Een weekendje Petra Berger…

Afgelopen zaterdag d.d. 7/10 opende Petra Berger het “singing in the Brain” event in Zeist met het prachtige Music van John Miles waarna zij haar mede reisgenoten van de avond introduceerde. Jan Vayne en prof. dr. Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie) die u misschien ook kent van zijn aanwezigheid bij Mathijs van Nieuwkerk  “De Wereld Draait Door”.
Wat muziek teweeg brengt in onze hersenen was de rode draad van de avond waarbij Jan en Petra muzikaal de bevindingen van de professor ondersteunde en versterkte.
Oxytocine is mij vooral bijgebleven als het gelukshormoon dat vrijkomt bij het luisteren van muziek.
Zondag naar Almelo, naar theaterhof88 waar Jan Vayne en Petra Berger met hun theater show Closer than Ever waren .
In de oude kapel van het tot sfeervolle theater omgebouwde oude hospitaal trokken zij alle muzikale registers los.

Theaterhof88 Almelo 8-10-2017-3487Theaterhof88 Almelo 8-10-2017-3471

 

 

 

 

 

Hoogtepunt was voor mij de vertolking van  Margherita (Marco Borsato) ,wat mij het kippenvel (veroorzaakt door oxytocine weet ik nu) dik op de armen bezorgde.
Een ontlading van emotie waar mee Petra eens te meer liet horen dat zij niet voor niets bij de top van de Nederlandse zangeressen hoort.

Theaterhof88 Almelo 8-10-2017-3416
Mooi ook om te zien hoe ongedwongen en spontaan Jan en Petra tijdens en na de shows omgaan met jeugdig talent die daardoor een herinnering hebben om nooit te vergeten.
De wegen van Jan en Petra scheiden zich nu voor een paar maanden waarbij Petra aan de vooravond staat van haar nieuwe theater tour Tribute to Barbra Streisand .

Kees Van de Laar.

 

Voor meer foto’s klik hier.

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *