De muzikale reis naar de ziel van Italië zit er op…


53 weken na de start in Goirle …..

53 weken na de start in Goirle zit de muzikale reis “Passione Italiana” van Petra Berger en haar amici erop, het eindstation was Delfzijl.

De show die voortkomt uit de liefde voor muziek van Petra en als een verlangen groot genoeg is dan ……

In februari 2019 stond er een mooi interview over Petra in Vrij waarin zij verteld over de oude en nieuwe wereld, hoe en waar ze weer geïnspireerd raakte en daarmee begon de eigenlijke reis.

Petra volgde haar hart, startte een crowdfunding voor haar nieuwe cd Passione , toepasselijker kan een titel haast niet zijn.
Ze liet de oude en nieuwe wereld samenkomen met bekende en nieuwe Italiaanse stukken en trok deze lijn door naar de theater show, gevarieerd, orgineel en vol passie.

Parla Piu Piano klein en puur, Quando l’Amore Diventa Poesia de verrassing, Ave Maria – Mater Misericordiae groots en meeslepend (als vroeger) , de ‘Italiaanse medley’ speels, Se liefdevol, de duetten met Alessandro intens, Bella Ciao strijdvaardig en de gastoptredens van dochter Babette ontroerend en trots.
Mooie karaktereigenschappen van een show (en cd) die Petra heel dicht bij zichzelf terug bracht.

Dat Petra niet alleen een goed oog heeft voor mooie muzikale stukken maar ook voor geweldige multi-instrumentale bandleden mag zeker niet onvermeld blijven. Wat een fantastische begeleidingsband heeft zij samengesteld. Samen met Edwin Schimscheimer , Luca Genta, Frank van Essen en Alessandro Neri nam zij plaats aan de muzikale Italiaanse dis en wij mochten allemaal aanschuiven en meegenieten.

Het menu is nu op maar hopelijk mogen we in de toekomst weer aanschuiven en genieten want “Passione Italiana” smaakt nog steeds naar meer maar voor nu is het “Fine”

Petra grazie!!!

Klik hier en zie hieronder voor nog meer foto’s van de laatste voorstelling Passione Italiana in de Molenberg Delfzijl.

Enkele reacties uit het publiek in Delfzijl, zo leuk om dit te horen:
* We hebben heel erg genoten van Petra Berger haar laatste optreden met Passione… geweldig hoe ze met haar (Italiaanse) bandleden de muziek en zang zo weet te brengen. Jammer dat het de laatste Passione was!..Greetje.
* Wat heeft ze toch een geweldige stem! Dit is de 3e keer dat ik haar in dit theater zie. Ze is zo goed!
* Ik heb alle cd’s maar de 1e en de laatste cd zijn het mooist. Het laaste nummer dat ze zong Terra Promessa is zo mooi hè!.
* We denken er over na om ook naar Drachten te gaan, naar Streisand.
* Afgelopen zondag samen met collega’s naar concert van Petra Berger geweest..het was geweldig… wat een prachtige stem..ongelooflijk genoten..Yda.
* Zondag voor de 2e keer naar Passione Italiana geweest. Wel jammer dat dit de laatste was want was graag nog voor de 3e keer gegaan. Ze heeft zo’n fantastische stem en met wat voor een passie zij zingt. Prachtig! Ook weer erg genoten van haar bandleden, vooral het duet met Alessandro was geweldig…Margreet.

En dat Petra Berger niet stil zit zien we alweer in haar agenda. Ze staat volgende week zaterdag 29 februari met de reprise van haar Tribute to Streisand in theater Concordia te Haastrecht en een dag later in Aalsmeer wat voor de laatboekers helaas al helemaal is uitverkocht.

.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *