15 jaar Enjoy met Petra Berger als gastsoliste…

Zondagmiddag 16 december was er een kerstconcert van het koor Enjoy met als gastsoliste Petra Berger.

Namens het Koor Enjoy hier nog een paar leuke woorden van Ellis Beke.

 

Jubileumconcert koor Enjoy Driel 15 jaar.

Op zondagmiddag 16 december was het dan zover, het jubileumconcert van ons koor Enjoy. Een jaar geleden ontstonden de eerste ideeën om voor ons 15-jarig jubileum iets bijzonders te doen. Muzikaal bijzonder dan wel. Maar het werd meer dan bijzonder!
Via de contacten van onze dirigent Lex van Diepen en pianist Hans Grotenbreg kwam al snel de naam van Petra Berger naar voren. Het contact was snel gelegd en Petra zei gelukkig ja!
Altijd fijn als een bekende naam zich aan jouw concert wil binden. Dat doet het goed als publiekstrekker.

Het repertoire werd uitgezocht, de PR en kaartverkoop gingen van start en na de zomer gingen de verschillende ‘werkgroepen’ van ons koor aan de slag met sponsoring, nadenken over aankleding, catering etc. Ieder lid was betrokken bij de organisatie en deed naar beste kunnen mee. En toen brak dus zondag de 16e aan! Alles moest die middag samenkomen en dat deed het!

We waren aangenaam verrast door het feit dat we 2 weken voor het concert alle ruim 400 kaarten verkocht hadden. Ook trouwe fans van Petra togen naar het voor hen onbekende Driel en we zijn trots dat we ook jullie een middag met een gouden randje gegeven hebben!
In een sfeervol uit verlichte kerk was het een warm welkom. De behaaglijke temperatuur zorgde samen met de feeërieke aankleding dat onze gasten zich direct op hun gemak voelden. Het programma ging van start nadat de aanwezigen uitgebreid welkom geheten werden en op humorvolle wijze van de ‘veiligheidsinstructies’ op de hoogte waren.

Enjoy Driel 16-12-2018-0027

 

 

 

 

 

 

 

De warme stem van soliste Petra Berger zorgde voor een aangename afwisseling in het muzikale programma. Ook de live band speelden een aantal stukken. Voor de pauze werd het publiek getrakteerd op wereldlijke muziek, na de pauze werden zij in kerstsferen gebracht.

Een grote uitdaging was voor ons ook de catering voor 400 mensen. In de pauze voorzien van koffie en thee met kerstkransje en na afloop een glühwein met door de koorleden zelfgemaakte hapjes. Ook dat ging allemaal vlotjes en zorgde voor veel lof na afloop.

Wij als koor genieten nog na van deze mooie middag en we zijn ontzettend blij dat we dit met Petra Berger hebben kunnen doen!

 

____________________________________________________________________________

Hieronder woorden van Franny van Schoonderwalt. Zij was er die middag ook bij samen met haar vriendin.

En daar ben je dan…..in Driel (waar??) ja in Driel. Het enige dat open was was de Albert Heyn en die hadden gelukkig een lekker bakkie koffie .

Was leuk aankomen tegelijk met Josetta en Carla (vaste fans), ik was samen met mijn vriendinneke Georgette.
De kerk ging om 13.45 open en we stonden vooraan.
Goede organisatie , afhalen kaarten 2 deuren en alfabet doormidden.

20181216_125239

 

 

 

 

 

 

Het is in een kerk had ik gezegd, dus het zal wel koud zijn! Nou alles behalve dat !
Een warm welkom in de kerk. Prachtig scenario echt WAUW en plekjes op de 2e rij dus wat wil je nog meer??

Enjoy Driel 16-12-2018-0016

 

 

 

 

Je gaat voor Petra Berger maar zij was deze middag meer …de kers op het toetje ….en het toetje zelf was het koor ENJOY dat haar 15 jarig jubileum feest vierde ( en hoe?? )
Dit uit 28 mensen bestaande koor staat onder , kundige , begeleiding van Lex van Diepen en een vaste pianist Hans Grotenberg, die zijn broer had meegebracht voor ondersteuning en er waren nog 2 muzikanten waarvan éen zelfs  helemaal uit Vlissingen !!!

Enjoy Driel 16-12-2018-0104Enjoy Driel 16-12-2018-0233Enjoy Driel 16-12-2018-0097

 

 

 

 

 

 

En toen begon het genieten …..zucht…..het eerste gedeelte werden we verrast door een aantal liederen die de goede kwaliteit van het koor lieten horen , Ave Verum, Erev en Ameno….en bezorgden me kippenvel (goed teken).
Petra zong  eén van mn favorieten Nessun Dorma , The way we where uit haar Barbra Streisand repetoire en WAUW, samen met het koor ‘You raise me up!!’

Enjoy Driel 16-12-2018-0117Enjoy Driel 16-12-2018-0137

 

 

 

 

 

 

Tijdens de pauze werd er koffie en thee geserveerd , geen makkelijke opgave voor 400 mensen (het was uitverkocht , dat had ik nog niet vermeld) Het eerst gedeelte was ‘wat algemene’ muziek maar het 2e bestond uit ‘sfeermakers voor de Kerst’.  Wederom kwamen er mooie nummers zoals klassiekers als White Christmas en Stille nacht gezongen door Petra Berger.

Merry ChristmasEnjoy Driel 16-12-2018-0277

 

 

 

 

 

 

 

Het koor bracht wat, voor mij onbekendere maar ZEKER zo mooie nummers ten gehore ‘We three kings’ en ‘May it be’ en de afsluiter was koor en Petra met ‘Shine Jesus Shine’ Altijd zonde als iets moois ten einde is .

Enjoy Driel 16-12-2018-0249Enjoy Driel 16-12-2018-0305

 

 

Staande ovatie…

 

 

 

Het koor had iets te vieren en dat deden ze ….na afloop was er glühwein en allerlei hapjes ….echt goed en feestelijk georganiseerd !!

 

Voor meer foto’s klik hier. 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

One Response to 15 jaar Enjoy met Petra Berger als gastsoliste…

  1. Georgette says:

    Was idd een prachtige middag en heb heel erg genoten van de muziek, zang en het aan elkaar praat je. Bedankt Enjoy !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *