musical is Petra Berger één van de hoofdrolspelers.

De Meervaart

Deze musical is voor gasten van De Zonnebloem. De Zonnebloem wil dat iedereen met een lichamelijke beperking optimaal deel kan nemen aan de maatschappij. Omdat theaterbezoek niet altijd mogelijk is voor deze doelgroep verzorgt de Zonnebloem komend jaar zo’n zeventig voorstellingen in het land. Zo’n 30.000 mensen met een lichamelijke beperking nemen deel aan deze activiteit.

Wij als fan mochten vrijdag bij de Try out aanwezig zijn. Zie de foto’s hieronder.

 

Bij binnenkomst in het theater viel direct op dat de eerste paar rijen stoelen waren weggehaald. Deze rijen werden opgevuld met mensen in een rolstoel die werden begeleid door de vrijwilligers. Diezelfde vrijwilligers zorgden in de pauze dat iedereen wat te drinken kreeg.

De gemiddelde leeftijd was hoog  het duurde dus ook even voordat iedereen zijn plekje had gevonden, maar met een kwartier vertraging begon de voorstelling dan toch.

 

Diner voor Twee.

Maitre Bernardo (Ron Brandsteder) bestiert samen met zijn nichtje (Tamara Juinen ) en neefje ( Guus Boswinkel ) uit Nederland het uniek driesterren hotel-restaurant  “La Mona Lisa” in Venetië.
Vanuit alle windstreken vinden gasten hun weg naar zijn bijzondere etablissement dat plaats biedt aan slechts twee gasten, waardoor kwaliteit en privacy optimaal gewaarborgd zijn.

Petra 1 (1 van 20)

Ditmaal zijn de vermogende Babs ( Petra Berger ) en Adelbert ( Arwin Kluft ) zijn gasten. Het tweetal is een internationaal vermaard zangers-echtpaar dat voor de elite zal optreden tijdens het Venetiaanse Carnaval.

Diner voor 2 (3)               Diner voor 2 (1)

Het echtpaar zit nog maar nauwelijks aan het voorgerecht als Koos ( Rolf Koster ) en Sjaan ( Joke de Kruijf ) uit de Jordaan plotseling hun opwachting maken. Hij is ex-taxichauffeur, zij kapster.
Ze hebben het arrangement gewonnen in de Vriendenloterij en door een onfortuinlijke reserveringsfout staan ze eveneens geboekt voor vanavond. Het klikt bepaald niet tussen die twee koppels. Maitre Bernardo staat voor de lastige, zo niet onmogelijke taak om naast de avond ook zijn gezicht te redden.

Petra 1 (8 van 20)                Diner voor 2 (4)

Het publiek genoot volop van “Diner voor Twee”. Er werd veel gelachen. Bij de bekende nummers werd uit volle borst meegezongen en hier en daar gingen zelfs wat armen in de lucht.

Petra 1 (19 van 20)

Voor ons als fan van Petra Berger was het dubbel genieten…..We zagen een Petra die we/ik eigenlijk nog nooit heb gezien. Petra als actrice! Maar ooo wat was ze goed.

Voor Petra was het niet de eerste keer dat ze in een musical speelde. In 1993 stond ze al eens in de musical Sweeney Todd waarin Rolf Koster /genoemd Koos in deze musical, ook mee speelde.

 

 

AT 5 ging langs bij het theater en was bij de voorbereidingen van de musical, zie filmpje hieronder…Petra is te horen rond de 16e minuut.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *