Leuke blog van een fan die naar Bussum is geweest…

zaterdag 18 februari 2012

 

The Voice of Holland is Petra Berger

 

Bussum – Wij zijn altijd op zoek naar muziek die ons kan raken, waar we van onder de indruk zijn, en waar we nog heel lang over kunnen napraten. We vieren vandaag de verjaardag van Vera, en gaan een avondje uit naar ’t Spant. Met vanavond: Petra Berger touched by Streisand.

De zaal is uitverkocht, en terecht, want ondanks het feit dat veel mensen Petra Berger misschien hele-maal niet kennen is ze echt feno-menaal. Haar fluwelen stemgeluid gaat dwars door je heen, en de kippenvelmomentjes kunnen je niet meer ontgaan als Petra begint te zingen. Vooral het nummer ‘Let me fall’ is prachtig. Petra neemt je mee naar het verhaal van Barbra Streisand, en toont daarmee ook meteen aan hoeveel bewondering en respect ze voor de zangeres heeft.

 

Als je naar Petra luistert, en je doet je ogen dicht, dan denk je ook dat Barbra Streisand voor je staat te zingen. Sterker nog, als je je ogen weer opendoet, dan zie je haar ook staan. De moeder en vele familieleden van haar zitten ook in de zaal – het kan niet anders dat ze supertrots op Petra zullen zijn. Dan komt haar zus het podium op en samen zingen ze het nummer ‘Tell me’ van Barbra Streisand en Céline Dion. Dit nummer is zo ongelooflijk mooi uitgevoerd dat ze van het publiek een minutenlang staande ovatie krijgen.

Natuurlijk zingt ze ook de nummers ‘Woman in love’ en ‘Guilty’ en daarmee vliegt een avondje Petra Berger helaas toch voorbij. Ze is het publiek ongelofelijk dankbaar, en bedankt iedereen dan ook meerdere keren, dat we allemaal zijn gekomen. En hiermee is ze zo zichzelf gebleven, echt fantastisch. De jury is er dan ook unaniem over eens. Het is niet Ben Saunders, niet Iris Kroes, maar Petra Berger die The Voice of Holland écht heeft.

 

Bron: Gilbert Vogt

20 febr ’12

 
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *