Laatste show van de reeks Jubileumconcerten in DeLaMar…

Extra foto’s toegevoegd in het album 25 jarig Jubileumconcert Amsterdam gemaakt door Linda Steenhuis.

_____________________________________________________________________________________________________

Zondagmiddag was Petra Berger te zien in de Nieuwe De LaMar in Amsterdam…Het was Petra’s laatste show van de reeks Jubileum Concerten die ze heeft gedaan dit theaterseizoen.

Het was een erg mooi concert, eentje met een speciaal gevoel omdat het de laatste was en dan ook nog in het prachtige theater DeLaMar in de hoofdstad van ons land. En het was speciaal, ook voor Petra, omdat het een beetje een familie aangelegenheid was, want alle 3 zussen stonden op het podium, haar zus Lida die 2 duetten met Petra zong en haar zusje Joka die als backing vocal mee deed. Erg leuk om mee te maken.

En Petra haar woorden zijn : Het was een hele mooie en warme afsluiting van de tour!

Om meerder foto’s te zien van dit concert klik op onderstaande foto.

Onderstaan een leuk verslagje geschreven door  fans die ook aanwezig waren tijdens dit concert. Dank hiervoor.

 

foto: Carla Jongman

 

Jubileumshow ‘ 25 jaar Petra Berger’.  Amsterdam, zondag 20 januari 2013.

 

We zijn op tijd vertrokken vanuit Gronau (Dld.) naar Amsterdam en hebben daar nog een paar fans ontmoet, waarmee we samen naar DeLaMar zijn gelopen. Eerst even opwarmen en koffie drinken in het theatercafé en om drie uur de zaal in voor een spetterende show van Petra. Wat hebben we weer genoten van haar mooie stem, het koor, de musici. Het was (en is altijd) hartverwarmend om Petra te horen zingen. Het klopt allemaal, ze is een vakvrouw. Veel mensen hadden de moeite genomen om, ondanks de barre weersomstandigheden, naar Amsterdam te komen. Fans, familie, vrienden en collega’s uit het vak, ze waren er allemaal om dit jubileum samen met Petra te vieren.

 

Er kwamen weer zoveel mooie songs voorbij, teveel om op te noemen. Eigenlijk is het ook niet relevant om ze allemaal  op te noemen, want alles wat Petra zingt is mooi. Wat mij echt ontroerde was het duet met Lida,  ‘Tell him’, daar krijg ik nog steeds kippenvel van.  

     

Wat moet het heerlijk zijn als je zo kunt zingen, mensen kunt ontroeren, wat een heerlijk vak heb je dan. Muziek is zo belangrijk: wat kun je daar veel emotie in kwijt. Petra weet ons altijd weer te raken met haar stem. We hebben allemaal wel eens een dierbare verloren in ons leven. Ons trof dat vorig jaar rond deze tijd. Als ik mij verdrietig voel zet ik de cdTouched by Streisandop van Petra. Even heerlijk janken en dan kun je weer verder. Dat is wat muziek met mij doet.

 

Los van het feit dat we natuurlijk voor Petra kwamen, was het ook heel leuk om een keer in dit prachtige theater te mogen zijn. Helaas was dit de laatste voorstelling van dit seizoen. We zijn heel benieuwd wat Petra nog allemaal gaat doen de komende tijd. We zullen haar uiteraard blijven volgen.

 

Bedankt Petra, voor de prachtige voorstellingen en optredens dit seizoen.

 

Annelies en Carla

Gronau, 22 januari 2013

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

One Response to Laatste show van de reeks Jubileumconcerten in DeLaMar…

  1. Kees van de Laar says:

    Sommige dingen in het leven kan je niet verklaren en moet je gewoon van genieten.
    De stem van Petra Berger raakt mij keer op keer. In elk nummer zit voor mij wel een kippenvelmomentje een moment van raken. Voor mij is haar muziek the sound of home.
    Wat Petra zelf ook zei in het de la Mar wat is het heerlijk als je met zijn alle in de zaal zit en alles om
    je heen kan vergeten . Twee uur lang genieten. Wat haar verder zo bijzonder maakt is dat het een hele warme vrouw is die na afloop altijd tijd heeft voor een praatje of een foto. Petra Berger the sound of home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *