Petra Berger in Markant Uden…

Door Guido Brouns.

Zaterdag 15 februari 2014 was het dus weer zover. Een heerlijk avondje met de mooiste muziek van Petra Berger met haar 4-tallige band onder leiding van Henk Ruiter.

Keuring Petra (3 van 5)

Dit alles in de Markant in Uden onder de titel “Eternal Songs”. Dit was in eén woord geweldig! Van begin tot eind gefascineerd weer door de stem van Petra en daarnaast nog een lust voor oog en oor (dat is Petra altijd al, zeker ook nu weer met een mooie lange rode jurk en haar nagels en schoenen hierop afgestemd) hoe de bandleden als multi-talenten zoveel instrumenten ten gehore brachten, zelfs nog snel en geruisloos wisselend van instrument binnen 1 lied. Chapeaux!

Buiten het feit dat we gewend waren aan de begeleiding op piano door Jan Vayne, misten we dit nu helemaal niet (buiten de humor van Jan). Sorry Jan! Sterker nog, dit gaf door de voltallige band een nog meer dynamisch en ruimtelijk effect van de muziek en onderbouwing van de fenomenale stem van Petra.

Ondanks dat je midden op rij 1 met de neus op het toneel de meeste “wind” uit de speakers aan de zijkant voorbij laat gaan, werden we toch weer “weggeblazen” door de muziek en Petra’s stem. En zoals al vermeld, de drie octaven die Petra tot haar beschikking heeft, bezorgt ieder toonbereik je kippenvel. Natuurlijk is ze meester in de hoge regionen en dat raakt je diep van binnen.

Keuring Petra (1 van 5)               Keuring Petra (4 van 5)

Ook is het vertellen van de inhoud van het lied altijd een mooie aanvulling om de juiste emotie erbij te voelen. Dit was weer een regen van mooie en emotionele liederen om via “You raise me up” af te sluiten met haar lijflied “Terra Promessa”!

Op de terugweg naar Zuid-Limburg is bewust de cd in de auto uitgebleven, om zo nog na te genieten van haar klanken (ondanks dat haar cd “Touched by Streisand” in de cd-speler zat). Ook het samenzijn nog even met Petra, enkele bandleden en de grote fans/volgers  was weer heel gezellig. De leuke foto’s zijn hiervan weer het resultaat.

Petra, Guido en vriendin

We zijn nu weer bezig om gelijk een volgend concert weer in te plannen van “Eternal Songs” (1 maart in Enschede) en ja Jan, mogelijk ook het concert samen met Petra “Closer than Ever” (8 maart in Noordwijk) nog een keer. Want het blijft mooi, als Petra zingt!

Bedankt voor de mooie avond, ook al gaat die altijd te snel voorbij.

______________________________________________________________________________________________________________

Voor meer foto’s Klik hier.

Deze week staat Petra Berger in het Oude Luxor theater in Rotterdam ( wo 19-02), Schouwburg Het Park in Hoorn (do 20-02) en theater de Kom in Nieuwegein (za 22-02)

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *