Petra Berger en Jan Vayne in de studio’s van Aalsmeer…

Rozen (1 van 1)Afgelopen zondagmiddag waren Petra Berger en Jan Vayne bij Bob & Gon in het theatercafé in de studio’s van Aalsmeer. Het was compleet uitverkocht.  Op last van de brandweer mochten er niet meer mensen worden toe gelaten.

Wat een heerlijke sfeer daar. Alles mooi gedecoreerd met de prachtige rozen, zie foto hiernaast. Als dank kregen Petra en Jan een schitterend boeket ‘rode’ rozen.

 

 

 

Hieronder een recensie te lezen uit de plaatselijke krant De nieuwe Meerbode. Prachtig geschreven door Janna van Zon.

 

 

Een vrouwelijke Pavarotti en een aan ZEN grenzende pianist Petra Berger en Jan Vayne bij Bob&Gon.

‘Graag hier een beetje meer van…Laten zij alsjeblieft het volgende seizoen terug komen.’
Wie die zijn? Pianist Jan Vayne en zangeres Petra Berger.
Zondag 5 maart traden zij in een overvolle zaal van het Bob&Gon Theater op. Vanaf de eerste noot was er aandacht voor een duo dat het publiek tot een traan en een lach voor zich wist te winnen met hun spontaniteit en artisticiteit. Er viel deze middag niets te ontdekken dat het virtuoze duo niet tot in de toppen van hun kunnen beheerste.
Klassiek, pop, soul alles kreeg een eigen kleur en sfeer mee.

 

Pianist Jan Vayne (1 van 1)

 

Hoe Jan Vayne het publiek laat mee kiezen wanneer hij begint aan zijn piano improvisatie en compilatie. Het wordt een groot luister en kijk feest….. hoe de slanke vingers op virtuoze wijze de toetsen aanraken, strelen en bespelen met een snelheid en schoonheid. Het gemak waarmee dit lijkt te gaan alsof daar niet jaren dag in dag uit voor gestudeerd hoeft te worden. Zijn lichaamstaal straalt een kracht uit dat het ZEN benadert.

 

 

 

 

En dan Petra Berger, de vrouwelijk Pavarotti, hoe zij “Caruso” zingt, over een zangtechniek beschikt…het grenst aan het onwaarschijnlijke.
Het is terecht dat het duo – inmiddels dertien jaar samen – niet anders dan volle zalen trekt. De opbouw van hun programma is van een geraffineerde eenvoud. Maar klopt als een bus. De waardering van het publiek wordt gehonoreerd door de verkoop van de cd’s. Het loopt als een trein. ‘Mijn moeder kan er helaas niet bij zijn, zij vond dat zo jammer omdat zij groot fan van u is. Wilt u voor haar een cd signeren?’ Natuurlijk gebeurde dat ook.
In de pauze zit het duo gezellig ontspannen in de kleedkamer, de een met een bitterballetje en de ander wacht nog even omdat er gezongen moet worden. O.a. een stuk uit Yentl van Barbara Streisand. Het is even stil wanneer de prachtige expressieve vertolking ten einde is. Daarna barst het bravo en applaus los. Eigenlijk treffen alles gezongen en gespeelde stukken deze waardering.

Verkleind--5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aalsmeer  het dorp van de vele koren. 

Petra sprak niet tegen dovemansoren toen zij vroeg aan de zaal een aantal coupletten van haar liederen en songs me te zingen. Het klonk behoorlijk indrukwekkend.
Wat betreft  het publiek had de middag nog wel langer mogen duren maar aan alle mooie dingen komt nu eenmaal een eind.  De bossen vuurrode rozen werd door het duo ervaren als een warme douche.

 

 

Petra Berger komt in het najaar met haar Barbara Streisand programma en eigen band terug naar Aalsmeer maar dan in de grote zaal!

Janna van Zon

 

Klik hier voor meer foto’s.

2017-03-09 09.48.15

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *