Petra Berger in theater de Lawei Drachten…

Hieronder een stuk verslag van fan Carla Jongman, heel open en uit haar hart geschreven.

 

Donderdag 3 maart 2016

Een gewone (werk)dag voor veel mensen. Voor mij normaal gesproken ook, behalve dit jaar….. Het was een dag met veel herinneringen en het was geweldig dat we juist deze avond in theater de Lawei in Drachten konden genieten van Petra Berger en haar muzikale vrienden, Frank van Essen en Edwin Schimscheimer.
Drachten 3 mrt 2016-8886Drachten 3 mrt 2016-8889


 

 

 

 

 

 

Wij gaan regelmatig naar het theater om te genieten van de prachtige stem van Petra Berger. Het is een avond achterover leunen en je mee laten voeren in de mooie klanken en stem van een geweldige zangeres. In deze show ‘zoektocht naar geluk’ wordt ze ook nog eens bijgestaan door fantastische muzikanten. Kortom, genieten!

 

De avond begon met een nummer van het album Here and Now. Petra vertelde ondertussen over haar eigen zoektocht en ervaringen. Heel leuk om dit te horen en ook vaak herkenbaar. Ondertussen konden we genieten van prachtige songs zoals Wat is mijn hart, Nocturne, Allegria en Zing Dan van Jenny Arean. Teveel om op te noemen.

 

Op een gegeven moment vertelde Petra over het verlies van een dierbare.Iets wat we allemaal wel eens een keer hebben meegemaakt. Haar vader is in 2010 overleden, hij was haar grootste fan. Als kind weet je gewoon dat die dag een keer zal komen. Het overlijden van je ouders. Op 3 maart 1996 is mijn moeder overleden, precies twintig jaar geleden. Juist vandaag zit ik in het theater en mag ik even weer genieten van het prachtige Schindlers List, een solo van Frank van Essen, aangevuld met de mooie stem van Petra. Ik weet dat dit moment zal komen, het is prachtig en dit keer schiet ik toch gewoon even vol. Tranen om mijn moeder, die haar moeder en bijna gehele familie is verloren in Sobibor tijdens de tweede wereldoorlog. Voor mij is dit altijd even een moment in de show waarbij ik moet slikken. Vandaag is het echter zo bijzonder om het te horen. De prachtige vioolklanken, kippenvel. Natuurlijk kom ik om te genieten en niet om verdrietig te zijn, maar dat doet muziek met mij. En Petra kan als geen ander een gevoelige snaar bij mij raken. De show is mooi opgebouwd. Dus ook even voor mij een moment van herdenken. Hoe mooi is het als je als zangeres je publiek zo kunt raken met je prachtige stem.

Drachten 3 mrt 2016-8739Drachten 3 mrt 2016-8696

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan verder met nog meer mooie verhalen en muziekstukken. De avond vliegt voorbij. Jammer, want het kan mij niet lang genoeg duren. We hadden ook de primeur van een nieuwe song De Hoogste Tijd van Petra. Edwin heeft het gecomponeerd en misschien wordt het wel uitgebracht op cd. Een prachtig nummer, mooie tekst en passend bij deze show.

 

Helaas komt er toch een eind aan deze mooie avond. Het publiek is enthousiast en wil natuurlijk nog een toegift. Natuurlijk wordt daar gehoor aangegeven met het geweldige What a Wonderful World van Louis Armstrong. En ja, er wordt enthousiast meegezongen. Het doek valt…..
Drachten 3 mrt 2016-8902

 

Wij hebben weer een mooie avond gehad en gaan nog even iets drinken in de foyer. Petra komt ook nog even om het publiek de gelegenheid te bieden voor een foto en een handtekening. Ze heeft altijd even tijd voor haar fans.

 

We keren huiswaarts en praten in de auto nog even na over de avond. Het was voor mij een bijzondere dag en ik wil Petra, Edwin en Frank bedanken voor deze mooie avond.

 

Annelies en Carla.

 

Voor meer foto’s klik hier.

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *