Petra Berger in de Zaanstad…

Donderdag 18 december 2014 was Petra Berger te gast bij het jaarlijks Kerstconcert van het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor o.l.v. Martin Mans in het Zaan theater in Zaandam. Zij werden begeleid door pianist Jan Vayne en organist Wim Magré.
Petra, Jan en Martin hebben van 2009 tot 2012 samen met de Martin Mans Formation in diverse prachtige kathedralen opgetreden door heel Nederland..

Dit keer stonden ze weer samen op het podium met het ZIM..

Martin Mans een ware Maestro. Wat een genot om naar deze man te kijken, hoe hij met passie zijn beroep uit oefent als dirigent.
Zaandam-6742   Zaandam-6747   Zaandam-6749

Jan Vayne, een virtuoos. Deze avond met 2 Kerst improvisaties. Als je dan ziet met hoeveel gemak hij zijn vingers vliegensvlug over de toetsen laat gaan…wat een gigant.

Zaandam-6670   Zaandam-6686

En dan Petra Berger, iedere keer maar weer een genot om naar haar te luisteren. Nummers als The way we were en One God van Barbra Streisand werden o.a. door Petra gezongen. Wat mij kippenvel bezorgde was het kerstlied, Stille nacht. Petra zong het eerste couplet geheel zonder begeleiding. Zo puur Petra. Zo mooi…en later begint Jan Vayne zacht mee te spelen, en op den duur het koor. Ja, prachtig was dit.
Wie weet gaan we dit ook nog horen a.s. maandag 22 dec. in Elburg, maar dan tijdens het Uniek Kerstconcert met een samengesteld koor van wel 300 zangers o.l.v. Wim Magré. Zie agenda voor meer info.

Zaandam-6658   Zaandam-6697   Zaandam-6527

Samen gevat..deze avond was voor mij een heerlijke kerstavond met prachtige muziek!

Voor meer foto’s klik hier..

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *