Intiem tuinconcert Kasteel de Wittenburg

Een intiem concert van Petra Berger in de sprookjesachtige tuin van Kasteel de Wittenburg..Deze woorden beloofden wat…

Toen Petra  een bezoek bracht aan Kasteel de Wittenburg herinnerde ze zich het indrukwekkende concert dat Barbra Streisand ooit in haar tuin gaf. Direct ontstond bij haar de grote  wens om op deze prachtige locatie samen met haar band een intiem concert te geven’.

Deze avond waren de weersgoden ons goed gezind, want het was de hele dag al prachtig mooi weer.
Bij aankomst werden we verwelkomd met een bruisend drankje in de serre van het kasteel. We konden buiten rond wandelen, zitten op het terras en werden bediend met heerlijke culinaire voorafjes, zoals vishapjes, eendelever etc.

      

Rond 8 uur klonk er een bel en mochten we ons naar de stoelen begeven die voor ons klaar stonden voor het podium.  Kasteelheer Ralf Meppelder opende het concert.

        

Kunt u zich het voorstellen?? Het podium, met op de achtergrond het kasteel. De band staat klaar, sfeervolle verlichting, buiten wat schemerig. De eerste klanken zijn te horen en dan komt Petra vanachter uit het kasteel naar voren met het nummer The way we were. Dit is voor mij dan wel ff kippenvel. De sfeer in de sprookjesachtige tuin en dan je favoriete zangeres. Prachtig!! Wat een sfeer, wat een entourage!!

                 

Ze zong een aantal nr’s van haar cd Touched by Streisand, Woman in love, Evergreen, Come rain or come shine en andere nr’s van Streisand zoals Second hand rose uit de musical Funny girl, maar ook Petra’s  1e nr. van haar 1e album Eternal woman, Terra Promessa geschreven door Jeroen Engelbert (die ook aanwezig was bij dit concert) en Nessun Dorma werd door haar gezongen.

Toen was het pauze, tijd voor het hoofdgerecht wat ook weer uit culinaire hoogstandjes bestond. Heerlijk!!

             

Inmiddels donker geworden werd het concert weer hervat. Nu was de sfeer, het plaatje nog mooier!…En daar kwam Petra weer met een prachtige witte jurk, wat erg mooi oplichtte door de sfeervolle verlichting.
De 1e noten van Somewhere uit de musical West side story van Steven Sondheim maakte het plaatje compleet. Verder deed ze nog nr’s als People, medley uit de film Yentl, What I did for love, en ook het bekende duet van Barbra Streisand die zij zingt met Neil Daimond, zingt Petra die avond met haar pianist Henk Ruiter.

  

En toen…het einde….
De kasteelheer gaf Petra een groot boeket bloemen en stelde de zwarte en witte brigade voor. Dit waren Rietke Bouwma, de maitre en chef-kok Jan-Willem Rietveld. Mijn complimenten voor de bediening en het culinaire eten. Heerlijk!

        

Gelukkig deed Petra nog wel even een toegift en dit waren de vrolijke noten van Guilty… Lekker swingen…

Maar de avond was nog niet voorbij. In de serre van het kasteel stond een lange tafel met een feestelijk grand dessert buffet. Heerlijk zoete lekkernijen allemaal…smullen maar.

Nadien nog ff nagenieten bij een kop koffie. Zelfs nog buiten zittend want het was nog heerlijk qua temperatuur en voor degene die het koud hadden was er zelfs een fleecedeken beschikbaar.

Dit was een avond die in onze geheugens gegrift blijft staan. Zo mooi zo sfeervol, zo een mooie entourage en natuurlijk een fantastische zangeres. Het was het geld zeker waard.

Petra met band, management, mensen van Kasteel de Wittenburg, bedankt voor deze prachtige avond, die we niet gauw zullen vergeten!

Voor meer foto’s van deze fantastische avond Klik hier.

Recensie weekkrant De Wassenaarder.

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *